2a jornada de fortes emocions

2a jornada de fortes emocions

El Campionat d’Espanya de Clubs arriba a l’última partida prèvia a la final. Contrastos entre els catalans: alguns necessiten la victòria sí o sí per no complicar-se la vida, d’altres van amb més tranquil·litat.

Aquest cap de setmana viurem de nou una jornada emocionant a la Liga Iberdrola i Liga Joma. 11 equips de sis clubs diferents intentaran quedar en el millor lloc de cara a poder tenir millors opcions en les grans finals del juny.

Comencem per la Divisió d’Honor Liga Iberdrola. Aquí trobem quatre equips catalans, tots ells amb diferents opcions i moments. A L’Hospitalet Nord s’enfronten L’Hospitalet Atletisme i Agrupació Atlètica de Catalunya davant de València Atletismo i GrupoEmpleo Pamplona en una jornada que es preveu molt difícil per les catalanes i on probablement, ambdós equips es disputaran l’última plaça. Pel que fa al conjunt hospitalenc, respecte a la primera jornada, destaca la tornada d’Anna Obradors, que correrà en els 100mll i de Sònia Nasarre, que debutarà en el 800mll. Ambdues són medallistes espanyoles absolutes. També destaca la presència de Mireia Urrutia, Aina Ramos i Laia Casajoana. Pel que fa a l’Agrupa, tornarà a comptar amb Núria Atienza, Marina Freixa, Andrea Alarcón, Andrea Sabou i Clara Gabaldón com a noms destacats. Elia Saura i Carmen Sànchez, amb València Atletismo.

Andrea Alarcón (AA Catalunya) al Campionat d’Espanya de Llançaments d’Hivern 2020 – Chuchín Mateo

A Saragossa, el FC Barcelona s’enfrontarà a Alcampo Scorpio, Super Amara BAT i Trops Cueva de Nerja. És una jornada molt complicada per les blaugranes, tot i que parteixen com a favorites com la gran majoria de vegades. Noms com el de Cristina Lara, Geena Stephens, Naiara Estanga o Laura Redondo destaquen d’entre les catalanes, però l’equip no ha estalviat en noms de fora, i comptaran amb Arantza Moreno, Sophia Isadora Molina o Miriam Costa. Meritxell Benito amb Scorpio i Belén Bermejo amb Super Amara, són les altres catalanes a la capital aragonesa.

Finalment, a Castelló, l’Avinent Manresa s’enfronta a Playas, Ria Ferrol i Altetismo Alcorcón, en una nova prova difícil pel conjunt manresà, malgrat que l’equip femení pot amb tot com ha demostrat diverses vegades. Quedar primeres és una prova gairebé difícil, però obtenir el segon lloc esdevé el gran objectiu. De nou, amb tot l’arsenal, on destaca Meritxell Soler, Emilia del Hoyo, Marina Guerrero, Mar Juárez i Mònica Clemente. En una jornada on també hi seran altres catalanes, com ara Ona Alonso, Irene Bonafonte, Laura Alonso i Elena Llobera pel Ria Ferrol i Ona Rossell i Aitana Radsma pel Playas.

Laura Bou, Emília Del Hoyo, Meritxell Tarragó i Maria Salavert a Manresa 24.4.21

Anem a la Liga Joma, on a Divisió d’Honor, el Barça viatja fins a Vilafranca de los Barros per enfrontar-se al CAPEX, Reial Societat i Cueva de Nerja. De nou, nova demostració de força blaugrana en la convocatòria, que amb alguna absència important fins i tot és capaç de portar un roster amb plenes condicions. De fet, hem vist com el CAPEX ha anunciat la competició com un “meeting”. Retorn de Pau Fradera i destaca a Mohamed Zarhouni, que sembla que el comencem a veure en pista. A més, Xesc Tresens, Aleix Porras, Ramon Adalia, Pedro José Martín o David Martín presents a l’equip. A banda d’ells, Manuel Guijarro, Pablo Montalvo, Carlos Tobalina i destaca la presència de Pol Oriach, l’aragonès del Nike, que debutarà amb el club blaugrana. Amb la Reial Societat veurem a Llorenç Esteve al 3000obts.


Aleix Porras competirà a la lliga

L’Agrupació Atlètica, de la seva banda, competirà a casa buscant acabar en tercera posició. No ho tindrà fàcil, però ho intentarà a la seva pista (l’estadi Serrahima) i ho farà amb gairebé tota la carn a la graella. Playas, SG Pontevedra i Tenerife seran els seus rivals. Els germans Torrero, Edgar Capdevila, Jordi Belenguer, Aniol Borrás, Jordi Pujol o Robert Díez miraran de buscar una posició per donar l’objectiu marcat al seu club. Cal destacar la presència d’Ilias Fifa, que tornarà a competir després de la sanció per dopatge. En el club gallec, de nou, munió de catalans, com ara Oriol Madí o Jordi Fossas. Destaca també la presència de Santiago Catrofé amb el Playas o David Fradera al Tenerife.

A Primera Divisió, trobem cinc equips diferents catalans. A la Liga Joma, L’Hospitalet Atletisme i el Cornellà Atlètic buscaran de nou la primera plaça. Els hospitalencs ho faran a Durango, on s’enfrontaran amb els locals, Super Amara BAT i Bahia Algeciras. El conjunt taronja arriba amb els millors homes, com Miquel Doménech, Javi i Dani Lorente, Tyrone Donaire o els atletes del Canaletes Adrià Alfonso i Roger Ponce. D’altra banda, el Cornellà viatja a Osca i lluitarà davant Intec Zoiti, Salamanca i Gandia. No tindran a Jaime Guerra, però sí a Bernat Canet, Adrià Reina, Daniel Pacheco, Iker Martín i Marc Gale.

Marc Gale, guanyador del 110 tanques. Foto Dani Meumann / avancam.com

D’altra banda, l’Aldhara Lleida buscarà de nou una posició còmoda per no patir a la final. Serà una jornada dura, amb Celta, Hinaco Monzón i CA Elche. Mohamed Maman, Theo Ruiz, Roger Martínez o Pau Aragonès estaran presents a la cita a Montsó.

Finalment, a la Liga Iberdrola, Cornellà Atlètic i Aldhara Lleida buscaran quedar entre el segon i el tercer lloc per no patir o fins i tot buscar la final d’ascens. El Lleida ho farà com a local, davant de Piélagos, UCAM Cartagena i SG Pontevedra. Berta i Mar Segura, Oxana Bonjorn, Meritxell Pérez o Elena Sanz seran les principals armes a la capital del Segre. D’altra banda, el Cornellà Atlètic viatja a Valladolid per enfrontar-se al Celta, JA Elche i CA Valladolid. Irene Clemente, Neus Núñez, Laura Girol, Diwa Vila o Irene Vega destaquen en el conjunt verd.

El Lleida UA femení a les portes de la pista. Foto Lleida UA

En altres finals, el Surco Lucena correrà amb Alejandro Gonzàlez i Àlex Valverde a Pamplona, Àlex Kingue, Guillem Valls i Lahcen Aït Alibou amb el Fent Camí, Jordi Sànchez o Youness El Hanach amb l’Unicaja Jaén i Marc Alique amb l’AD Marathon a Sagunt i Jenifer Nevado a At. San Sebastián a Donostia són altres catalans a Divisió d’Honor.