Rècord de Qualitat per l’Antonio López

Rècord de Qualitat per l’Antonio López

Encetem el mes de febrer amb una nova tongada de competicions fora de terres catalanes. Deixem enrere el Palau Sant Jordi per endinsar-nos a terres aragoneses i madrilenyes, on es desplacen velocistes, tanquistes i atletes de combinades; sortim de la península i visitem França, amb el fons de protagonista; i ens allunyem del continent europeu per arribar fins als Estats Units i gaudir de les gestes universitàries. Aquest cop, però, ens quedem amb el gust agredolç d’una mínima que no acaba d’arribar.

Estats Units

Antonio López (At. Intec-Zoiti) va disputar la milla a Blascksburg (Virgínia), tal com va avançar Carrer Lliure uns dies enrere. L’objectiu era baixar dels 4 minuts, i el català va complir amb les seves ambicions. Amb un registre de 3:59.60, López va rebentar el rècord estatal Sub23, en mans de Teófilo Benito, per més d’un segon i mig. L’espectacular, però, va ser que va entrar 4t a meta, rere 3 companys d’equip que també van trenar la mítica barrera.

D’altra banda, Najwa Chouati (Avinent Manresa) va marcar 10:09.42 a la prova dels 3.000 metres.

Metz (França)

Abdessamad Oukhelfen (CD Nike Running) va realitzar la seva segona parada francesa en aquesta temporada de pista coberta. L’atleta a les ordres de Maria Carbó va aconseguir, de nou, baixar dels 8 minuts a la prova dels 3.000 metres, i va esgarrapar uns segons a la marca personal que havia establert la setmana passada. Amb un registre de 7:55.26, l’Abdes es va quedar a les portes d’aconseguir la mínima europea a la distància (7:55.00).


Madrid

Tant el Ramon Garcia (Lleida UA) com l’Oriol Madí (SG Pontevedra) es van desplaçar a la capital espanyola per disputar el doblet de velocitat: 60 i 200 m.ll. El primer es va imposar a l’sprint curt amb un bon registre de 6.92, i va aconseguir una nova marca personal a la volta a la pista amb 22.69; el segon, va guanyar els 200 amb 21.41 (MMT), i va marcar 6.99 al 60.

Saragossa

Marc Galé (Cornellà At.) va viatjar fins a Saragossa per disputar una nova prova de 60 metres tanques. El català va marcar 8.14 a la primera ronda i va millorar fins als 8.06 a la final. La seva regularitat en registres propers als 8 segons fa pensar en què té una gran marca a les cames. Per altra banda, l’especialista en combinades Eric Rossell (Alcampo Scorpio 71) va aconseguir 11,23 m al llançament de pes, i va realitzar tres nuls a la primera alçada de la prova de perxa.

Lleó

Alguns llançadors van desplaçar-se fins a Lleó per realitzar un control RFEA al centre d’alt rendiment. Aquest va ser el cas de l’Aina Ramos (l’Hospitalet At.), qui va enviar la javelina fins a 42 metres i 54 centímetres millorant en més d’un metre el seu registre de la temporada. També va competir l’Aleix Camats (CA Igualada), especialista en disc, aconseguint un millor llançament de 47.16 metres en el seu debut amb l’artefacte d’1,5 kg.