Míting màgic al Sant Jordi

Míting màgic al Sant Jordi

El Palau Sant Jordi viurà el proper dilluns la cita atlètica de més nivell de l’hivern a Catalunya. Arriba la 6ª edició del Míting Internacional de Catalunya en pista coberta. En un format compacte de 2 hores de durada veurem en competició una llarga llista d’atletes d’alt nivell, entre els que destaquen Ana Peleteiro i Liadamis Povea en triple salt, Konrad Bukowiecki en pes, Òscar Husillos en 200m i Fernando Carro i Carlos Mayo en el 3.000 m.

A continuació fem un ràpid repàs prova a prova, comentant la participació catalana de més renom i quins poden ser els seus principals rivals.

Mònica Clemente Foto: Avinent Manresa

Al concurs de salt amb perxa femení, Clara Fernández, Mònica Clemente i Meritxell Benito tindran davant a la líder espanyola de l’any Andrea San José (4.42m) i a la txeca Romana Malacova amb uns recents 4.43m. Mentre que al concurs de salt d’alçada masculí Eduard Fàbregas i els germans Àngel i Daniel Torrero, tindran com a principal rival al valencià a Alexis Sastre, atleta de 2.22m sota sostre.

omraP ElbaablE,En el 60 m tanques femení, tot i l’absència de la recordwoman catalana Xènia Benach, es viurà un final de gran nivell. María Vicente, Aitana Radsma, Alba Manzano, Elba Parmo, Emilia del Hoyo entre d’altres, s’enfrontaran amb Caridad Jerez i Patricia Ortega. En el 400 m, amb l’absència de Sara Gallego, Carmen Sánchez Silva serà la punta de llança catalana i viurem un duel molt interessant amb la jove tanquista Salma Celeste Paralluelo.

Maria Vicente va competir als 100t amb les germanes Radsma. Foto de Playas de Castellón (Adrià Puig)

La cursa més curta del programa masculí, el 200 m, serà vibrant. Pol Retamal, Aleix Porras i Miguel Gasch de la part catalana, tindran rivals de gran entitat com Oscar Husillos, Samuel Garcia i Daniel Rodríguez que és líder de l’any amb 21.29, 1 dècima menys que Retamal. A les 2 voltes a la pista, el 400 m, també figura inscrit Aleix Porras, que juntament amb Pau Fradera lluitaran per la victòria amb Lucas Bua i Manuel Guijarro. Tenint en compte que 5 dels 6 participants són del FC Barcelona, sembla assegurada una victòria blaugrana.

El llançador de pes polonès Konrad Bukowiecki és un dels caps de cartell, amb 22.00 m en pista coberta i 22.25 m a l’aire lliure, és un fixe a les finals dels darrers grans campionats internacionals. Carlos Tobalina el referent del pes estatal a l’actualitat sembla que pot tenir el 2º lloc garantit, doncs els catalans JJ Ortega, Eloi Rovira i Aaron Solà estan un esglaó per sota.


En el migfons també veurem grans curses, en el 800 m destaquen els joves catalans Carlos Saez, Eric Guzman i Jan Badia. Davant d’ells Pablo Sanchez-Valladares, Javier Mirón, Alejandro Estevez i l’andorrà Pol Moya. A la cursa femenina, reviurem el duel de fa uns dies al velòdrom Lluis Puig entre Victòria Sauleda i Natalia Romero, acompanyades per les catalanes Marina Martínez, Paula Blasi i Irene Bonilla entre d’altres.

Victòria Sauleda nou reforç de L’Hospitalet Atletisme. Foto Club

El concurs de triple salt femení també ens portarà un duel de gran nivell, d’una banda Ana Peleteiro vigent Campiona d’Europa PC a Glasgow amb 14.73 i de l’altre la cubana Liadagmis Povea que amb 14.54 aconseguits recentment a Karlsruhe és la líder mundial de l’any. De la presència catalana, cal destacar a Naiara Estanga i a Nora Taher.

El 3.000 m està sent la prova estrella de la pista coberta, sense temporada de cros, gairebé tots els fondistes s’han animat per a competir a la prova més llarga de la pista coberta. La mínima assequible de 7:55 pel Campionat d’Europa fa que hi hagi una llarga llista de noms amb opcions de competir a Torún al mes de març. El millors catalans com són Santiago Catrofe, Lahcen Ait Alibou, Adam Maijó i Ibrahim Chakir, correran amb atletes de la talla de Carlos Mayo, Dani Arce, Sergio Jiménez i el jove Sub20 Pol Oriach. També destacar a l’irlandès Seán Tobin que registrava 7.48.01 al Míting de Metz ahir dissabte 6 de febrer. Reyes Estévez que als seus 44 anys ha tornat a la competició en pista, després dels 3:57.73 de divendres, també estarà present en aquest 3.000 m.

Santiago Catrofe en el 1.500m de Grand Prix “Darwin Piñeyrúa” Foto: Martín Martínez – FocoUy

Al 3.000 m femení la campiona d’Espanya Maitane Melero tindrà com a principals rivals catalanes a Montse Mas recent Campiona de Catalunya de 3.000 m i a Douae Ouboukir, la Campiona del 5.000 m a aire lliure. Mentre que al 1.500 m amb la absència destacada de Esther Guerrero, centrada actualment en les proves del World Indoor Tour, es presenta força obert en quant a favorites. Destacada participació de la portuguesa Mariana Machado i de l’atleta del CD Nike Lucia Rodríguez, amb les catalanes Zoya Naumov, Irene Bonafonte i Elia Saura.

La darrera prova de la competició serà la final A del 1.500 m masculí, on de ben segur es facilitarà una cursa per sota dels 3:42 que és la mínima exigida per la RFEA pel Campionat d’Europa de PC. Els catalans més destacats Llorenç Sales, Marc Alcalá i Miquel Domènech, lluitaran colze a colze amb grans figures de l’atletisme estatal com Fernando Carro, Adrian Ben, Sergio Paniagua i Enrique Herreros.

Llorenç Sales. (Foto: ©Pere Tibau)

La Federació Catalana d’Atletisme ha fet públic que la competició és podrà seguir per Streaming. Una gran notícia pels aficionats a l’atletisme, i més en aquesta situació de pandèmia que les competicions es venen realitzant a porta tancada.