Festival de llançaments a Gavà

Festival de llançaments a Gavà

…i és que per qualsevol llançador, anar a Gavà suposa un festival. Quan hi ha gust i passió pel que es fa, les coses surten soles. Al capdavant del club hi ha una persona apassionada, i es nota. La gent ho sap, i quan surt una competició en aquella pista, tots els llançadors volen anar.

Per això, davant l‘overbooking d’inscrits, va haver-hi gent que, desgraciadament, es va quedar fora. La competició va transcórrer des de les 9.30 fins les 20h de la tarda, sense cap descans. Va haver-hi un petit retard, però no va ser degut a l’organització, sinó perquè els atletes poguessin escalfar en millors condicions. A Gavà sempre es mira per l’atleta. I són coses que s’agraeixen. Quan tot s’acaba, només s’escolten comentaris de satisfacció. Davant els reajustaments d’horaris per la participació, tot va transcórrer de manera adequada, i amb un 95% d’assistència dels inscrits. Això és per alguna cosa: a Gavà, les coses es fan bé.

La línia dels 70 metres va tornar a trontollar-se en el martell femení. Cada vegada està més a prop, i és qüestió de temps que torni a caure. Laura Redondo (FC Barcelona) va exercir de profeta a casa seva, aconseguint de nou una marca digna d’esdeveniment internacional. 69.75m per la de Gavà, per davant de Jennifer Nevado (At. Sant Sebastià), que va ser segona amb 52.70m.

Un escull important que sí que es va trencar va ser el dels 50 metres en el martell femení sub18. Georgina Alabart (Runners El Vendrell) es va imposar amb una nova marca personal de 50.08m, per davant de dues contrincants que no li van posar les coses fàcils, Elsa Alias (CA Igualada) amb 49.67m, i Irene Mateo (Avinent Manresa) que amb 49.58 m en el seu últim intent va estar a punt de donar-li un gir complet a la prova.

A la javelina femenina, Aina Ramos (L’Hospitalet At.) va dominar la prova des del començament, imposant-se amb una marca de 42.55 m. En categoria sub18, va ser Paola Montero (Avinent Manresa) qui es va emportar la primera plaça, amb 26.41m. En el disc, competició molt disputada entre Aina Calbò (AA Catalunya) i Ariadna Esteve (CA Gavà), on finalment, l’atleta de Torredembarra es va imposar amb 38.13m a l’atleta local, que es va anar fins als 37.29m. Marca personal per ambdues.


A la zona de pes número 2, victòria per al nou fitxatge del FC Barcelona, Núria Ferrer, amb 11.44 m. Un centímetre més va llançar la guanyadora en categoria sub18. 11.45 per Laia Ribera (CA Castellar). Al cercle del costat i simultaneament van llançar els nois. En categoria absoluta, victòria per Vicenç Rodríguez (Aldahra Lleida). El que fos condecorat com a millor jugador europeu de futbol americà, capitanejant els Barcelona Dragons, ara reconvertit en llançador de pes veterà, va encapçalar en tot moment la prova, fins a finalitzar el seu concurs amb 12.77m. En categoria sub20, primer lloc per Arnau Gabaldón (AA Catalunya), igualant la seva millor marca de la temporada amb 14.24 m i a tan sols 4 centímetres de la seva millor marca personal. Arnau Riera (CA Vic) va ser el guanyador de la categoria sub18, llançant el pes de 5 kg fins als 12.09 m.

A la prova de disc absolut, 41.64 m i primer lloc per Àlex Martínez (O Colomenca At.). En el mateix concurs, Sergi Garcia (Avinent Manresa) va ser el primer dels sub20, amb 39.18m. Albert Gil (CA Igualada), va ser qui va encapçalar la llista global del concurs, amb 43.88 m amb el disc d’1.5 kg corresponent a la categoria sub18. Esment especial per un dels nostres veterans més carismàtics, Domingo Sánchez (L’Hospitalet At.), qui va acabar el seu concurs amb 41.23m amb l’artefacte d’1 kg. Diuen que la prova de disc és la més longeva. En el seu cas, serà eterna.

A la gàbia de martell, la marca més destacada va ser la realitzada per Daniel Noguera (Cornellà At.), amb uns fantàstics 53.21 m en el seu últim llançament, que li suposen una nova marca personal i el seu primer llançament per sobre dels 53 metres. No va fer marca personal, però sí la seva millor marca de sempre, el medallista sub18 nacional, Eloi Jane (O Colomenca At). 52.28 m per a ell en aquesta competició. Dels nois sub18, 50.17 m i primer lloc per Jordi Pizarro (Runners El Vendrell).

Alta participació també a la javelina, on van prendre part 15 llançadors. El concurs masculí va ser encapçalat des del primer llançament per Bernat Pubill (AA Catalunya) amb 44.09m. Amb la javelina de 700 gr, el millor llançament de la prova va ser pel sub20 Mikel Arlegui (Muntanyenc Sant Cugat), amb 45.14 m.

Resultats complets aquí