El futur de l’atletisme català se cita a Pamplona

El futur de l’atletisme català se cita a Pamplona

Prèvia del campionat de federacions autonòmiques sub 16 a Pamplona.

Aquest cap de setmana 8 i 9 de setembre, Pamplona acollirà el campionat de federacions autonòmiques sub 16. Les dues jornades es veuran representades per 48 atletes catalans que són el futur de l’atletisme català. Tots els atletes han sigut podi als campionats de Catalunya sub 16 de l’actual temporada 2022 i amb actuacions destacades al Campionat d’Espanya que es va celebrar a Avilés el passat 23 i 24 de juliol. 

A continuació fem un repàs d’alguns dels noms més destacats de la selecció catalana:

atletes femenines

VELOCITAT I TANQUES

En velocitat destaquem les dues representants del 100 m llisos i 300 m llisos: Núria Argelich (CA Terres de Ponent) i Queralt Vallbona (CA Manresa), respectivament. Ada Serrano (CA Figueres) correrà els 100m tanques i Marta Escalera (CA Manresa), els 300 m tanques. Totes elles es troben inscrites en el top 8 de les seves proves.

Queralt Vallbona i Marta Escalera del CA Manresa. Foto Club

Mig fons, fons, obstacles i marxa

En la prova de 600 m llisos, Paola Serrano (CA Vila-seca), 5a d’Espanya, inscrita amb la tercera millor marca serà l’encarregada de cobrir la prova i Marta Gutiérrez (FAC Valls) 6a d’Espanya que correrà el 1000m. En la prova més llarga, el 3000 m el correrà Amira Benmerzouk (CA Vila-seca). Els 1500 obstacles els cobrirà Gemma Pérez (Barcelona Atletisme). Finalment, el 3000 marxa serà per la jove marxadora Gina Torres (UA Terrassa), inscrita amb la tercera millor marca.

Salts

En salts ens representaran: en salt d’alçada Zuzanna Bednarek (Cornellà Atlètic), que ostenta el rècord dels campionats de Catalunya, es 4a d’Espanya i figura segona a la llista d’inscrits; la campiona de Catalunya i d’Espanya de perxa Noa Martínez (AA Catalunya) inscrita amb els destacats 3.76m. En salt de llargada, Maria Reverté (UA Montsià). I en triple salt Aicha Khoumi (JA Sabadell).

Noa Martínez al Campionat d’Espanya sub16. Autoria: Miguelez Team.

llançaments

Les quatre proves de llançaments es veuran representades per les campiones de Catalunya de cada prova; en pes Laia Ribera (CA Castellar); en disc Paula Gallego (CA Ascó), la recordwoman catalana de javelina i campiona estatal Èrika Sellar (CA Terres de Ponent) amb una marca de 46.15m es destaca a la llista d’inscrits; i Sofia Ros (AA Catalunya) en martell.

atletes masculins

Velocitat i tanques

Els 100m llisos estan representats pel subcampió estatal Unai Yuste (L’hospitalet Atletisme) que figura tercer dels inscrits; i els 300m llisos pel finalista estatal Jan Castellà (JA Sabadell). Les tanques curtes les passarà el bronze d’Espanya Mario Stefanov (CA Ascó) i les llargues Èric Álvarez (independent)


Unai Yuste al Campionat d’Espanya sub16. Autoria: Instagram (Alexlalovich)

Mig fons, fons, obstacles i marxa

El finalista estatal José Sánchez (Runners el Vendrell) correrà el 600m llisos; el 1000m Karim Fartaz (CA Mollet); i el 3000m el subcampió d’Espanya a Avilés Albert Alsina (FC Barcelona). Finalment els 1500 obstacles seràn pel bronze espanyol Bakr El Asri (CA Lloret-La Selva) qui defensarà la posició i el 5000m marxa per Oriol López (UA Barbarà).

salts

Els salts els representaran els campions catalans Alejandro Muñoz (CA Mollet), 4t d’Espanya en salt d’alçada; Lluc Subirós (CA Tarragona) en perxa; el subcampió d’Espanya Ivan Garcia (UA Rubí) en llargada; i el triple salt Pau Caparrós (CA Montornès). Tots ells lluitaràn per defensar les places d’honor que ocupen actualment a les llistes d’inscrits. 

Llançaments

El pes el llançarà Nacho López (UA Barberà); el disc serà pel finalista estatal Jordi Recasens (FACVAC Valls). La javelina la farà volar el subcampió d’Espanya Jan Jubany (CA Sant Celoni) i el martell l’actual 4t d’Espanya Èric Recolons (CA Mollet).

Èric Recolons. Autoria: Instagram de l’atleta (athletictimestamp)

La selecció catalana es presenta amb un equip potent que lluitarà per igualar o superar les seves actuacions de les passades edicions. Si no us voleu perdre res, a continuació us deixem els links amb informació a tenir en compte:

Selecció catalana

Resultats en directe

Streaming