Hola!, estic aquí

Hola!, estic aquí

Esther Guerrero una de les atletes de més nivell i també més estimada de l’atletisme català, després de viure un any 2022 força complicat, fa uns dies ens donava bones notícies mitjançant el seu compte d’Instagram.

A Carrer Lliure ens fem ressò del seu missatge:

Hola!

Estic aquí.

Torno a instagram per explicar que HE RE-TORNAT, porto un mes d’entrenament i si el 15 d’agost m’haguessin dit que des d’aleshores hauria pogut avançar tant, no m’ho hagués cregut.

Tinc l’isquio cicatritzat, molt més madur i sembla que, el nervi ciàtic que em va fer aturar de cop i volta el mes de juny i amb el que @proclinics_celra porta barallant-se tot l’estiu sense descans, ara m’ha donat un respir. Ojalá sigui definitiu.

Ho escric creuant els dits. Molt lluny d’on ho havíem deixat, amb una cama dreta que ha patit un gran trencament i amb molt camí per recórrer. Però això m’és igual.

Si segueixo així, sense dolors, parades, ni molèsties… (sisplau!) La resta ja ho posaré jo.

Torno a entrenar, torno a tenir un pla, torno a tenir ordre. Quant ho he trobat a faltar!!!!


Vingaaaaa

Esther Guerrero entrenant. Foto: IG @estherrguerrero

Segur que tots que hem compartit grans moments al seu costat, també hem patit per la situació viscuda als darrers mesos. Fem una petita cronologia del que ha estat per Esther Guerrero aquest 2022.

Esther realitzava una bona temporada de pista coberta, sense disputar cap 800m com en anys anteriors, però debutant en 3.000m al BoXX United Manchester per iniciar temporada amb uns bons 8:56.61. En el 1.500m aconseguia la marca de la temporada al Míting de Karlsruhe el 28 de gener, amb un temps de 4:09.06. El moment més emocionat de la temporada arribaria el 6 de febrer al New Balance Indoor GP a Nova York on es feia amb una victòria de prestigi, aturant el crono en 4:11.87. El 17 de febrer establia un nou Rècord d’Espanya de Milla en 4:28.54 a Liévin (França), millorant gairebé en 5″ la marca anterior de Mayte Zúñiga. I dos dies després, aconseguia marca personal en 1.000m al Müller Indoor GP de Birmingham amb 2:38.81.

Esther Guerrero victòria als 1.500m del NB Indoor GO Nova York Foto: @NBindoorGP

Amb aquestes bones credencials l’atleta de Banyoles es presentava al Campionat d’Espanya de 1.500m, que tenia lloc a les Pistas Expourense d’Ourense, amb intenció de pujar al més alt del podi. Davant d’ella dues atletes de gran qualitat, Marta Pérez (4:07.52 a Karlsruhe) amb la que comparteix una gran relació de rivalitat i amistat, i la jove Águeda Marqués que va tancar la temporada de pista coberta amb una marca de 4:10.50 al World Indoor Tour de Madrid.

Com era previsible, ja a la final del 27 de febrer, Esther, Marta i Águeda van ser les 3 atletes que lluitaven per la victòria del Campionat d’Espanya. Però a manca de 50m de meta, quan Esther Guerrero anava al cap de cursa llançada cap a la victòria, es produïa el fet fatídic de la lesió. Tot i els evidents signes de dolor, Esther arribava a meta ben a prop de les seves dues rivals, Marta Pérez es proclamava Campiona.

Esther Guerrero al Camp. Espanya 2022 Ourense. Foto: RFEA-Miguelez Team

Pocs dies més tard, l’atleta del New Balance informava del diagnòstic de la lesió soferta: trencament complet del tendó comú del bíceps femoral amb el semi tendinós. Això suposava haver de renunciar al Mundial Indoor i només pensar en la recuperació, amb la vista posada a l’interessant estiu en què es disputava el Campionat del Món d’Oregon i l’Europeu a Munich. Després d’això setmanes, mesos de treball en silenci i recuperació amb el seu equip de confiança. Entrenaments en el·líptica, bicicleta, fins que al final el 18 d’abril començava a donar les primeres passes sobre gespa.

A finals de maig Esther Guerrero tornava a lluir dorsals, seria a les milles urbanes de Santa María de Cayón i a Aranda de Duero, entrenant ja amb normalitat i esperant estar preparada per fer la tornada a la pista. Aquesta es produïa el 16 de juny al 1.500m del Míting Memorial J.A. Cansino de Castelló, on realitzava una marca excepcional de 4:05.03, que li obria les portes pels Campionats Internacionals de l’estiu.

Esther Guerrero al míting de Castelló 2022. Foto: Sportmedia

Malauradament, aquesta competició va tenir conseqüències i pocs dies més tard, ja a la vigília del Campionat d’Espanya d’Aire Lliure de Nerja, Esther es veia obligada a comunicar la seva renúncia a aquest campionat. Això significaria també que es tancaven les portes del Mundial d’Oregon, per davant més treball per aconseguir la cicatrització completa de la lesió. Durant el mes de juliol, l’atleta entrenada per Joan Lleonart, va intentar aconseguir la recuperació total, però no va ser possible, havent de renunciar també al Campionat d’Europa. Era necessari seguir amb la recuperació i ara ja de manera definitiva, es fixava la vista als objectius de 2023.

Després d’un 2022 de llums i ombres, Esther Guerrero està recuperada.

Esther Guerrero al Míting de Barcelona. Foto Daniel Meumann