València acull el campionat sub23

València acull el campionat sub23

Prèvia del Campionat D’Espanya

Aquest cap de setmana viurem el Campionat estatal Sub23 al Palau Velòdrom Lluís Puig.

Un campionat a celebrar en dues jornades sense pausa de 10h/10.30h a 19h/19.15h i sotmès a estrictes mesures sanitàries (condició indispensable per entrar al Velòdrom serà haver passat una prova d’antígens)  

Serà un campionat que servirà per calibrar l’estat de forma de molts atletes que tornaran a competir una setmana més tard a l’absolut de Madrid, campionat que es realitzarà en tres jornades. Tots dos campionats seran coberts per CarrerLliure. Estigueu atents a les xarxes!

LA PART ESPORTIVA

Enguany, degut a les normes “covid” que redueixen la participació normal deixen l’expedició catalana amb 52 atletes (27 nois i 25 noies) quan l’any passat van ser 80 (47 homes i 33 dones)

Es tracta d’una llista de molts aspirants a pujar a podi, hem calculat que potser una vintena, és a dir, creiem que força més d’una tercera part de l’expedició catalana aconseguirà pujar al calaix. Tenim quatre proves buides: 800m i llargada masculines i 60m i 200m femenins. El buit femení en les proves d’esprint és important i a tenir en compte, tot i l’absència de la millor atleta estatal de la categoria en aquestes disciplines, Jäel Bestué (FCB) per estar recuperant-se d’una lesió.

En categoria femenina veiem noms d’atletes ja força consagrats a la categoria absoluta com Maria Vicente (CD.Nike), aquesta vegada en llargada i pes, Xènia Benach (Alcampo Scorpio71) en 60mt o Sara Gallego (L’Hospitalet) en 400mll, mentre que en categoria masculina veurem a Adam Maijo en 3.000m, Pol Retamal (FCB) en 200m, Bernat Erta (FCB) i Aleix Porras (FCB) en 400m, Carlos Sáez (A.Albacete) en 1500m o Alex Gràcia (FCB) en perxa.

Anem a veure detalladament segons sectors i proves quins atletes poden estar en la lluita per les medalles:

categoria masculina

VELOCITAT

En 200m, Pol Retamal (FCB) aspirant a tot, MMP inclosa, parteix amb la 2a millor marca, 21.39, feta al Sant Jordi, només pel darrera de Jesús Gómez (T.Cuevas de Nerja) amb 21.08 MMP d’aquesta temporada, també inscrit als 60m. Recordem que Pol té 20.99 de MMP.

En 400m el favorit és Bernat Erta (FCB) que ja té la mínima per l’europeu de Torun amb els 46.73 de l’any passat i  enguany ja ha marcat 47.32 encapçalant destacat la llista d’inscrits. També està Aleix Porras (FCB) en el 2n lloc de la llista amb la marca AL de la temporada passada 47.49 havent disputat enguany una única competició al míting del Sant Jordi amb un debut molt bo de 48.09 guanyant Manu Guijarro (FCB). És molt possible que Bernat i Alex obtinguin una medalla tenint en compte les posicions capdavanteres que ocupen.

Bernat Erta al Campionat d’Espanya Absolut a Ourense 2020 Foto de CarrerLliure

MIG FONS I FONS

En 3000m, Adam Maijo (Independent) va establir una nova marca personal al míting de Barcelona dilluns passat amb 8:00.11. Ha baixat 20 segons la seva marca AL de la temporada passada. En principi no té rival. L’acompanyarà, amb opcions de pòdium, Elias Rachidi (A.Albacete) 4a millor marca dels participants d’aquesta temporada a pista coberta amb 8:21.88.

Adam Maijó entrant a meta en 1er lloc. Foto: RFEA

En 1500m tenim Carlos Sáez (A.Albacete) encapçalant la llista amb 3:43.52 AL si bé en pista coberta  enguany ha corregut només una vegada en 3:51.43, igualment 2a millor marca dels participants darrera Enrique Herreros (FCB), 3:43.89.

SALTS

En salt d’alçada els dos favorits son els germans Angel i Daniel Torrero de l’Agrupació Atlètica Catalunya que lideren la llista amb 2.09 i 2.08 respectivament, a més amb marques de Pista Coberta d’aquesta temporada. Hi ha opció real d’obtenir un doblet de medalles.

