On són les marques del Sant Jordi?

On són les marques del Sant Jordi?

Tres caps de setmana de competició a la Pista Coberta del Palau Sant Jordi i ni una sola marca present al rànquing de la RFEA, què està passant?. Aquesta és la pregunta que es fan la majoria d’atletes i entrenadors catalans.

Una temporada on la classificació als campionats d’Espanya de PC va per quotes per rànquing i no per marca mínima, fa que els atletes consultin el rànquing estatal per saber en quin lloc es troben. Però de moment, això no està sent possible pels atletes catalans que han competit al Sant Jordi. A la web de la RFEA es poden consultar les competicions que han passat al rànquing, i filtrant per pista coberta i federació catalana, es confirma que les marques del Sant Jordi encara no s’ha tingut en compte.

La pista coberta del Palau Sant Jordi, tot i ser una vella coneguda, és de recent instal·lació, això fa que hagi de passar novament el procés d’homologació per confirmar la seva correcta instal·lació. Doncs bé, aquest procés encara no està completat al 100%. Consultat al Responsable de Rànquing i Resultats de l’Àrea de Competició de la RFEA, ens indica que està pendent de la confirmació per part del Comitè Nacional de Jutges per permetre el bolcat de marques al rànquing.

Pista Coberta al Palau Sant Jordi

Carrer Lliure ha pogut saber que aquest dilluns es va completar la homologació “in situ” de la instal·lació per part de Jutges Especialistes del Comitè Català i ja havent-se lliurat els pertinents informes al Comitè Nacional de la RFEA, es preveu que abans de que finalitzi la setmana s’obtingui el vistiplau a la instal·lació. En aquest moment, amb efecte retroactiu, totes les marques aconseguides al Palau Sant Jordi s’actualitzaran al rànquing de la RFEA.


Es pot comprovar que s’ha produït, si més no, un fet curiós. La RFEA no està publicant, de moment, les marques al seu rànquing, però sí que ho està fent la World Athletics al seu. Hem descobert un forat en el sistema? Com a exemple, veiem el cas de la velocista Ona Rossell (Playas de Castellón).

Marques Ona Rossell temporada 2021 a la web de World Athletics

Primerament observem a la WA, que figuren els registres obtinguts en 60 m i 200 m al Palau Sant Jordi els dies 16 i 31 de gener. Però realitzant la mateixa consulta al web de la RFEA, aquesta ens indica que no s’ha trobat cap resultat.

La propera setmana consultarem amb molta curiositat el rànquing RFEA, tot desitjant que les marques de la pista coberta catalana ja estiguin degudament actualitzades.