Emoció en quatre punts de catalunya

Emoció en quatre punts de catalunya

Els favorits de cada final del Campionat de Clubs, dominen. Barça, Igualada, Terrassa i Castellar encapçalen cadascun del grups. La resolució, el proper diumenge 10

Tarragona, Igualada, Mollet del Vallès i Palafrugell van ser les seus de les quatre finals del Campionat de Catalunya de Clubs, en un molt bon ambient en totes elles en els estadis, en una jornada gèlida i on es van tenir problemes logístics per tenir els resultats en directe i posteriorment els definitius. Amb tot, els i les atletes tenien ganes de tornar a gaudir d’aquesta emocionant competició, que va aplegar, en línies generals, als més destacats de cada club.

En la Final A teníem por de la possibilitat de no veure els millors. Efectivament, vam veure baixes, el Barça, per exemple, no va presentar el 100% de l’equip (no li va caldre), però sí un conjunt molt resolutiu, barreja de figures, atletes destacats i gent jove. Agrupació i L’Hospitalet també van tenir baixes, però els qui hi van ser van aportar punts importants. Cornellà Atlètic, donant presència a la gent jove, manté l’emoció per saber quin serà el podi final.

A Tarragona vam veure atletes com Pau Fradera (2on en el 200m 22.05), Elvin Canales (1r en el 800m), Aleix Pi i Àlex Gràcia (1r i 2on en Perxa), Jaime Guerra (7.44m a la Llargada), la “jet-set” del Pes masculí català, Stephanie Saavedra (guanyadora del 200m), Núria Caballero (2ona a l’Alçada), Naiara Estanga (victòria al Triple amb 13.00m), Andrea Alarcón i Laura Redondo en el Disc i el Martell (superioritat evident d’ambdues) i la marxadora Mar Juárez, amb victòria clara als 5000mm.

Dit això, també vam veure molt bones marques d’atletes que comencen a ser punters. En el 200m masculins, Miguel Gasch va guanyar amb 21.90, bona marca tenint en compte l’època i les circumstàncies. Ona Bonet, del CA Manresa, va aconseguir la victòria en Alçada amb 1.71m, essent juvenil. Erik Huijing va ser el guanyador en la javelina, amb un últim llançament de 62.17m. El marxador murcià del Barça, Ivan López, va guanyar als marxadors del Cornellà Atlètic, Óscar Martínez i Kevin Cerro, amb força desimboltura.

Moment del relleu 4×400 masculí a la Final A. Foto Joan Estruch/ avancam.com

En la classificació, el Barça sembla liderar amb claredat la Final A. Agrupa i L’Hospitalet Atletisme estan frec a frec en la segona i tercera plaça, amb el Cornellà a 20 punts de diferència. Per sota, UCA amb 180 punts i CA Tarragona amb 239 són els darrers classificats, tot i que Aldahra Lleida també està en la zona delicada (246 punts).

En la Final B, l’equip local va treure tot l’arsenal. El CA Igualada va demostrar estar un esglaó per sobre dels seus rivals i va aconseguir la victòria a casa amb 514,5 punts, amb més de 150 punts de diferència. 9 victòries del conjunt de l’Anoia, destacant atletes com Eloi Santafé (54.80s als 400t), Jordi Matsuoka (6.96m a la llargada), Xènia Moruelo als 3000 obstacles (11:34.69) i Elia Ramos al Triple (10.82m).


A banda de l’Igualada, Barcelona Atletisme, CA Granollers i JA Sabadell lluitaran per la segona posició, els tres separats per 60 punts. El conjunt barceloní va obtenir la victòria al 200m (amb els dos atletes en les dues primeres posicions, Julio César Brito i Alberto Romeo), Urien Fernàndez en 5000 marxa. Judith Sanchis i Sofia SantaCreu van donar els 16 punts a Granollers i Sabadell. D’altra banda, les victòries en 800m de Clàudia Gallego i Pau Mora (CE Universitari) van donar al conjunt de Barcelona un bon feix de punts. El CA Gavà, amb la victòria d’Ariadna Esteve al Disc, tanca la classificació amb un grup molt molt jove.

Un dels moments del relleu femení a la Final B. Foto Daniel Meumann/ avancam.com

En la Final C va succeir quelcom semblant. L’UA Terrassa, equip normalment situat en la Final B, va aconseguir la victòria amb 427 punts. No obstant, el CA Nou Barris, de manera sorprenent, es va situar en segona posició amb 391 punts. Canaletes i Sant Celoni els segueixen a la taula. El conjunt del Vallès Occidental lidera la taula sumant 9 victòries, la gran majoria en àmbit femení.

Així, atletes com Marta Gironés (26.39 al 200m), Mikaella Fraga (2:19.86 al 800m), Desireé Díaz (12:11.10 als 3000 obstacles), o Gina Torres als 5000mm van aconseguir els 16 punts i van ser el pal de paller de la UAT. D’altra banda, el CA Nou Barris va sumar tres victòries, dues als llançaments (Alba Ruiz al Martell i Lara de la Hoz al Disc) i Laura Escanilla a l’Alçada. El CA Sant Celoni, amb el 200mll i 400t masculins, van tenir una puntuació molt regular que els va portar a la zona alta, igual que el CA Canaletes, amb Alex Teruel a la Perxa (4.00m). En la zona baixa, l’Andorra Atletisme queda últim amb 187 punts i el CA Laietània segon per la cua, amb 255 punts. Els locals, CA Mollet, i Penedès, amb alguna victòria important, estan en zona mitja.

L’UA Terrassa a Mollet, un cop acabada la Final C. Foto Instagram

Finalment, la més oberta, era la Final D, disputada a Palafrugell. El CA Castellar va aconseguir la victòria però tenim diversos clubs en la zona mitjana alta. Això sí, el club de Castellar del Vallès va guanyar tant en masculí com en femení, el que va provocar que els 672 punts siguin definitius i tingui un ampli coixí de cara a la segona jornada. Pratenc, Montornès i Rubí estan en la zona alta.

Carla Serral (40.32m al martell), Paula Pi (11:57.27 als 3000 obstacles) i Xavi Planas (10:14.77 als 3000 obstacles) van ser les victòries del conjunt verd i blanc. En la classificació cal destacar el gran paper del grup femení del CA Sant Just, en tercera posició i el masculí del CA Montornès, que va ser l’únic prou regular proper al Castellar.

El CA Castellar a Palafrugell, guanyadors de la 1a Jornada de la Final D. Foto Instagram

El proper diumenge 10 d’abril, Santa Coloma (Final A), Sabadell (Final B), Mollet novament (Final C) i Castellar del Vallès (Final D) seran les seus per determinar els campions, ascensos i descensos de la Lliga catalana 2022.

Com a peu de pàgina, cal esmentar, tenint en compte la reacció, el comunicat de l’Agrupació Atlètica de Catalunya en el seu perfil de Facebook fent una crítica severa a l’organització de la Final A a Tarragona, una crítica contestada des de diversos fronts a Twitter.