Cros curt i final

Cros curt i final

El passat diumenge el Club Atlètic Calderí (Caldes de Montbui) va organitzar el Campionat de Catalunya de Cros Curt Individual i per Equips en categoria absoluta. Doaue Ouboukir i El Mehdi Abounajah es proclamaven Campions Individuals, mentre que l’Agrupació Atlètica Catalunya i el Castillejo Running Team, ho feien per equips en categoria femenina i masculina respectivament.

En comparació amb el Campionat de Catalunya de Cros (llarg) que té més d’un segle història, 1a edició al 1916 a Vallvidrera, el de Cros Curt és un campionat jove. L’individual es va iniciar al 1999 amb Marco Antonio Cepeda i Jacqueline Martin com a campions, tot i que només compte amb 12 edicions, doncs entre el 2007 i el 2017 no es va celebrar. En canvi el de clubs, va tenir la seva 1a edició al 2003 i s’ha disputat de manera ininterrompuda fins a l’actualitat, acumulant ja 20 edicions.

Al punt del migdia es donava la sortida a la cursa femenina amb 38 atletes, que tenien per davant una cursa de 4.000m en el circuit de la Torre Marimón de Caldes de Montbui. Marina Travé (Aldahara Lleida UA) i Marina Guerrero (Avinent Manresa) van agafar la responsabilitat de marcar el ritme al grup, on es trobaven la favorita Douae Ouboukir (Independent), el trident de l’Agrupació Atlètica Catalunya format per Claudia i Laura Rodríguez i Marina Freixa, i Marta Romance de la JAB-Berga. Marina Travé va anar tensant la corda per anar despenjant rivals, fins el moment que Doaue Oubokir llançava l’atac definitiu per aconseguir el triomf i d’aquesta manera revalidar el títol de Campiona de Cros Curt que aconseguia al 2021 a Canet de Mar.

Grup capdavanter Foto: Avancam – Daniel Meumann

El podí femení es completava amb Marina Tavé subcampiona i Marina Guerrero medalla de bronze. A la classificació per clubs, on puntuen 4 atletes, l’Agrupació Atlètica Catalunya era la gran dominadora, classificant les seves 5 atletes en el Top10. Clàudia Rodríguez 4a, Laura Rodríguez 6a, Marina Feixa 7a, Marta Bayo 9a i Ouafaa Hamani 10a. Actuació destacada per Marta Romance que era 5a, i contribuïa al Subcampionat del JAB-Berga, el CA Vic era 3er. Només 3 clubs van aconseguir classificar a 4 atletes.

Podi femení Cros Curt 2022 Foto: Avancam – Daniel Meumann

A 2/4 es donava la sortida a la cursa masculina amb una participació més nombrosa, 131 atletes i un total de 14 clubs participants al Campionat. Ràpidament El Mehdi Abounajah (FC Barcelona) i el neerlandès Ruben Sansom (L’Hospitalet Atletisme) es posaven al cap davant de la cursa, posicions que ja no abandonarien en cap moment. Poc a poc el nombrós grup va anar perdent unitats, i finalment la victòria de la cursa era un mà a mà entre el blaugrana i l’atleta de l’Hospitalet, decantant-se a favor del darrer.


D’aquesta manera Ruben Sansom es feia amb la victòria de la cursa, però no podia optar al títol de Campió de Catalunya al ser aquesta la 1a temporada que té llicència per la Federació Catalana. El Mehdi Aboujanah 2on classificat es va proclamar Campió Català i amb aquest ja són 3 els títols aconseguits en Cros Curt (2017 i 2018), i es converteix en l’atleta català més llorejat en aquest campionat. Abans amb 2 títols estava empatat amb Khalid Merroune (2009 i 2010) i Adel Mechaal (2013 i 2014). El subcampionat era pel triatleta del CA Canovelles Jordi Garcia. Mohamed Zarhouni que poc a poc va tornant a l’alt nivell aconseguia la medalla de bronze i 4at Pol Espinosa del CN Banyoles.

Ruben Samson i El Mehdi Abounajah Foto: Avancam – Daniel Meumann

A la classificació per equips gran actuació d’un club molt jove amb grans atletes i amb nombrosa presència, Castillejo Running Team. Era 7è Llorenç Sales, 22è Artur Bossy, 30è Carles Castillejo, 32è Xavier Figuerola que són els que 4 que puntuaven, també destacats 36è Roger Ordoño, i 40è Sergio Bejarano. Curiosament, Carles Castillejo amb 9 títols en Cros Llarg i que pràcticament deu haver pujat a tots els podis catalans possibles, li faltava un títol en cros curt. D’aquesta manera el passat diumenge, tot i ser per equips completava el palmarès, i segurament força més important, encetava el del club.

Castillejo Running Club Campió de Catalunya Cros Curt 2022 Foto: Avancam – Daniel Meumann

El podi per equips es completava amb el CE Ironwill BCN com a subcampió, amb Xavier Tomasa 15è com a més destacat, i el CE Penedès en 3er lloc, Arnau Marin 14è era el seu millor home. A L’Hospitalet Atletisme clarament li va faltar un 4at atleta per haver aconseguit el títol, amb Ruben Sansom 1è, Albert Nogueras 8è i Xavier Domenech 18è, tenien suficient amb classificar al 4at home entre els 60 primers per fer-se amb la victòria.

Enllaç als resultats de la competició.

Amb aquest cros es va posar punt i final a la temporada de cros a terres catalanes, ara ja per davant als nostres atletes només els hi manquen 4 cites i 3 d’elles tindran lloc el proper cap de setmana. El Campionat del Món Universitari a Aveiro (Portugal) amb la presència d’Èlia Saura, Adam Maijó i Carla Domínguez, el Campionat d’Espanya Màster (Córdoba) i el Campionat d’Espanya Sub16 i Sub 18 (Madrid). El Campionat del Món Escolar el 24 d’abril a la República Txeca serà el darrer cros de la temporada 21-22.