Torna el meeting de L’Hospitalet sis mesos després

Torna el meeting de L’Hospitalet sis mesos després

La competició, organitzada per L’Hospitalet Atletisme i la Fundació Pere Suñé, arriba a la 16a edició amb novetats i un bon gruix d’atletes destacats catalans i estatals

L’Hospitalet Atletisme i la fundació Pere Suñé organitzen un any més el Meeting Internacional de Paratletisme de L’Hospitalet. La cita tindrà lloc el dissabte 10 d’abril en el Complex Esportiu Municipal de L’Hospitalet Nord. Aquesta edició arriba sis mesos després de l’última, celebrada a l’octubre degut a la pandèmia de la COVID-19.

La competició es disputarà amb una idea clara per part dels atletes: aconseguir la mínima pels Jocs Paralímpics de Tòquio o bé, en tot cas, continuar amb la preparació de cara a la gran cita de l’any. L’organització va confirmar a través d’una nota de premsa els inscrits més destacats i en ella trobem a diversos atletes catalans amb opcions d’acabar l’any a Tòquio.

Entre els més destacats figuren els atletes del club, com ara Yassine Ouhdadi i Mari Carmen Paredes, tots dos atletes de curses de fons i amb mínima B pels Jocs. El Tortosí, sots-campió del món a Dubai en la categoria T13, serà un dels grans referents del Meeting. L’atleta de Cornellà, acompanyada per Lorenzo, el seu guia, buscarà continuar el seu entrenament amb una prova de nivell, els 1500m.


El cartell d’aquesta nova edició. Foto L’Hospitalet Atletisme

També cal destacar altres atletes catalans de L’Hospitalet Atletisme, com son Paula Heras, Vicente Martínez o Laia Fabra. Iván Soriano també hi prendrà part.


A banda dels atletes de L’Hospitalet, cal destacar la presència de nou de Xavi Porras, que als seus 39 anys seguirà al peu del canó en la prova de la llargada, buscant entrar de nou als Jocs. A més a més, Martín Parejo, Meritxell Lorca i Meritxell Playà també formaran part dels catalans que donaran joc al Meeting.

A nivell estatal, cal destacar la presència del velocista balear i resident al CAR, Joan Munar, el llançador Kim López (campió paralímpic a Rio 2016 en Pes), la madrilenya Sara Andrés (que buscarà rècord del mon en 200mll), Desireé Vila, Jose Manuel Quintero (expert en 400mll en cadira de rodes), Sara Martínez i Adiaratou Iglesias, l’atleta gallega que ja hem vist en proves no adaptades.

La competició començarà a les 11h i s’allargarà fins a 13:15h. Podrem gaudir del salt de
llargada, els 5000 metres, els 100 metres llisos en diferents variants adaptades, llançament
de Pes i Disc i els 400 o 800m en cadira de rodes.

L’organització ha explicat que el públic podrà entrar a l’estadi per veure el Meeting sempre i quan no es superin les 650 persones, la meitat de l’aforament. A banda d’això, per primera vegada es podrà seguir la competició a través d’un streaming que els mateixos organitzadors han creat. Es podrà seguir en aquest link.

Serà una bona pedra de toc pels atletes adaptats de cara a les properes competicions. Cal comentar que ara mateix només Yassine Ouhdadi i Gerard Descàrrega tenen garantida la seva presència als Jocs. Mari Carmen Paredes (amb la mínima B) i Xavi Porras ho tenen a tocar. Dissabte caldrà estar pendent de les evolucions d’uns atletes que han destacat sempre per la seva resiliència.