Festa a Atapuerca

Festa a Atapuerca

El “Cross Internacional de Atapuerca” amb el Campionat d’Espanya de Cros per Clubs, ha deixat bones notícies per l’atletisme català. Clubs que han pujat al podi i atletes que han aconseguit plaça de pre-seleccionat pel Campionat d’Europa.

A nivell individual 4 atletes han brillat per sobre de la resta, Abdessamad Oukhelfen (CD Nike Running) a la cursa internacional absoluta entrava en 5è lloc a meta, i sent 1r espanyol classificat obté plaça de pre-seleccionat pel Campionat d’Europa. Naima Ait Alibou (Pamplona At) ha donat la sorpresa, doncs segurament no estava a les travesses dels experts per ocupar els primers llocs entre les estatals. Sent valenta i realitzant una gran competició era 1a espanyola i també es guanya la condició de pre-seleccionada pel Campionat d’Europa. Davant d’ella rivals de gran entitat com Irene Sánchez-Escribano, Carolina Robles, Marta García i Isabel Barreiro entre d’altres. Feia anys que l’atletisme català no comptava amb una atleta de cros de 1r nivell estatal.

Naima Ait Alibou Foto: IG @martinpphy

L’atleta més valuosa del cap de setmana, probablement hagi estat Laura Rodríguez (AA Catalunya), dissabte al migdia amb l’equip mixt de l’Agrupació Atlètica Catalunya aconseguia la medalla de bronze al Campionat. Diumenge a la cursa Sub23, aconseguia un extraordinari 2n lloc que també li atorga la condició de pre-seleccionada. La seva companya de club Marina Freixa era 9a, pel que haurà de seguir lluitant als propers crosos per fer-se un lloc entre les 6 millors estatals. Meritxell Raimundo (JA Sabadell) 22a. En aquesta categoria no teníem participació de clubs catalans.

Andrea Romero i Laura Rodríguez Sub23 Foto: RFEA – Miguelez Team

Com comentàvem, l’AA Catalunya amb un equip format per Pelayo Garcia, Laura Rodríguez, Aleix Serra i Núria Atienza amb un ajustat final aconseguia fer-se amb un meritòria medalla de bronze en els relleus mixtos. Bones actuacions del CE Universitari 10è i JA Sabadell 13a, tenint en compte que van ser 48 els clubs participants.

Equip Mixt AA Catalunya Foto: Merem Gabriel

A la cursa Sub20 masculina nombrosa presència catalana entre els primers llocs, el més destacat l’atleta del FACVAC Aleix Vives, que ja porta 2 setmanes que està a un gran nivell (Mollerussa i Sòria). Aleix Vives era 3r i per tant també pre-seleccionat per l’Europeu, per darrera Èric Loré (Cornellà At) 7è, Roger Súria (CA Igualada) 8è amb opcions per formar part de la selecció, Pol Seriñana (FC Barcelona) 15è i Víctor Blasi (Playas de Castellón) 18è. A la classificació per clubs, el CE Universitari era 6è i Víctor Blasi pujava al calaix més alt del podi amb el Playas. En categoria femenina, sense presència de clubs catalans, bons resultats de les atletes de L’Hospitalet Atletisme Clara Las Heras i Aida Alemany 7a i 10a, Carla Domínguez (Asics Running) 8a, Àmbar Tomàs i Merem Gabriel (JA Sabadell) 13a i 25a.

Aleix Vives 3r Sub20. Foto: RFEA – Miguelez Team

La categoria Sub18 és la que més alegries ens va donar. El CA Canovelles es proclamava campió en categoria femenina amb Escudero, Mitjans, Lahosa, Arillo, Reyes i Rubio, per davant de potents equips com són Universidad de Burgos i Cueva de Nerja. A nivell individual gran actuació de Marwa El Khouya Ali (Aldahara Lleida UA) que era 3a. A la cursa masculina el campió català, el CA Manresa, es proclamava subcampió amb Gonçalo José Sousa 6è individual, Roca, Frias, Cruz, Kharbouch i Pujols, el FC Barcelona seria 11è. Cesc Boix (Escatxics Agramunt) i Oriol Jové (AA Xafatolls) realitzant una gran cursa eren 2n i 3r, respectivament.


CA Canovelles Sub18 Foto: RFEA – Miguelez Team

El FC Barcelona es proclamava campió en categoria Sub16 masculina amb superioritat sobre el Playas de Castellón. L’equip blaugrana estava format per Albert Alsina 7è, Albert Bartolí 8è, Max Ordoyo 14è, Gironès, Solsona i López. El CA Terres de Ponent seria 11è i el CA Mollet 12è. A la cursa femenina els clubs catalans més destacats serien el CA Terres de Ponent 8è i el CA Vic 18è.

FC Barcelona Sub16 Foto: RFEA – Miguelez Team

A la classificació per clubs de les curses absolutes, en categoria masculina el AA Xafatolls era 13è amb Ricard Badia 35è com a més destacat i el CE Penedès 33è. El Castillejo Running Team no classificava, al ser obligats a abandonar la competició 3 dels seus atletes al ser doblats pel cap de cursa. Ibrahim Ezzaydouni pujava al 2n calaix del podi amb el Playas de Castellón. Santiago Catrofe  19è no podia puntuar per l’equip pel límit d’un estranger puntuant per equip. Adam Maijó, en la seva estrena amb el CA Adidas, ha fet 2n del club i d’aquesta manera aconseguia la medalla de bronze per equips, però es veia privat de competir a la cursa Sub23 i lluitar per la preselecció pel Campionat d’Europa. També destacades actuacions de Lahcen Ait Alibou i Ibrahim Chakir que amb només 9 i 10 punts eren els millors atletes de CA Fent Camí Mislata i Atletismo Bikila. Adel Mechaal, fora de concurs del Campionat de Clubs era el 7è atleta espanyol a meta i haurà de seguir lluitant en els propers crosos per classificar-se pel Campionat d’Europa.

Expedició AA Xafatolls Foto: IG AA Xafatolls

A la cursa femenina el JAB-Berga era 26è i el AA Xafatolls 29è. El CA Adidas es proclamava campió amb Marta Galimany, mentre que el València CA era sotscampió amb Èlia Saura. Laia Casajoana (L’Hospitalet At) entrava a meta en 36a posició.

Podi absolut femení Foto: RFEA – Miguelez Team

Tanquem el repàs amb la Sub23 masculina amb la única participació del CE Universitari 18è, amb Ernest Cotonat com a punta de llança aportant 67 punts a l’equip. A nivell individual Alex Salas i Pau Orive (Cornellà At.) 31è i 42è eren els més destacats entre els catalans. El migfondista del New Balance Team Eric Guzman només seria 52è.

CE Universitari Sub23 Foto: Joan Montserrat

Us deixem l’enllaç a les classificacions d’aquesta competició.