Catalans salten el «xarco»

Catalans salten el «xarco»

És de tots sabuts que l’atletisme català sempre ha sigut d’interès, el planter d’atletes no s’atura i el nivell català sempre és una garantia. Que molts dels nostres atletes nodreixen clubs de tot el territori estatal és un fet, i no pas nou.

Si sumem les darreres baixes de clubs en divisió d’honor com la d’homes del Barça i altres que anirem notant, veiem que els projectes esportius es mantenen, però depenen molt del múscul financer. No és el millor moment i aguantar econòmicament en segons quines categories, una quimera.
Personalment en vaig trobar la temporada passada col·laborant en una jornada de 2a divisió a l’estadi de la bòbila, si us soc sincer anava a arrancar la jornada, i no sé com va ser que vaig acabar embolicat. Pels que em coneixen… res estrany val a dir.
Allí vaig conèixer uns clubs que em van sorprendre, i que en van quedar al background, no sé perquè, i un va ser el Lô Esport Menorca.

Aquest any m’ha arribat a les meves “antenes” noticies d’alguns coneguts que han tingut oferta per anar a sumar aquest any al projecte menorquí. «Ostres, interessant, no són els habituals», així que vam decidir trucar a la seva porta.


I això ens expliquen:

Estem treballant per crear un equip d’atletisme referent al mediterrani,
el nostre objectiu és l’ascens a 1ª divisió

La passada temporada vam participar a 2ª Divisió i ens vam quedar a tan sols 77 punts de poder participar a la jornada A, on es disputa la fase d’ascens a la 1ª Divisió Nacional. Vam competir a la jornada B, amb els equips més propers per zona geogràfica, i vam obtenir la victòria a Gavà. Aquesta temporada el nostre objectiu és lluitar per l’ascens a 1ª Divisió.

Per assolir el repte, hem renovat al 90% dels atletes del 2022 i ens reforcem amb 10 atletes de diferents indrets de la zona mediterrània, de les Illes Balears, de Catalunya, de València i de Múrcia per a la temporada 2023.

Pel que fa a atletes catalans, s’incorporen a l’equip: el Llançador de Martell Joan Bea i el llançador de Javelina Arnau Ribé, així com també el saltador d’altura Ferran Martínez.
Pel que fa a la Comunitat Valenciana, hem incorporat a l’atleta de velocitat de 100m i 200m Albert Llop i també a l’atleta Cristian Lozano, llançador de disc i Martell.

Provinent de Múrcia, ens hem reforçat amb l’atleta especialista en tanques Sergio de Mayo.
Mentre que de les Illes Balears aquesta temporada incorporem al velocista menorquí Álvaro Izquierdo, i els joves fondistes mallorquins Chaker Zaryouh, Pablo Gallego i Pau Mas.

Aquest objectiu és possible gràcies a l’estructura de base que estem formant des del 2011, en aquests moments tenim un total de 340 atletes en els nostres nuclis d’entrenament. També agrair als nostres patrocinadors i les administracions que ens donen suport, són pilars que ens permeten assumir aquest il·lusionant repte.

La veritat és que aquest club ha fet una aposta clara i ferma, i a més, podem veure que els tres reforços catalans (en negreta) són uns reforços de garanties.

Estarem atentes!