Sub20 amb opcions d’èxit

Sub20 amb opcions d’èxit

Vuit atletes catalans figuren entre els tres favorits a les seves proves i una desena més tindrà opcions de poder obtenir un metall a Antequera. Fa dos anys que no se celebra aquest campionat. En total, son 48 els atletes de la delegació catalana.

Degut a la pandèmia, la temporada passada no vam poder viure el campionat Sub20. Així com el sub16 es va disputar a finals d’any, el sub20 es va decidir de suspendre definitivament. D’aquesta manera, tenim moltes ganes de viure i gaudir d’aquest campionat que, normalment, acostuma a ser una prèvia de molts atletes en el salt a la “vida atlètica adulta”.

I comencem per aquells catalans amb més opcions. Una de les figures del campionat arriba des de Sabadell. Actual campiona sub20 d’Espanya en Cros, Carla Domínguez buscarà el doblet amb el títol de 3000m en PC. Arriba clarament amb la millor marca. En aquella prova l’acompanyaran Laura Torres (UA Ripollet) i Ghita Bahim (Barça).

L’altra gran figura la tindrem a les tanques. Aitana Radsma, 5a absoluta a nivell estatal, competint en el Meeting World Tour de Madrid, arriba com l’actual campiona de Catalunya en els 60mt, amb opcions reals de fer MMP i de poder sumar un nou or a les seves vitrines. L’acompanyaran Marina Lamata i Irian Padullés en les semifinals.

Aitana Radsma després del 60mt. Foto Carrer Lliure

També com a líder del 2021 arriba Éric Guzmán en la seva millor prova, el 800mll. L’atleta del New Balance no ho tindrà fàcil, però buscarà l’or que l’acrediti com el millor. És la prova amb més atletes catalans, doncs Jan Badia, Pol Torrent, José Gonzàlez i Marçal Herráiz acompanyaran l’atleta del NB.

En la mateixa prova, però a nivell femení, destaca una atleta amb un futur brutal, arribada del CE Universitari. Campiona catalana absolut en aire lliure, Paula Blasi arriba amb el cartell de favorita, tot i que tindrà molta oposició. L’acompanyarà l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Irene Rubio.

També tenim catalans amb opcions malgrat no arribar amb la millor marca. En els 60mll, Pol Casals, del CA Sant Celoni, s’ha convertit en l’hereu al club del Montseny d’Oriol Madí, l’últim gran velocista de l’entitat. Casals és la gran esperança de la velocitat catalana al campionat, amb 6.97s i segona millor marca. L’acompanyarà l’andorrà Arnau Roig a la mateixa prova i Roger Pons als 400mll, que poc a poc recupera el nivell vist anteriorment.


A l’Alçada i a la Perxa masculina també tindrem opcions reals. Edgar Climent, que ja saps que és guanyar medalla en campionat d’Espanya, arriba a l’alçada amb la 2a millor marca, acompanyat per Gerard Girbau, Pol Roca i Lluís Toledo. A la Perxa tenim a l’Alex Teruel, segon. L’atleta del CA Canaletes també té clares opcions d’or, acompanyat a la prova per Daniel Díaz (Cornellà At.).

Edgar Climent saltant al Campionat d’Espanya S16 de PC a Sabadell . Foto: Atletisme Català

Opcions reals de podi i fins i tot de victòria les tindrà Marina Martínez. Batint el rècord sub20 català durant diverses ocasions aquest curs, l’atleta del CA Laietània arriba a la cita amb la segona millor marca i buscant encara millorar molt més. Julia de la Piedra, Aida i Andrea Alemany acompanyaran la maresmenca, a banda de veure si Laura Torres doblarà amb el 3000m.

Finalment, amb opcions de victòria, Clara Fernàndez, l’atleta del Nike que entrena al CAR, buscarà la victòria amb la segona millor marca a la Perxa, a tocar de la navarresa Jaione Mikeo. Laia Boixet i Nerea Pérez, ambdues amb opcions de medalla, seran les altres catalanes a la prova.

Marc Fernández en el podi dels 3000 obstacles con a 1r. Foto RFEA/Miguélez

A més d’ells, viurem la presència d’altres catalans. Als 1500m, Aniol Borràs té opcions de pujar al podi amb la 5a millor marca present, també les té Marc Fernàndez, tot i tenir lluny les millors marques del 3000m, a més l’acompanyarà Víctor Blasi. En els 60mt, Biel Salas, Pol Altimira i Roger Sánchez estan situats en la zona mitjana, a l’espera de poder millorar les seves marques.

En el Triple Salt, opcions de podi per a dos atletes: Andrey Lavila i Marc Sala, ambdós ex del Muntanyenc (ara a L’Hospitalet At I Agrupa respectivament) buscaran pujar al podi en una final amb només 8 atletes. A la llargada, Claudi Gómez i Aitor Caldito buscaran millorar marques per aproximar-se al grup capdavanter. Finalment, Miquel Casals serà el representant del GEiEG a l’Heptatló, acompanyat a nivell femení en el Pentatló per Ivet Rovira, companya de club i amb opcions de podi.

En la velocitat femenina només dues cartes: Anna Monsó (200mll) i Laia Monforte (400mll), tot i que bastant lluny dels llocs capdavanters. A l’alçada, Aina Rabadan, Irene Clemente i Laia Planas buscaran l’opció de les tres primeres places. Clemente, del Cornellà Atlètic, també provarà sort al Triple Salt, la seva gran prova, juntament amb Martina Aragó, de L’Hospitalet Atlètic. Marta Gallo, a la llargada, tanca la participació catalana.