Galimany mínima mundial

Galimany mínima mundial

Marta Galimany, amb una marca de 1:11:20 a la 30ª Mitja Marató Internacional Vila de Santa Pola, va aconseguir la mínima per a participar al Campionat de Mitja Marató 2022 a celebrar a Yangzhou (Xina) el proper 13 de novembre.

Després del gran resultat als 10km de la Cursa dels Nassos de Barcelona, on Marta Galimany (CA Adidas) aconseguia una nova marca personal de 32:29, aquest diumenge a Santa Pola, l’atleta de Valls estrenava la temporada 2022 de competicions. La localitat alacantina organitza una mitja marató d’altíssim nivell inscrita al calendari de la World Athletics, els guanyadors han estat els kenians Felix Kibitok i Pauline Esikon amb unes marques de 59:33 i 1:07:15 respectivament.

Malauradament la climatologia no va ser l’optima per a la competició, lleuger vent i pluja fina, amb aigua acumulada al circuit, finalment va fer afectar negativament a les marques. Marta Galimany era 7a i es quedava a escassos 12” de la seva marca personal, obtinguda al Mundial de Mitja Marató de Gydnia 2020. Al seu compte de twitter ha declarat: Contenta, però no 100% satisfeta tot i marxar amb la mínima pel mundial. Veient els parcials en cursa, un temps de pas de 33:29 pel km 10, podien pronosticar una marca sub 1:11, però en el 2º parcial s’esvaïen les opcions.


Tot i això, tenint en compte les condicions, marca de molt valor que reforça la moral de cara a la propera marató. En declaracions recents al portal “Mis Atletas” de Fran Aguilera, Marta Galimany indicava que la cita encara no estava confirmada, però que seria entre finals de febrer i primers d’abril. Amb l’objectiu d’aconseguir la mínima pel Campionat d’Europa Munich 2022 (2:30:15). Galimany ja disposa de la mínima pel Mundial d’Oregon 2022 (2:29:30), doncs el període va començar el 20-11-2020 i per tant li val la marca de la Marató de València (2:27:08). En canvi el període de consecució de mínimes per Munic va ser el 27 de gener de 2021.  

En el cas de disposar de la mínima pels 2 campionats internacionals d’estiu, donada la proximitat entre tots dos, Galimany s’hauria de decidir per un d’ells. En declaracions a “Mis Atletas”, indicava que en el cas que la RFEA li donés l’opció de triar, segurament es decantaria per l’Europeu, al ser un campionat que es disputa només cada 4 anys. Tot i que haver de renunciar a Eugene es faria dur. Recordem que als Campionats d’Europa que es celebren en any de JJOO no es disputa la marató.

Enllaç als resultats de la Mitja Marató Internacional Vila de Santa Pola.