Can dragó tanca l’últim campionat català

Can dragó tanca l’últim campionat català

El Sub16 va posar punt i final als campionats individuals catalans aquesta temporada, amb un RCAT i tres RCAMS

La pista d’atletisme de Can Dragó (al districte de Nou Barris de Barcelona) va tancar la temporada dels campionats individuals catalans en aquest Aire Lliure. Els Sub16 són els últims també en tancar els campionats estatals, ho faran a Avilés (Astúries) el cap de setmana del 23 i 24. Ahir, diversos atletes van tancar la seva participació en el campionat d’Espanya.

El primer que cal destacar és un rècord de Catalunya. El velocista de l’UA Rubi, Ivan Garcia, va tancar la final del 100mll amb uns excel·lents 11.06, una magnífica marca que el col·loca amb aquest rècord de Catalunya superant el de Ramon Montejano i Adrià Torrents (11.10). El més destacat de tot és que la plata, Unai Yuste, va aconseguir també el RCAT amb 11.10, igualant l’anterior, òbviament sense mèrit per la gran actuació de Garcia, però content també per la gran marca. Jonatan Masllorens va ser tercer.

En Alçada femenina, Zuzanna Bednarek, va igualar el rècord del campionat amb una excel·lent marca d’1.69m. Sofia Rubio la seguia amb la plata i l’1.67m i el tercer lloc per Mònica Malevych (CA Gavà) amb 1.61m. En Perxa, una altra de les estrelles catalanes sub16, Noa Martínez, superava l’RCAM de Clara Fernàndez amb marca de 3.75m. L’atleta de l’AA Catalunya sumava l’or, seguida de Julia Cervantes (3.15m) i Ona Dalmau. Finalment, el tercer RCAM seria d’Erika Sellart. La llançadora del Terres de Ponent ja ens té acostumats (ella té l’RCAT). Sellart va guanyar amb 42.81m, seguida de Lara Ruiz i Diana Guillen.

Arnau Zeberio amb el seu entrenador, el també saltador d’alçada Dani Lorente. Foto Hospitalet Atletisme

A més a més, cal destacar d’altres atletes. En 300mll, campions Jan Castella (37.06) de la JA Sabadell, seguits d’Alejandro Morante i Nil Cavero. A nivell femení, Queralt Vallbona feia bons els pronòstics, amb 40.63, seguida de Núria Argelich i Mireia Redondo. En el 600mll, Paola Serrano donava un dels dos ors al CA Vila-seca, amb 1:37.75, seguida de Irene Garrido i Maria March. Jose Sánchez, del Runners El Vendrell, guanyava la prova masculina amb 1:27.93, seguit de Martí Pon i Ruben Navarro.

En el mig-fons, domini de Karim Fartaz (CA Mollet) en el 1000m, amb 2:43.70, seguit de Pol Molins i Nil Solé. En categoria femenina, or pel FACVAC amb Marta Gutierrez (3:00.13), seguida d’Emma Taggi i Adriana Buxadé. En el 3000m, Amira Bemmerzouk guanyava el segon or pel CA Vila-seca, amb marca de 10:39.88, seguida de Estel Jordan i Mar Espartero. Albert Alsina, del Barça, guanyava la prova masculina amb 9:09.38, seguit d’Adrià Boyano i Pere Mas.


El podi del martell masculí ahir a Can Dragó. Foto CA Mollet

En tanques i obstacles, victòria de Mario Stefanov (13.58) en el 110t, del CA Ascó, seguit d’Hugo Fernàndez i Lluc Subirós. En el 100t, Ada Serrano sumava nova medalla, aquest cop or sub16, amb 14.53, seguida de Marta Escalera i Aicha Khoumi. En els 300t, Marta Escalera sumava doblet, aquest cop amb un or (46.04), seguida de Zuzanna Bednarek (doblet juntament amb alçada) i Alba Viñals. En nois, Eric Álvarez guanyava amb 40.55), seguit d’Hugo Fernàndez (doblet) i Unai Ortiz. Finalment, en els 1500 obstacles, Bakr El Asri (Lloret) guanyava amb 4:26.82, seguit de Marek Eguskiza i Albert Bartolí. En noies, Gemma Pérez guanyava amb 5:16.93, seguida d’Emma Garcia i Iris Garrido.

En salts, la llargada femenina va ser domini de Maria Reverte (UA Montsià) amb 5.26m, seguida de Fiona Cavilli i Ariadna Abadias. Compte amb la competició de nois que Ivan Garcia (Or amb 6.66) i Unai Yuste, plata, van repetir podi del 100mll, seguits en aquest cas de Víctor Jiménez. En la perxa masculina, Lluc Subirós guanyava fent bons els pronòstics amb 3.90m, seguit de Martí Codina i Aritz Fernàndez. En alçada, Alejandro Muñoz es feia amb l’or (1.85m), seguit d’Eric Mañé i Arnau Zeberio. Finalment, en el Triple, nou domini del CA Montornès, amb 12.85m, seguit d’Óscar Curto i Marc Ramos. En Triple, Aicha Khoumi guanyava amb 11.45m, seguida de Martina Capel i Ariadna Abadias, doblet.

El podi de la perxa masculina, amb la victòria de Lluc Subirós. Foto CA Tarragona

En els llançaments, victòria de Laia Ribera (CA Castellar) en el Pes, amb 11.59m, seguida de Lycie Ruiz i Laia Pascual. En Disc, Paula Gallego (CA Ascó) guanyava amb 31.97m, seguida de Carla Rodríguez i Jana Ribés. En Martell, victòria de Sofia Ros (AA Catalunya) amb 42.76m, seguida de Ingrid Molina i Nor Elbriek.

En nois, Nacho López guanyava el Pes amb 13.11m, seguit d’Eric Recolons (12.85m) i Biel Bueira. Jordi Recasens, del FACVAC, guanyava el Disc amb 42.27m, davant de Guillem Font i Luis Raul Ros. En Martell, Oriol Nicolau (CA Granollers) guanyava l’or amb 46.31m, seguit d’Abel Duce i Nil Linares. Finalment, en Javelina, l’atleta del CA Sant Celoni, Jan Jubany amb 49.64m guanyava la prova, seguit de Pep Vidal i Pau Crespo.

Finalment, la marxa es va decidir amb poca diferència. Els 5000 masculins els guanyava Oriol López (UA Barberà) amb 26:15.93, seguit de Biel Elvira i Eloi Anton. A nivell femení, el 3000 marxa, Gina Torres (UA Terrassa) demostrava estar per sobre de les seves rivals, guanyant amb 14:50.99, seguida de Núria Férriz i Naia Aubia.

Els resultats finals els podeu consultar aquí.