Primera prova de foc

Primera prova de foc

Aquest cap de setmana viurem el primer campionat de 2021. Serà el de clubs català en Pista Coberta. El Sant Jordi serà l’escenari de la lluita entre Barça, Agrupa, Manresa, L’Hospitalet o Cornellà

Diverses incògnites es desvetllaran aquest cap de setmana. La disputa del Campionat de Catalunya de Clubs A i B posarà al seu lloc la feina dels clubs durant els dos últims mesos, formant plantilles prou competitives com per lluitar pel podi al Sant Jordi.

En dos dies en viurem quatre: el masculí i femení B el dissabte i el masculí i femení A al diumenge. En el cas de la divisió A, l’Avinent Manresa masculí i l’UCA femení seran els equips debutants, doncs van assolir l’ascens la passada temporada.

La final A té diversos candidats. El Barça parteix com a favorit en ambdós campionats. En el masculí arriba amb noms com Arnau Monne, Pol Retamal, Marc Alcalá, Xesc Tresens o Pau Fradera. Amb ells, candidats a guanyar o, en el pitjor dels casos, acabar segons, tenen una part molt important feta. En dones, noms com els d’Irene Bonilla, Mar Vico, Laura Redondo i els fitxatges d’aquest curs, Cora Salas, Anna Monsó i Naiara Estanga, donen un lleuger avantatge al conjunt blaugrana.

Arnau Monne després de fer 6.80, MMT a l’Absolut d’Ourense 2020 Foto de CarrerLliure

Com sempre, Agrupació i L’Hospitalet seran els conjunts que intentaran batre al Barça. L’equip taronja s’ha reforçat a consciència per obtenir, com a mínim, un lloc al podi. L’arribada de Miquel Doménech i Andrey Lavila, juntament amb Xavi Barrubés, Oriol Piqueras, els germans Lorente o Sergi López donen opcions clares a l’equip. També amb un potent equip es presenta el femení, liderat per Sara Gallego i amb Anna Obradors i Marina Bagur com a referències.

Pel que fa a l’Agrupa, la pèrdua de noms importants no resta opcions reals. Amb Mourad Mounim, Aaron Sola o Robert Díez, i un assortit d’atletes joves, buscaran el podi per marcar múscul. En nois cal destacar la presència de Tamara del Rio, Laura Weyrowitz o Clara Gabaldón.

El Cornellà també ha patit baixes, sobretot en el conjunt femení, però presenta un grup de garanties. En nois, homes com Bernat Canet, Marc Gale o Jesús Castillo i en el femení atletes com Irene Clemente o Diwa Vilà aportaran punts que poden ser determinants per a la classificació final.


Haurem de veure el paper de l’Avinent Manresa masculí, que va assolir l’ascens l’any passat. En dones queda clar que és un dels favorits, doncs parlem d’un dels millors grups a nivell estatal. Atletes com Mónica Clemente, Laia Solà, Marina Guerrero o Nora Taher buscaran lluitar per l’or o la plata per començar bé la temporada.

Mònica Clemente Foto: Avinent Manresa

L’Igualada i el Lleida UA, amb un potencial més reduït, buscaran obtenir una millor classificació que l’any anterior. Els primers, abanderats per Lahcen Aït Alibou i Héctor Ramos i el conjunt lleidatà amb Ramon Garcia o Robert Louis Downs. A nivell femení, destaca la presència de Naima Äit Alibou i Anna Asensi (l’Igualada presenta un grup força jove) i Berta Segura i Susan Stephen amb el grup del Segrià.

Finalment, haurem de veure el paper de L’UCA, que parteix amb menys opcions però sempre preparat per donar més d’una sorpresa, sobretot en noies. Atletes com Edgar Climent, Marina Lamata o Jenifer Nevado aportaran bones marques al conjunt del Barcelonès.

UCA amb el trofeu de campiones que els hi dona l’ascens a A. Foto de Carrer Lliure

Pel que fa a la final B del dissabte, el CA Tarragona i el JA Sabadell parteixen amb moltes opcions de quedar primers, amb el Canaletes d’outsiders, havent perdut força potencial en aquest últim mercat de fitxatges.

Atletes com Joan Fuentes, Jan Sans, Bemnet Vidal, Elia Rovira, Sheila Dobon o el jove Victor Blasi seran noms dels destacats que veurem dissabte, amb moltes alternatives de clubs capaços de donar més que una sorpresa.

Podreu seguir les evolucions dels dos Campionats de Clubs a través dels comptes de Carrer Lliure i en els directes que farem a Instagram.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació