Títol en joc de Trail

Títol en joc de Trail

L’atletisme no s’atura, en aquestes dates en les que molts dubtem si estem a finals o a principis de temporada, arriba la 6ª edició del Campionat d’Espanya de Trail Running. Coincidint amb el Trail Desafío Urbión que es disputa el diumenge a la Sierra de Covaleda (Sòria), la RFEA organitza el seu campionat de llarga distància. Entre els catalans destaca la participació d’Anna Comet, Sheila Avilés i Eduardo Hernández.

Aquest campionat de Trail Running (Marató Trail) es disputarà sobre el recorregut del Desafío Urbión de 36km i 2.500m de desnivell acumulat positiu. Amb inici i final a la Plaça Major de Covaleda, la cursa corona tres pics de més de 2.000m, com són Mojón Alto, Zurraquín i Urbión i passarà al costat del naixement del riu Duero.

Perfil Desafío Urbión

La edició de 2020 va tenir dos campions catalans, doncs a El Paso (La Palma) Andreu Simón (CA Olesa) i Gisela Carrión (CE Penedès) es van fer amb el títol, no estaran presents aquest any. Enguany els 2 primers classificats del campionat tindran premi, obtindran plaça per a participar al Campionat del Món de Trail Running que es celebrarà al febrer de 2022.

Dues catalanes, Gisela Carrión Bertran (CE Penedès) i Marta Molist Codina (CA Granollers) al podi del campionat d'Espanya trailrunning 2020
Gisela Carrión Bertran (CE Penedès) com a guanyadora i Marta Molist Codina (CA Granollers) com a tercera de la general amb la corredora basca Oihana Kortazar Aranzeta (Durango Kirol Taldea) completant el podi 2020.

Entre els atletes catalans, Anna Comet (CE Penedès) que la setmana passada aconseguia el 4at lloc a la cursa OCC de 56km de la Ultratrail del Montblanc. Pot ser una seria aspirant al títol sempre i quan hagi recuperat bé de la fatiga i molèsties articulars de la darrera cursa. També estarà a la línia de sortida amb opcions a llocs d’honor, la corredora del CA Adidas, Sheila Avilés. Enguany no ha participat a cap de les curses de la UTMB per no trobar-se preparada per a competir en aquestes distàncies. Però mitjans de juliol competia a les Dolomyths Run (22km) de les Golden Trail Series, on aconseguia un bon 8è lloc de la general.


Anna Comet al finalitzar la OCC de la UTMB. Foto: @annacometpascua

En l’apartat masculí, trobem al corredor del CE Penedès Eduardo Hernandez, que va ser 4at al darrer Campionat d’Espanya de Curses de Muntanya. Aquest Campionat també tindrà classificació per clubs, on s’estableix la classificació amb el resultat de 3 corredors. Tenint en compte la llista d’inscrits, el CE Penedès és l’únic club català amb opcions tant en categoria masculina com femenina.

Eduardo Hernández en competició amb la Selecció Catalana. Foto. RFEA

A continuació tota la informació de la Xerrada Tècnica virtual de interès per a tots els participants:

Us deixem enllaços a documentació rellevant, Informació tècnica del Campionat, Reglament del Campionat.