Els Sub18 estan preparats

Els Sub18 estan preparats

El Campionat de Catalunya va deixar diversos noms a tenir en compte pel cap de setmana del 5 i 6 a València

Sabadell va acollir el campionat sub18 amb diversos noms sobre la taula que ja havíem vist, per exemple, a l’absolut. Cal destacar en gran majoria a atletes que la temporada passada eren sub16 i que el vertigen del canvi no els hi ha afectat. Tot seguit repassem noms que poden ser destacats, o bé al campionat d’Espanya de la categoria, o bé en futures edicions catalanes.

Comencem per la velocitat. Aquí destaquem diversos noms. A nivell masculí, la progressió d’Arnau Garcia està sent magnífica. L’ex atleta de la JAS (ara al Barça), va guanyar un nou títol de 60mll, aquest cop amb temps de 7.02, fregant baixar dels 7 segons. No es queda enrere Biel Cirujeda. El del CAM va guanyar el 200 amb 22.16, que tenint en compte la situació de la pista és una gran marca, a banda de ser sots-campió dels 60mll. Atents també a Isaías Artigas i Ruben Paredes, amb 22.30.

Biel Cirujeda guanyador dels 200mll. Foto Sergio Mena- avancam.com

A nivell femení podríem parlar de sorpresa. Neus Núñez, la gran favorita (medalla absoluta) va acabar segon als 60mll, amb 7.71, mateix temps que la guanyadora, Jazmin Romeu, sols que les centèsimes van decantar la balança. La del CE Penedès es va erigir com a guanyadora i un nom a tenir en compte. El 200mll va ser un duel Aldhara Lleida: Carla Cagigós li va guanyar per una centèsima la partida a Clàudia Martínez (25.56 i 25.57).

L’andorrana Duna Viñals és nova campiona catalana dels 400mll, en una pugna amb la seva companya Diana Fernàndez, de l’AA Catalunya (58.38, 58.46), essent Viñals nou rècord absolut andorrà. En nois, de nou el CAM dominant, amb David Pérez guanyant folgadament amb una gran marca de 49.31.

Abraçada entre Pau Lancho i David Pérez després de 400mll. Foto Sergio Mena- avancam.com

En el migfons, igualtat en el 800m, superioritat al 1500m. Àlex Pintado (UAT) es va emportar la victòria amb 1:57.45, per 1:57.66 de Martí Molins. Adrian Gómez, del Playas de Castellón, ex del Barberà, va emportar-se el títol esperat en 1500m amb 4:07.67. A nivell femení, victòria de les dues candidates favorites. Marta Mitjans, en una excel·lent projecció, va guanyar el 800m (2:18.14) i Bemnet Vidal ho va fer al 1500m (4:48.70). Maria Taggi, una altra candidata, va ser plata. En el 3000m, tampoc cap sorpresa, Marwa El Khouya va mostrar el nivell al que ens té acostumat guanyant amb 9:58.96, just davant d’una altra futura referència, Merem Gabriel, de la JAS, que va treure més de dos minuts a les seves rivals. En nois, títol per l’Escatxics Agramunt, club poc acostumat al protagonisme, amb la victòria de Cesc Boix.


Cesc Boix, de l’Agramunt, guanyador del 3000m. Foto Sergio Mena- avancam.com

David Pérez, el guanyador del 400mll, també ho va ser de les tanques, prova on a priori semblava més destinat. 8.02s pels 8.46 d’Adrian Priego, el sots-campió en el 400mll. En noies, Paula Rodríguez i Lerato Pagès van protagonitzar un final molt ajustat. Finalment, victòria de la del Muntanyenc (8.76) davant l’andorrana (8.77).

En salts, una protagonista per sobre de la resta. Elda Romeva, que ja és present de l’atletisme, va fer un doblet que no sol ser habitual, el de Llargada i Triple, amb victòries ajustades. En la primera, amb marca de 5.69, guanyant a rivals de pes com Laia Rodríguez (5.69) o Carla Cagigós (guanyadora del 200). En Triple, un pèl més folgada, amb 12.09, derrotant a Judith Martínez o Shelly Bruchstein. En nois, tot més repartit, tot i que Martí Fontanals volia seguir les passes de Romeva. L’atleta del CE Penedès va guanyar el Triple (13.70m) però va acabar tercer a la llargada (6.45m). Aleix Fuchs, atleta també expert en velocitat, va sumar el títol amb 6.61m, demostrant de nou l’enorme potencial de l’escola del Muntanyenc.

Ona Bonet en el salt d’Alçada. Foto Sergio Mena / avancam.com

A l’Alçada, la gran candidata, Ona Bonet, va sumar un nou títol, amb 1.66m, davant d’Aina Eberle i Fatoumata Diallo. En nois, nou títol del Muntanyenc: Antoni Gonzàlez superava a rivals directes i potser més candidats al títol, i guanyava amb 1.87m. En Perxa, el referent masculí, Martí Serra, guanyava amb 4.60m, mentre que en noies, Arlet Sust, de l’eterna escola del Laietània, sumava el títol amb 3.50m.

Finalment, al Pes, vam viure l’únic RCAM. Daniela Fernàndez, medallista absoluta, va aconseguir una marca de 13.91m, magnífic registre que la posiciona com a candidata també a nivell estatal, pels 12.83 de Núria Moix. En nois, Ismael Romero (Cornellà At) va guanyar amb 13.78m. En la marxa, els dos campions van ser Ivan Molina (Lluïsos) en plena pugna amb Elies Ballester i Marta Jiménez superant a Helena Lacambra.

Així doncs, destaquem per sobre de la resta els noms d’Elda Romeva, David Pérez, Daniela Fernàndez, Arnau Garcia, Biel Cirujeda, Martí Fontanals, Ona Bonet, Marwa El Khouya, Merem Gabriel, Marta Mitjans i Bemnet Vidal, essent el futur de l’atletisme català i els noms a tenir en compte a València.

Deixem els resultats aquí