UGE Badalona pateix pel futur de les pistes

UGE Badalona pateix pel futur de les pistes

La moció de censura presentada contra Xavier Garcia Albiol fa dubtar a la Junta del club badaloní si les reformes previstes de cara a la millora de les instal·lacions es podran dur a terme en els terminis establerts

L’UGE Badalona viu en una autèntica muntanya russa d’emocions. Si fa mig any explicàvem que el govern municipal de Xavier Garcia Albiol havia aprovat els pressupostos amb la inversió d’1,8 milions d’euros per millorar, reformar i homologar les pistes d’atletisme Paco Águila (1,1M per pista i 700.000 per grades i zona annexa), ara el possible nou canvi de poder a l’Ajuntament pot provocar nous retards en aquesta millora.

I és que la moció de censura presentada pels grups de l’oposició de Badalona a l’actual batlle de la ciutat arrel de l’aparició d’aquest en els papers de Pandora (i que es votarà el 8 de novembre) ha provocat que els membres de la Junta del club vegin amb neguit les futures actuacions, doncs segons ells, el període d’inestabilitat que arriba ara només pot portar retards o possibles anul·lacions al futur projecte que teòricament ha de començar a mitjans desembre o principis gener.

En una sèrie de piulades, el club ha explicat que defensarà el que la pràctica de l’atletisme necessita i s’havia aconseguit després de 20 anys d’abandonament, un reconeixement públic després del ple de novembre de 2019 i l’aprovació dels pressupostos amb les pertinents inversions.


A aquesta sèrie de piulades ha respost ràpidament el que per a molts serà el proper alcalde de la ciutat, el socialista Rubén Guijarro. Guijarro ha comentat que el projecte de les pistes és intocable i que ell mateix el defensarà.

Des del club asseguren que la situació els provoca malestar i que continuaran lluitant per mantenir aquestes inversions aprovades, que havien de portar, per fi, a l’homologació de la pista, la millora de tot el material d’entrenament, del tartà, els fossars i la gàbia de llançaments, i l’acomodament dels vestidors i els despatxos, a banda de la millora de la logística d’entrada al recinte.

L’entitat creu que amb el canvi es podria decidir no tirar endavant el pressupost, retallar-lo per invertir en altres aspectes i que altres esports puguin passar de nou per davant, com ha succeït en anteriors ocasions.

De moment, la situació, a l’espera del possible canvi a l’alcaldia, continua igual, amb la previsió d’inici de les obres a finals d’any.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació