Suárez i McGrath lideren la marxa

Suárez i McGrath lideren la marxa

Manresa va acollir un nou Gran Premi de Marxa (14è memorial Enric Vilaplana) amb domini de l’atleta local més destacada, la internacional Mar Juárez, cap de cartell i l’atleta que més espectacle va donar, juntament amb el campió europeu sub20, Paul McGrath

Tot just és la segona prova de Marxa després de la tornada de l’estiu, però diversos noms ja estan cridats a tenir un protagonisme màxim durant el proper 2022. Un d’ells ja ho va ser durant el 2021, i és ara mateix l’atleta català amb més futur en la disciplina. Paul McGrath, estendard del jovent a Cornellà, va mostrar novament que el futur és seu. En l’altre costat, a nivell femení, Mar Juárez, que encararà el 2022 amb molta ambició, va complir amb el seu club, guanyant el GP i demostrant que també haurà de dir molt.

A nivell absolut, l’atleta internacional de Mollet del Vallès va liderar des de l’inici la cursa, amb molta desimboltura i sense fissures, acabant amb un temps de 23:00.40 els 5000m. Juárez va deixar molta distància davant la seva perseguidora, la jove juvenil Griselda Serret, del Runners El Vendrell, que acabaria segona amb 23:59.80. Tercera seria l’atleta del Lleida Cristina Montesinos, en categoria absoluta, amb temps de 24:19.50.

Mar Juárez en solitari en la prova d’ahir. Foto del CA Manresa

En la prova màster femenina, Eva Pérez (Lleida UA), Olga Cabrera (CE Penedès) i Yolanda Rodríguez (Runners El Vendrell) van ser les atletes que van liderar la prova.

A més a més cal destacar la presència de Gemma Mora, de L’Hospitalet Atletisme i medallista absoluta catalana la temporada anterior, Beatriz Cantero, del Cornellà Atlètic i la seva companya Erika Duro, la segona millor sub18.


A nivell masculí, i com comentàvem, domini de Paul McGrath des del principi, acabant amb 19:37.23, marca que el situa com la 4a millor de la història i l’actual 8a posició absoluta a nivell mundial, tal i com destacava el Cornellà Atlètic en una storie a Instagram. La facilitat de McGrath per encarar els 5000m va provocar que els seus rivals no tinguessin cap opció. Precisament, el segon classificat va ser el seu company, Kevin Cerro, que amb 20:23.90 aconseguia la seva MMP. Joaquim Rico, junior de l’Agrupació, seria tercer classificat.

A nivell màster, també domini de l’UA Lleida a nivell masculí, amb la victòria de Josep Obrador (24:10.40), seguit de dos atletes del Atletes Vilanova, Pedro José Aranda i Rubén Piñol.

De Sub10 a Sub16 també vam viure diverses curses, per anar fent boca de les noves futures adquisicions en la marxa catalana. Cal destacar dos clubs amb clara presència en les primeres posicions, com son L’Agrupació i el Lluïsos de Mataró. El conjunt del Maresme va veure com Iván Molina (1r sub16), Laia Venteo (3a sub14), Sara Palomino (3a sub12) i Unai Hernández (2on sub10), entraven dins de les posicions capdavanteres. A més, Marta Jiménez (1a sub16), Jana Peralta (1a sub12) i Alejandro Martínez (2o sub16) destacaven pel conjunt barceloní. El CA Vic també tindria diversos atletes en posicions destacades.

La primera prova destacada va ser el memorial Moisès i Jordi Llopart al Prat, que va comptar amb la presència de diversos atletes destacats i dels quals repetirien en posicions capdavanteres Griselda Serret (també 2a) i Kevin Cerro (2on i millor català).

En dues setmanes, primera gran cita, el campionat d’Espanya de Marxa d’hivern de promoció i màster, que se celebrarà a Getafe el 12 de desembre.