Alegries i amargor

Alegries i amargor

Les tres finals de les divisions catalanes per sota de l’A ens van deixar, com cada any, moments d’alegria i de tristor entre els diferents clubs. Retorns, objectius complerts, sorpreses… sis equips van complir un somni i quatre van haver de viure moments durs.

El CA Igualada retorna on sembla que s’ha de situar. El conjunt de l’Anoia, que ha pujat al podi en més d’una ocasió en la Divisió A, va haver de viure el problema del descens l’any passat, però amb reforços concrets i la solidesa de la seva base, han tornat per la porta gran, amb 955.5 punts, guanyant de nou la jornada 2. A l’Igualada l’acompanyarà el Barcelona Atletisme, que aconsegueix un objectiu somiat des de fa anys per l’entitat. Així doncs, tres seran els equips de la capital catalana a primera l’any que ve.

El conjunt igualadí va aconseguir l’ascens amb victòries com les d’Eloi Santafé al 110 tanques, Héctor Ramos a l’Alçada, Jordi Matsuoka al Triple Salt, Josep Maria Lagunas al Disc i de Niria Pascual a la Javelina. El conjunt de la Mar Bella va dominar en velocitat (victòria d’Alberto Romeo al 100mll i de Julio César Brito i Esther Kornelia al 400mll) i va ser molt regular en altres proves, donant-li una puntuació final de 736, 5 punts, per sobre del CA Granollers, que lluitava també per l’ascens.

El CA Vic i la JA Sabadell, en terra de ningú, van tenir prou amb 636 i 626 punts per quedar-se en la zona mitja, mentre que el GEiEG va salvar la papereta amb victòries en el fons (Abderrahim Ougra en el 1500m i Mohamed El Gahouzany en el 5000m) o Valentina Casals (100mll), Ivet Rovira (Llargada) i Estel Pons (Pes). El CE Universitari, malgrat un gran desplegament d’atletes en algunes proves, va baixar de categoria. Clàudia Gallego sumava la victòria en 1500m i 2x1500m mixt juntament amb Joan Bru, amb bones actuacions del 4×100 masculí i d’Albert Balada en el 100mll. El CA Gavà, de la seva banda, s’acomiada un any després, presentant un equip ple d’atletes molt joves.

La Final C ens va deixar la tornada d’un clàssic, l’UA Terrassa. Acompanyat dels egarencs, un altre equip de Barcelona, el CA Nou Barris, que mai sembla fer soroll però aquest cop, ara sí, aconseguia arribar a Divisió B. Els locals, el CA Mollet, i l’Andorra Atletisme, el conjunt unificat de les entitats d’Andorra, baixaven a Divisió D.

La UA Terrassa va acabar com a campiona de la Final C. Foto Instagram

L’UA Terrassa no va guanyar la Jornada 2, això ho faria el CA Nou Barris. No obstant, va sumar prous punts com per obtenir la primera plaça global amb 821,5 punts, amb victòries com les de Marc Meya (Alçada), Marta GIronés (100mll), Mikaella Fraga (400mll), Claudia Rofes (Javelina) i el 4×100 femení. D’altra banda, el conjunt de Nou Barris guanyava la jornada i sumava finalment 793 punts amb victòries com les de Miguel Jalón (400mll), Luan Henrique Silva (110t) o Bemnet Vidal (1500m). Curiosament, el segon classificat ahir va ser el CE Penedès, tercer global, que va pagar una primera jornada molt fluixa. Victòries com les de Blanca Weber (llargada) i la campiona d’Espanya de Trail, Gisela Carrión, al 5000m.


Per baix, Mollet i Andorra van millorar, però va ser suficients. I tot plegat degut a la regularitat, doncs sí van sumar victòries. Albert Raga o el 2x1500m mixt entre d’altres pel que fa als locals i Unai Olea o Lerato Pagès pels andorrans, però el CA Sant Celoni i el CA Laietània serien més regulars en els seus punts, i van sumar poques últimes places. L’Andorra Atletisme va tenir masses 0 i va acabar cuer amb 427 punts.

El CA Castellar va quedar campió de la Final D. Foto Instagram

Finalment, en la Final D, el CA Castellar va fer bons els pronòstics i va aconseguir l’ascens a casa. Faltava per saber qui l’acompanyaria, i aquest va ser el CA Montornès. 1303,5 punts per 1107 del conjunt del Vallès Oriental. A només 7 es va quedar l’UA Rubí, per tant, el final més disputat de totes les lligues. La pitjor puntuació final seria pel CA Palafrugell, amb 664,5.

L’equip local va sumar la victòria també en la segona jornada amb victòries com les de Jan Casamada al 1500m, Xavier Planas al 5000m, Lluís Toledo a l’Alçada, Joan Bea al Martell, el 2x1500m mixt i Paula Pi al 1500m. Pel que fa al Montornès, les victòries dels seus millors atletes, Israel Ferron al Triple Salt i Ariadna Domínguez al Pes van donar uns punts importants, davant d’un UA Rubí dominant en velocitat (el campió català cadet Ivan Garcia i Alba Rodríguez) i amb diversos segons llocs, que li van donar la segona plaça en la segona jornada, però a tocar de l’ascens.

El CA Montornès puja a divisió C. Foto Instagram

Equips com el Pratenc AA (Jana Vila a Llargada o Sònia Giménez al 5000m), el CA Sant Just (Ona Martínez al 100t), el CA Molins (Xavi Gravalos als 110t) o el CA Palafrugell (Xavi Geronés al Disc i Chaymae el Daouri a la Perxa) van obtenir els 24 punts. La UA Barberà va obtenir la pitjor puntuació de la jornada i el Pratenc AA es va quedar també aprop de la segona plaça, sumant un total de 1091, 5 punts.

La primera part d’Aire Lliure, els campionats de clubs, s’ha tancat. Això no obstant, no ha fet més que començar.