Sub20 d’èxits assegurats

Sub20 d’èxits assegurats

Els atletes catalans sub20 van disputar el seu campionat de Catalunya a l’estadi Serrahima, en una jornada amb temps molt canviant, amb vent, núvols, sol, calor i humitat barrejant-se a parts iguals. Això no ens va privar de veure a diversos noms que seran notícia a Montsó.

Hi ha qui diu que millor fer la jornada d’una vegada, del matí i sense aturar-se a dinar, acabant a principis de la tarda. La veritat és que ara a l’estiu convida molt més el model matí, aturar-se i cap a la tarda-vespre retornar. Realment els atletes ho agraeixen. En tot cas, a l’Estadi Serrahima vam viure un sub20 amb un temps molt canviant, i amb atletes guanyant medalles matí i tarda.

I començaríem destacant, com sempre, els i les atletes que van sumar dues medalles. Les grans triomfadores van ser Anna Monsó, Bethelem Manzano i Irene Clemente, que van aconseguir dos ors. La primera guanyant el 100mll amb 12.47s i el 200mll amb 25.15s i la segona emportant-se l’or en 1500m (4:42.97) i en 3000 obstacles (11:35.81). Finalment, Clemente, del Cornellà At., va sumar or en Alçada (1.72m) i en Triple Salt (11.98m).

Podi de l’Alçada, amb Irene Clemente com a guanyadora. Foto Carrer Lliure

A més a més n’hi haurien altres que en sumarien dues, malgrat que no serien ambdues d’or. En velocitat, Isaac Segura i Pol Casals es van repartir les victòries en 200 (21.73 el primer) i el 100mll (10.96s) el segon, però a més també guanyarien altres medalles, com ara Segura la plata en el 100mll i Casals el bronze en 200mll. A més a més, també en velocitat, Estela Garrido guanyava la bronze en el 100mll i el plata en els 200mll. Marina Lamata aconseguia la victòria en els 100 tanques (14.58s) i anteriorment havia sumat la plata en els 100mll. També Irene Rubio guanyaria els 800m (2:19.13) i sumaria bronze en els 400mll, i Dounia Routbi sumaria l’or en els 400t i la plata en els 100t, una altra campiona de l’àmplia fàbrica del CA Figueres en matèria de tanques. Finalment, destacar a Laura Torres (Ripollet UA) plata en els 3000m i bronze dels 3000 obts.

Faltaven alguns noms destacats, per exemple, Aitana Radsma en les tanques, però sí vam veure a d’altres que seran protagonistes durant el mes de juliol, a nivell estatal i europeu. A nivell femení, Clara Fernàndez no va executar un concurs perfecte en Perxa, però suficient per sumar l’or (3.80m). Sensacions semblants a Aina Ramos, campiona total i dominadora de la Javelina però amb molt més marge de millora, tal i com ella va expressar (45.43m).


Les atletes del 3000 obstacles durant una part de la cursa. Foto Carrer Lliure

En nois, a Marc Fernàndez no li va caldre molt més per emportar-se la victòria en els 3000 obstacles tot i que en una cursa amb pocs atletes, la marca no va ser ni de bon tros la que ens té acostumats. Tampoc la d’Eric Guzman las 1500m, tot i que aquí sí hi va haver fins al final igualtat, quan l’atleta del New Balance va trencar. Final igualadíssima en els 100t i en els 110t. En la primera, amb Lamata com a guanyadora però amb Routbi i Padullés entrant plegades. En els nois, amb Biel Salas guanyant però amb Altimira i Pané agafadets de la mà.

Arribada ajustada del 100t femení. Foto Carrer Lliure

En llançaments, sense oposició per l’Àlex Gonzàlez a la Javelina (guanyant de més de 7 metres del segon) però amb duel intens al martell, on Daniel Ruiz, del CA Palafrugell, guanyava a Pablo Oliver de només 8 centímetres (58.44 a 58.36m). Arnau Gabaldón no donava treva al Pes i Pol Ferrer, dominador de moltes proves, es va emportar el Disc amb un primer llançament superant els 40 metres. En els salts, destacar la MMP d’Edgar Climent a l’Alçada (2.09m) i a Andrey Lavila, que amb 14.70m aconseguir l’or en Triple, tot i que lluny de la seva millor marca.

Biel Salas durant la sortida dels 100mll. Foto Carrer Lliure

Finalment, en noies, destacar tres noms propis més: el de Laia Monforte, de L’ATE, que està desenvolupant una magnífica temporada, de moment, rubricada amb l’or als 400mll sub20 (tot i que encara li falten diverses proves), Andrea Pascual, del Nàstic de Tarragona, guanyadora en el Martell i seguint les passes de les llançadores del club tarragoní i Iria Teijeiro, que segueix recollint ors en la marxa.

La capital del Cinca Mitjà espera als atletes sub20 catans el proper 3 i 4 de Juliol. Una terra propera perquè tots arribin descansats i puguin desenvolupar el seu millor atletisme.