Igualada i Barcelona Atletisme triomfen

Igualada i Barcelona Atletisme triomfen

Les igualadines i els barcelonins aconsegueixen l’ascens a Divisió A, superant per un estret marge a d’altres rivals que ho van lluitar fins al final. El conjunt de l’Anoia tornarà a tenir els dos equips a primera.

Durant el matí del diumenge vam poder gaudir d’un campionat B que sempre ens presenta moltes emocions. D’entrada perquè sol estar molt igualat en el moment d’intentar buscar les primeres places. Certament, els relleus no van decantar la balança doncs arribats a l’última prova, la situació era força definida, però fins llavors diversos equips van optar per guanyar.

El Barcelona Atletisme va aconseguir l’ascens en nois, i ho va fer plantant cara a a UCA, Universitari i Tarragona, que semblaven preparats també per la victòria final. L’equip de la Mar Bella va saber aguantar el tipus, amb victòries com ara al 400m (amb Lidier Monge), Perxa (Henry Piedrahita), Llargada (amb una de les estrelles, Saül Ruiz, 7.13m) i al Triple Salt (amb domini de Pau Cabré). Això, sumats a diversos llocs entre el 2on i el 3r (fins a 4 proves més el relleu, acabant 2ons) els van portar al punt més alt del podi.

Pau Cabré durant un moment del concurs de Llargada. Foto avancam.com / Daniel Meumann

A banda de l’actuació dels atletes del Barcelona Atletisme, cal destacar també les del Universitari, tercer, amb victòries d’Albert Balada als 60mll o en el relleu 4×400, tot i que el fet de tenir un últim lloc (Pes) i diverses posicions inferiors el van penalitzar. També UCA va aguantar el tipus, tot i només guanyar el Pes de la mà d’Alex Martínez. El CA Tarragona, amb l’única victòria d’Aleix Lago al 800m i el JA Sabadell, amb el triomf de Josep Torres al 200m, tampoc van tenir opcions en cap moment, degut també a la falta real d’efectius per cobrir totes les posicions. El Granollers, amb la victòria de Gerard Girbau a l’alçada, va estar al capdavant, només, durant les primeres proves.

Gerard Girbau en el concurs d’alçada. Foto d’avancam.com / Dani Meumann

D’altra banda, la categoria femenina també va tenir igualtat fins ben entrada la vetllada. El CA Igualada va tenir alguna punxada important i això va fer que durant alguna estona, JA Sabadell i GEiEG tinguessin opcions. Fins i tot el CA Sant Just, amb dues atletes per sobre de la resta, va tenir alguna chance d’obtenir el primer lloc.

El CEU Universitari i el Barcelona Atletisme durant el relleu 4x400m. Foto avancam.com / Daniel Meumann

Les igualadines, curiosament, només van obtenir una victòria, la de Núria Moix al Pes, però la gran regularitat (el que sempre diem que dona els fruïts en campionats de clubs) va ser la que va marcar el full de ruta de les de l’Anoia. Fins a tres segons llocs i diverses posicions entre la 3a i la 4a van acabar per donar la victòria final, tot i que, per exemple, Elia Ramos en llargada acabaria 5a.


Actuació, com dèiem, més que notable del CA Sant Just, terceres classificades amb diverses victòries. Alba Martínez, una de les més destacades, guanyava l’alçada amb MMP d’1.63m. Helena Moragas guanyava el 1500m amb 4:44.56 i Sandra Flores (400 2a) i el relleu 4×400 (terceres) també van ser actuacions destacades.

Alba Martínez en un moment posterior al salt d’alçada. Foto avancam.com / Daniel Meumann

JA Sabadell i GEiEG van barallar-se també pels primers llocs. Irene Nugor (60mt), Ambar Tomàs (3000) i Aicha Khoumi (Triple Salt) guanyarien les proves per a les sabadellenques, mentre que Èlia Rovira (Llargada) ho faria per les gironines. Però en el moment de la veritat van tenir masses posicions baixes, que van afavorir a les igualadines.

Clàudia Gallego (Universitari, guanyant el 800m) i Laia Zurita (UGE guanyant el 400m), van ser dues grans protagonistes del matí. CA Nou Barris i el mateix conjunt badaloní van ocupar les últimes places, degut també a la gran presència d’atletes que encara estan en moments d’aprenentatge, un bon escenari per començar a agafar rodatge.

Bemnet Vidal, Ambar Tomàs i Xenia Moruelo durant el 3000m. Foto avancam.com / Dani Meumann

El CA Igualada torna a pujar i tindrà els dos conjunts a primera. D’altra banda, el Barcelona Atletisme es convertirà en el tercer club de la ciutat comtal a Divisió A.

Els resultats, aquí.