Metalls i metres van de la mà

Metalls i metres van de la mà

Castelló va acollir dissabte 20 de febrer una nova edició del Campionat d’Espanya de Llançaments Llargs menors. Els i les catalanes presents van endur-se cap a casa una bona collita de metalls, totalitzant 10 medalles en tan sols 18 proves.

Els llançaments catalans van viatjar fins al Gaetà Huguet per disputar el primer campionat d’Espanya de llançaments menors en Pista d’aquest 2021. Encapçalats per una javelina de nivell sublim, que va atorgar fins a 6 medalles pel territori català, les disciplines oblidades de l’atletisme han tornat a demostrar el seu potencial.

Com dèiem, però, la protagonista absoluta va ser la prova de javelina. En la categoria Sub16, els catalans van aconseguir dos doblets: un al concurs masculí i l’altre al femení. El Hailu Estampes (CA Ascó), plusmarquista català de la prova Sub14, va aconseguir un millor tir de 53.49 m, enduent-se l’or i avantatjant en poc menys de 10 metres els seus rivals immediats. L’argent va anar a parar a les mans de l’Aaron Ramírez (CA Montornès), amb 44.79 m, registre amb el qual va millorar la seva marca personal.

Les noies van endur-se la plata i el bronze. Tant l’Èrika Sellart (CA Terres de Ponent) com l’Ingrid Valcàrcel (CA Granollers) van haver de llançar més que mai per aconseguir els metalls. La primera, aconseguint un tir de 40.27 metres; la segona, de 37.68 m.


També cal destacar el millor registre de la temporada de 44.52 aconseguit per lAina Ramos (L’Hospitalet At.) a la categoria Sub20. Va aconseguir la que és la seva segona millor marca de sempre a la darrera ronda d’un gran concurs, en què no va baixar dels 42 metres en cap llançament. Amb aquest registre, la catalana tindrà opcions clares de ser la setmana vinent al campionat absolut de Montijo. El darrer metall a la prova va arribar de la mà del Sub20 Roger Mogas (Cornellà At.) gràcies a un primer tir de 57.68 (PB) que li va valer el bronze.

La resta de medalles es van repartir equitativament entre el disc i el martell. Les noies catalanes van ser les més destacades en aconseguir tres bronzes més. Un al disc Sub16, on la Maria Vallès (FACVAC Valls) va realitzar un tir de 36.41 metres a la tercera ronda. Els altres dos, al martell, van arribar de la mà de la Sub16 Elsa Àlias (CA Igualada) amb 44.50 i de la Irene Escolano (U Colomenca At.) a la prova Sub18 amb 49.26.

El darrer metall el va aconseguir l’Aleix Camats (CA Igualada), que porta una progressió imparable en les seves primeres competicions com a Sub18. La de dissabte va ser la seva 3ª prova amb el disc de 1,5 kg, i va aprofitar l’ocasió per enviar l’artefacte fins els 54 metres i 52 centímetres, en un concurs amb quatre tirs per sobre dels 50 metres. El rècord català de la prova, en mans de l’Aaron Sola (AA Catalunya), està en 57.59 metres.

Les proves de Castelló, que van tornar a donar lluentor a la cantera de llançadors i llançadores catalanes, han servit també d’escalfament pel campionat absolut que es disputarà el proper cap de setmana a Montijo, Extremadura.