En perxa tenim a l’Alex Gràcia (FCB), que va fer 5.41 MMP al Sant Jordi a l’absolut català. Tindrà la difícil empresa de batre al favorit, Isidro Leyva (T.Cueva de Nerja) que ha fet 5.52, també MMP d’aquest gener. Estarà acompanyat en la lluita pel pòdium per Artur Coll (FCB) amb 5.01, 4a millor marca dels participants feta aquest gener, també MMP.

Finalment, en triple salt, Julen Sayago (Cornellà At) té moltes opcions de podi, 14.85 i 4a millor marca del llistat amb un atleta per davant amb marca AL sense competir aquesta temporada.


LLANÇAMENTS I HEPTATLÓ

Aaron Solà (AA.Catalunya) tindrà en Pes la difícil empresa d’aconseguir el títol davant el favorit Miguel Gómez (Playas). 17.73 del català son MMP global AL i PC, bon auguri per millorar els registres futurs de la seva especialitat, el Disc. Gómez parteix amb 17.81 i té MMP de 18.85

En Heptatló, Eloy Santafé (CA.Igualada) parteix amb 4.747 punts en 3a posició en una llista apretada pel seu darrera i una mica més allunyat dels dos primers atletes del Playas, Jorge Dávila, 5370 punts i Oscar Andrés, 5069 punts.

categoria femenina

VELOCITAT

Amb absència total d’atletes en 60m i 200m, arribem als 400m amb la participació de 3 atletes catalanes en aquesta prova.

Es presenta un duel entre les actuals campiones d’Espanya absolutes en 400m i 400mt a l’aire lliure: Andrea Jimenez (Playas), també actual campiona estatal indoor, que ha fet 54.59 al Sant Jordi enguany (té MMP de 53.48) mentre Sara Gallego (L’Hospitalet Atletisme) ha fet 55.04 també al Sant Jordi (és la recordwoman catalana amb 54.09). Complicat per pujar al pòdium, però amb algunes opcions, hi seran Geena Stephens (FCB) i Meritxell Tarragó (A.Manresa) 4a i 6a millors marques d’aquesta temporada.

TANQUES

Xènia Benach (Alcampo Scorpio71) és la gran favorita amb el seu récord absolut català de 8.22 realitzat en aquesta mateixa pista de València. Però no es podrà adormir davant d’Elba Parmo (FCBarcelona) 8.27, actual campiona absoluta estatal de 100mt. Amb bones possibilitats de podi, Mireia López (CA.Tarragona), 4a millor marca, realitzada al Sant Jordi, en una llista força apretada en la teòrica lluita per la 3a plaça.

Xènia Benach Ciutat de València PC 2021

MIG FONS

En 1500m, Naima Ait Alibou (CA.Igualada) té la 2a millor marca de sortida de les participants amb 4:30.31, una mica lluny dels 4:25.91 de Maria González (València). En 800m, Laia Casajoana (AD.MArathon) tindrà més difícil pujar al pòdium amb la 5a millor marca, 2:12.75 però feta a l’aire lliure. Les dues primeres, les grans favorites del Playas, Daniela García i Yurena Hueso (2:06.93 i 2:07.93)

CONCURSOS i PENTATLÓ

Maria Vicente (CD.Nike) s’ha inscrit en Pes i Llargada en busca de millorar aquestes proves de cara a l’absolut de la setmana següent. Recordem que enguany, en pes, ha canviat a la tècnica giratòria. En salt de llargada lidera la llista amb 6.38 d’aquest any (MMP). A l’aire lliure té 6.49 (+1.3)

Maria Vicente amb la samarreta del FC Barcelona durant la primera jornada de la Liga Iberdrola. Foto de Carrer Lliure

En Perxa, Meritxell Benito (Alcampo Scorpio71) parteix amb la 2a millor marca, 3.91 davant la favorita blaugrana Ana Carrasco, 4.01

Finalment, en salt d’Alçada, Núria Caballero (C.ATarragona) té la 3a millor marca d’aquesta temporada amb 1.68 per bé que és 5a amb les marques de la temporada passada. La gran favorita destacadíssima és la combinera Isadora Molina, 1.83m,que també participa i lidera el pentatló.

LLISTAT D’ATLETES INSCRITS

REGLAMENT I HORARI

RESULTATS

STREAMING

distancia ı mans ı mascareta | ventilació