Els llançaments menors by Jotas

Els atletes sub16 a sub20 van acabar la primera part de la temporada amb el Campionat d’Espanya

Castelló va acollir el passat cap de setmana el campionat d’Espanya de categories menors de llançaments llargs. Sembla ser la pista per antonomàsia per aquest esdeveniment, ja que en aquesta ciutat s’han disputat 6 de les 7 edicions totals. Les bones instal·lacions i les bones condicions climatològiques de les quals sol gaudir Castelló, fan que resulti sempre atractiu la disputa d’aquest campionat.

22 van ser els participants (14 nois i 8 noies) de la delegació catalana allà presents, per competir en les proves de disc, javelina i martell, en les diferents categories menors: sub16, sub18 i sub20. El botí de medalles obtingut va ser més que satisfactori per la nostra delegació, ja que els nostres atletes es van emportar 8 medalles (més del 30% del total de participants catalans presents), de les quals 6 van ser d’or i 2 de bronze (comunitat autonòmica amb més títols).

L’actuació més destacada va ser la de la nostra llançadora de moda en categories menors, Erika Sellart (CA Terres de Ponent). L’atleta compta les seves participacions en rècords de Catalunya. Aquesta és la tercera vegada que ho bat aquesta temporada. Un primer tir de 45.33m li va bastar per dominar la prova de principi a fi i establir una nova plusmarca personal i un nou rècord regional de javelina en categoria sub16. Magnífica temporada d’hivern per l’atleta de Jaume Sellart, el seu pare, qui l’entrena en les pistes de Mollerussa.

La segona catalana que es va penjar la medalla d’or va ser Daniela Fernández (València CA), en la prova de disc sub18. L’atleta de Sergio Peña, va passar quarta a una millora on no va ser fins al cinquè tir on va deixar anar el braç i va enviar el disc fins als 43.95m, nova marca personal per gairebé dos metres, i tres metres més de la marca d’inscripció. Nou títol nacional que suma al ja obtingut l’any passat a l’aire lliure, a Huelva. A la mateixa prova, va ser sisena Maria Vallès (FACVAC Valls), amb 32.92m.

Els qui ja sabien el que era guanyar aquest mateix campionat, en el mateix lloc, però en categoria sub16, són els nostres següents protagonistes. Hailu Estrampes (CA Ascó), va sumar un nou títol al seu palmarès (2 ors sub16 l’any passat), aquesta vegada en el seu debut en categoria sub18. Es va imposar en la prova de javelina amb una marca personal de 60.49m, per aconseguir l’or, en una prova on Guim Morcillo (CA Igualada) se’n va anar fins als 56.09m per ser sisè. Del mateix club (CA Igualada) és el nostre següent campió, Aleix Camats, qui es va alçar amb el títol de la prova de disc sub18 amb una marca de 57.56m, millor marca de la temporada per l’atleta de Luis Lizaso. Or que suma a les seves dues plates de l’any passat a la mateixa categoria. A la mateixa tanda, el seu company de club Albert Gil, va llançar 46.43m per fer-se amb la setena plaça.

La prova més llorejada va ser el martell, on els nostres nois van conquistar les categories sub18 i sub20, on van obtenir dos ors i dos bronzes. Eulàlia Torrescasana i Pablo Sanchís estan fent un treball magnífic a Manresa i al Vendrell, respectivament. Mostra d’això són aquestes dues medalles en categoria sub18, on l’or se’n va anar per Adrián Sedano (Avinent Manresa) amb 63.91m i nova marca personal, i el bronze va ser per Jordi Pizarro (Runners El Vendrell), amb 58.38m, també marca personal. Esment especial per aquest nucli de llançaments, que bé es mereix un club anomenat ‘Throwers El Vendrell’. La prova sub20 també va tenir sabor català, on el guanyador va ser Daniel Ruiz (FC Barcelona), amb 62.64m en el tercer tir per accedir primer a la millora, un lloc del qual ja no es va deixar anar. Bronze per Pablo Oliver (Aldhara Lleida), amb 58.22m i quart lloc i medalla de xocolata per Eloi Jane (O Colomenca At) amb 57.63m, 3 metres per sobre de la seva marca personal, per aquest debutant a la categoria i clar aspirant a lluitar per l’or l’any que ve.

A la prova de disc sub20, va doblegar prova Daniel Ruiz (FC Barcelona), amb 42,99 m i sisena posició, per davant d’Hugo García (Alaior Esport) setè amb 42.74m. En martell sub16, cinquè lloc per Eric Recolons (Mollet At) amb una marca de 50.74m, per davant d’Arnau Martínez (FACVAC Valls), sisè amb 47.93m en el seu únic intent vàlid. A la javelina sub16, sisè lloc per Pep Vidal (UA Terrassa) amb 43.92m. A la mateixa prova però en categoria sub20, quart lloc per Álex González (CA Igualada) amb 58.06m.

En noies, a la prova de martell sub18, sisè lloc per Irene Mateo (Avinent Manresa) amb 53.79m, en una prova amb un grandíssim nivell. En categoria sub20 tres participants catalanes, on Irene Escolano (O Colomenta At) va ser quarta amb 45.32m, Judith Sanchís (CA Granollers) va ser setena amb 41.84m, i Ariadna Guillén (Cornellà At) va ser octava amb 40.75m. A la javelina sub18, quart lloc per Ingrid Valcárcel (CA Granollers) amb 40.19m.

I fins aquí la temporada hivernal dels nostres atletes de categories menors, els quals, després d’un merescut descans, encararan la temporada d’aire lliure amb l’objectiu de preparar els respectius campionats els mesos de juny i juliol.