Bones sensacions a Antequera

Bones sensacions a Antequera

14 medalles catalanes i un grapat de bones posicions en finals. El nivell d’alguns dels atletes va ser molt i molt alt

Veníem d’una bona collita a Salamanca (sub23) i a València (sub18). Val a dir que la primera és una de les millors generacions catalanes de les últimes dècades i sempre es confia en ells (vaja, cada cop en quedaran menys en categories no sènior). Però dels sub20 actuals no sempre se’n parla el que s’hauria de parlar. Podem dir que 14 medalles són poques, i com a gruix podria ser així, però són exactament les mateixes que les dels sub18. I alguns dels noms s’han de destacar, amb o sense metall.

Sí que és cert que alguns d’ells sobresurten de la resta. No perquè siguin els campions, però quatre noms acaparen les mirades actualment. Dues d’elles ja les hem vist sovint en absoluts i fins i tot en europeus. Berta Segura, amb una classe magnífica, va aconseguir l’or en els 400mll amb marca personal de 54.19, fregant el rècord de Sara Gallego en el campionat (54.09). Segura, que ja ha participat en campionats europeus, presenta candidatura a baixar dels 54 segons a Aire Lliure (i això ja és lluitar per quelcom més a l’Absolut).

La segona, Clara Fernàndez. La progressió de la perxista és l’adequada. Sense pressions, l’atleta del Nike domina cadascuna de les categories que la veu competir En Sub20 a nivell estatal tampoc sembla tenir rival. Aquest cop, amb un salt de 4.02m, va ser suficient per aconseguir l’or.

Irene Clemente en el podi de l’Alçada. Foto Cornellà Atlètic

Un nom propi masculí. L’UGE Badalona té dos noms que ja criden la porta dels absoluts. Una d’elles és Laia Zurita. L’altre és Marc Garcia. El velocista, com d’altres a la seva edat, té recursos gegantins en totes les proves de la disciplina. En aquest cas, va guanyar l’or en els 200mll, amb una excel·lent marca de 21.82s, que en PC és també d’un nivell molt alt.

Finalment, l’altre nom propi masculí. Edgar Climent segueix la dinàmica de bons saltadors d’alçada catalans. L’atleta, ex de l’UCA, va guanyar l’or amb marca de 2.00m. Val a dir que va errar els salts de 2.03m i 2.05m i que en Aire Lliure, si tot va bé, no hauria de tenir problemes per estar en cotes més altes. Amb tot, segueix sent un excel·lent competidor.

Les tres plates van ser en l’àmbit masculí. Gerard Fuentes ho va aconseguir a l’Heptatló. En una prova que va liderar per trams, finalment va sumar la medalla amb 4.917 punts, amb bons registres al Pes i a la Llargada. Dos saltadors s’endurien les altres dues plates. Saül Ruíz semblava reclamar el tro per l’or però el madrileny Lucas Rodríguez li va treure amb un magnífic salt de 7.30m. Ruíz faria marca amb 7.16m (i només dos salts). Finalment, l’última plata aniria a càrrec de Marc Sala. L’atleta de l’Agrupa, amb un salt de 15.05m, va aconseguir el segon lloc, en una lluita sempiterna amb Andrey Lavila, l’atleta banyolí, que en aquest cas acabaria amb el bronze (15.04m).


Andrey Lavila i Marc Sala en el podi del Triple Salt. Foto L’Hospitalet Atletisme

Precisament, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme seria l’únic atleta català amb dues medalles. Lavila, a banda del bronze al Triple, va demostrar una versatilitat excel·lent amb el bronze a la Llargada (7.12m), posant en problemes, en ambdues proves, als rivals que anaven davant. També de L’Hospitalet Atletisme, Aida Alemany va sumar el bronze al 3000m, amb una marca personal de 9:51.18.

José Gonzàlez, un altre atleta de la fàbrica Muntanyenc (ara a l’ACC), va sumar el bronze als 1500m, amb un temps de 4:09.65, aconseguint una nova medalla estatal. Pol Casals, que no ha pogut competir en aquesta PC, va sumar el bronze amb marca de 6.92s als 60mll. L’atleta del CA Sant Celoni ja sabia que era guanyar metall en un estatal. També ho sabia Irene Clemente. La saltadora polivalent del Cornellà Atlètic va aconseguir el bronze en Alçada (1.68m), tot i que no va acabar de tenir sort al Triple, en aquesta combinació que li veiem en gairebé tots els campionats. Finalment, Nerea Pérez, companya d’entrenament de Clara Fernàndez, també va sumar medalla, de bronze, amb un salt en perxa de 3.82m.

Però no tot van ser medalles. Com dient, van haver diverses posicions i actuacions a destacar. En Perxa masculina, Àlex Teruel va acabar 4rt amb salt de 4.92m. L’atleta del CA Canaletes té molt camí a recórrer. El llançador Arnau Gabaldón va quedar-se ben aprop de la 3a plaça, essent 4rt amb marca personal de 15.01m. Jana Brusés tocava amb els dits el bronze en 60mt, però malgrat els 8.60s acabava 4a per les centèsimes. La mig-fondista de l’Hospitalet Atletisme, Clara las Heras, sumava la 4a plaça, darrera de la seva companya Aida Alemany, amb marca personal de 9:54.80. . També en el fons, Aleix Vives lluitava fins al final per les medalles però acabava 5è amb temps de 8:35.20 (els sempre ajustats finals de 3000m). També 5è era Pau Aiguadé en els 1500m (4:10.33). En perxa, Anna Cardona acabava 4a amb salt de 3.62m. En Llargada, Laurine Marimon també era 4a amb 5.70m.

Roger Martínez (5è en els 60mt amb 8.16s), Joan Jiménez (6è en Alçada amb 1.94m), Pere Casanova (5è en Llargada amb 6.97m) i Blanca Batlle (6a als 3000m amb 10:04.62) van ser d’altres resultats destacats.

Ara només resta per saber com es desenvoluparan els nostres atletes sub16. De moment, en aquesta PC, ens quedem amb diversos noms que donaran a parlar força durant l’Aire Lliure. Alguns d’ells ja els tenim vistos en campionats absoluts.

Resultats aquí