14 medalles a València

14 medalles a València

L’Avinent Manresa, el Muntanyenc de Sant Cugat, el triplet en el 200mll i el nom d’Elda Romeva, el més destacat en el Campionat Sub18 d’Espanya a nivell català

València va viure la presència del Campionat d’Espanya Sub18, una prova amb noms destacats i que, a nivell català, va deixar palès la bona feina de dos clubs que treballen amb força la promoció i que després de sembrar recullen els bons fruits. A més a més, també cal destacar algun nom important que, com sempre, surt reforçat (tot i que cal posar-ho en context, doncs no deixa de ser un campionat que podríem entendre de promoció).

El CA Manresa, amb un sòlid grup femení a nivell absolut (De fet, dels millors estatals) va deixar palès a València que també està formant un grup magnífic masculí. Fins a tres ors en aquesta categoria al Sub18, amb tres noms que donaran molt de joc. Martí Serra es va proclamar campió de Perxa amb marca de 4.67m, un resultat que segueix la bona dinàmica de la prova en aquest club, amb l’exemple de Ricard Clemente a nivell masculí. Serra ja portava una magnífica progressió des de Sub16. A més a més, David Pérez Burque, que venia de disputar el Trofeu Ibèric de Combinades amb RFEA, va sumar l’or en els 400mll amb una excel·lent marca de 48.88s, baixant per primer cop dels 49 segons. Adrian Priego, en mateixes circumstàncies, seria 4rt.

El tercer Or l’aconseguia Biel Cirujeda. El velocista manresà va guanyar la cursa dels 200mll amb temps de 22.11. En aquesta prova es va produir el moment català del campionat. Vam viure un triplet, amb dues magnífiques curses. En la de l’or de Cirujeda, l’atleta del FAC VAC Valls, Ruben Paredes, col·locava al seu club en l’ull de l’huracà, amb la plata amb temps de 22.32. En la Final B, l’atleta del CE Universitari, Oriol Sànchez, feia una magnífica mossegada a la seva marca i aconseguia el bronze amb marca de 22.33.

Martí Serra amb Ricard Clemente a València. Foto CA Manresa

A banda dels ors masculins, el Manresa va sumar una quarta medalla. En aquest cas, i seguint la dinàmica de Martí Serra, Ona Bonet sumava la plata en el salt d’Alçada amb marca d’1.71m (empatada amb les companyes al podi). El salt d’1.74m va quedar per un altre dia.

A banda del Manresa, un altre club va sortir victoriós d’aquest campionat. El Muntanyenc de Sant Cugat, entitat sempre destacada en categories entre Sub14 i Sub20, va tornar a mostrar una cara molt positiva, amb alguns noms a tenir en compte. Per començar, l’única catalana amb dues medalles. Elda Romeva, que ja té experiència en campionats absoluts, va aconseguir l’or al Triple Salt amb marca de 12.46m, aconseguit en només tres salts. Romeva va aconseguir l’Or en l’últim salt. El dia següent, va aconseguir la plata en el salt de llargada amb marca de 5.76m. En el mateix concurs, Laia Rodríguez va acabar 4a (5.52m) i Blanca Weber 5a (5.39m).

A banda de les medalles de Romeva, cal destacar també l’Or d’Antoni Gonzàlez a l’Alçada, amb marca d’1.97m. Gonzàlez, del club de Sant Cugat, va superar a Wendu Gómez (medalla plata i 1.97m) també per un nombre inferior d’errades. En aquest concurs, Aketza Sumell, de l’UA Rubí, acabaria 4rt (1.94m). L’últim metall del Muntanyenc seria per a Paula Rodríguez. La tanquista va obtenir la plata en els 60mt amb temps de 8.71s, en un campionat molt regular de l’atleta. 5a seria l’Andorrana Lerato Pagès (8.96).


A banda de tot el que hem explicat, l’èxit de la participació catalana va tenir algun protagonista més. Per exemple, Marta Mitjans. L’atleta del CA Canovelles, també amb presència en competicions de nivell absolut, va tornar a dominar en el 800mll, aconseguint l’or i demostrant que des de sub16 no té rival. Val a dir que la final va ser molt igualada, aconseguint la victòria amb temps de 2:18.11. 4 atletes van entrar en menys d’un segon de diferència, 4a seria Carla Bisbal, que no va poder pujar al podi.

A més a més, cal destacar l’or de Merem Gabriel al 3000m. Com Mitjans, l’atleta de la JAS acumula triomfs en categories inferiors i comença a fer-se un nom destacat. Amb 10:07.43 va deixar enrere a les seves rivals. 4a seria la lleidatana Marwa El Khouya, que com Bisbal es quedaria a les portes del podi.

Les dues últimes medalles serien de bronze. Daniela Fernàndez segueix demostrant que serà una de les llançadores a tenir en compte en el present i el futur, sumant el tercer lloc en el Pes amb marca de 14.16m (de les poques medalles d’aquesta prova a nivell català en 2022). Arlet Sust, de la seva banda, va sumar el bronze en la Perxa amb marca de 3.52m, seguint amb la llarga trajectòria del CA Laietània en aquesta modalitat.

Altres resultats a destacar serien els 4rts llocs d’Àlex Pintado al 800m (1:57.96), d’Oriol Ramos al Triple Salt (14.13m) i de Jazmin Romeu als 60mll (7.74s).

Ja només queden els Sub20 i els Sub16 per competir a nivell espanyol en Pista Coberta. Els primers ho faran aquest mateix cap de setmana a Antequera.

Els resultats aquí