Lleida, Barça i Manresa protagonistes del sub20

Lleida, Barça i Manresa protagonistes del sub20

El conjunt lleidatà i el blaugrana van aconseguir la victòria en noies i nois després d’un campionat de clubs molt igualat. El CA Manresa, l’altre triomfador del matí, amb una demostració de força per part de la seva escola.

El Campionat sub20 sempre ens deixa moments d’un atletisme pur i entregat. Bàsicament perquè la gran majoria d’equips porten a nois i noies que no son de la categoria en qüestió, doncs poden participar també sub16 i sub18, i molts aprofiten la situació per posar de titular a joves atletes que s’ho estan treballant. Veiem moments d’alegria i il·lusió per representar el club per primer cop.

Amb tot, també ens deixa moments de gran atletisme. No descobrirem a ningú si diem que els relleus son el moment de més cridòria i emoció de tots, però en aquest cas van decidir els dos guanyadors. Bé, en el cas femení van haver d’esperar que acabés un concurs maratonià de perxa que es va ajuntar amb el control absolut de la tarda.

L’Aldahra Lleida va aconseguir un títol merescut i mantenint la línia dels últims anys, amb una escola a nivell femení molt prometedora, que deixa enrere altres escoles de molt potencial. El conjunt verd (ara dit així degut al nou patrocinador) va sumar 121 punts, deixant fora del podi al Barça i lluny de l’or a Agrupa i Manresa, amb conjunts importants com Cornellà o L’Hospitalet en places més baixes. Quatre victòries van ser necessàries per aconseguir aquesta fita.

Berta Segura, de l’Aldhara Lleida, abans de la sortida del 400mll. Foto avancam.com / Dani Meumann

Tres de les seves estrelles, Andrea Alemany, Berta Segura i Carla Cagigós van donar els 12 punts amb magnífiques marques al 1500m, 400mll i Llargada. De fet, la de Segura al 400mll va ser RCAM amb 56.60s. Dues futures estrelles més, Marwa El Khouya i Clàudia Martínez van acabar segones en els 200mll i 3000m respectivament. A més, el relleu 4×400 va obtenir la victòria en unes dues últimes postes magnífiques.

Cal destacar altres papers, com els de Neus Núñez als 60mll (7.73s) o Irene Clemente al Triple Salt, amb RCAM de 12.23m, ambdues del Cornellà Atlètic, també demostrant l’alt nivell de les atletes del Baix Llobregat. També la presència de Nerea Pérez, amb victòria a la perxa per a l’atleta del CA Manresa amb 3.90m. El salt d’Ona Bonet d’1.67m a l’alçada o la victòria de Igambo Muakuku a les tanques (8.92s). L’Agrupació de Catalunya va acabar amb la plata (112 punts) i el CA Manresa amb el bronze (106 punts i les dues victòries de Pérez i Bonet).


Pel que fa a la categoria masculina, el Barça va aconseguir un títol també molt igualat, amb el CA Manresa trepitjant els talons i la sorpresa del CA Granollers, guanyant a rivals potents com Agrupa, Cornellà o Hospitalet. Només tres punts van separar blaugranes i bagencs a la classificació, sobretot decidida per les últimes proves individuals sumades, doncs amb el relleu, el conjunt del Bages va guanyar amb autoritat, aconseguint el RCAT amb marca de 3:27.25.

El Barça només va aconseguir dues victòries, ambdues en el mig-fons i fons, amb Pol Seriñana i Albert Alsina guanyant el 1500 i el 3000m respectivament. No obstant, diversos segons i tercers llocs van ajudar a la classificació final, davant d’un Manresa que va tenir en Biel Cirujeda (guanyador del 200m) i en Martí Serra (a la Perxa) com els seus dos màxims exponents, de fet dos atletes que ja han competit en absolut amb grans prestacions, a banda de la victòria en el relleu.

Mario Santin, del Barcelona Atletisme, guanyant el 400mll. Foto avancam.com / Dani Meumann

Pel que fa a la resta, la gran igualtat va fer que molts equips tinguessin victòries. Per exemple, la JA Sabadell va guanyar en la súper velocitat i les tanques, amb Max Peula (7.11 al 60mll) i Roger Martínez (8.17s als 60mt). A més a més, victòria de Pablo Oliver (Lleida) al Pes, tot un clàssic en categories inferiors en proves de llançament, Marc Sala a la Triple Salt (Agrupa) i Saül Ruiz a la Llargada (7.11m, Barcelona Atletisme). CA Igualada i Cornellà Atlètic també van viure victòries.

Finalment, el Barça va ser el més regular, però menció especial per un CA Manresa en un moment òptim pel que fa a l’escola masculina, i això és dir molt en un conjunt on sempre ha predominat el femení. Caldrà veure les evolucions d’ambdós conjunts.

Sabadell va tornar a viure, amb una grada plena i un reguitzell de futurs atletes, un sub20 que, com a mínim, va tenir emoció, dos RCAM i noms que ja venim avisant en categoria absoluta. Ens agrada veure que malgrat tot, l’esperit atlètic segueix ben viu.

Els resultats els podeu consultar aquí