Meeting màster d’alta volada

Meeting màster d’alta volada

Aquest passat dissabte, a la ciutat de Gavà, es va celebrar el Meeting Màster Ciutat de Gavà que just arriba a la 7a edició. Després d’un any de pandèmia, una crisi sanitària que ha sigut especialment dura amb aquest franja d’atletes, les ganes de competir no van faltar. La ciutat del Baix Llobregat no va voler perdre l’oportunitat de tenir el millor atletisme màster català, juntament amb altres ciutats com Sant Celoni, Palafrugell, que també organitzen les seves proves, son els referents d’aquestes categories. A més, amb la incansable feina de l’Associació Catalana d’Atletes Veterans, comissió de Veterans de la FCA (de la mà del seu vocal, Jaume Ferret) s’ha aconseguit teixir una xarxa de clubs on l’atletisme màster va fent la seva feina.

Cursa de tanques curtes al 7è Meeting Màsters «Ciutat de Gavà».

Amb més de 300 dorsals assignats i la majoria d’atletes fen dues proves (el màxim permès per l’organització), l’horari va ser l’estipulat en tot moment. Això va permetre grans concursos de llançaments, més de 40 atletes als 5000 ml i l’espectacle final amb els relleus individuals i els relleus mixtes, novetat d’aquest any a la RFEA. L’alta participació va obligar a restringir la participació d’atletes, en comptades excepcions.

Un dia solejat però ventós a ràfegues, que va fer saltar pels aires algunes de les marques més destacades a nivell de velocitat, però el més important va ser que l’atletisme Màster va tornar a viure una jornada atlètica al complet.

Sortida del 100 mll al 7è Meeting Màsters «Ciutat de Gavà».

I encara i així es van poder homologar diversos rècords com:

  • JUAN CARLOS SACO GONZALEZ (M-55) amb 4’20”09 al 1.500 m.
  • HEIDI KLETT CARL (W80) amb 6.42 m al PES
  • JOSEP MARIA RIBERA BANZO (M90) amb 6.30 m al PES
  • ANTONI CREUS MELGOSA (M55) amb 15”94 a les Tanques curtes
  • MARTA CAMPS GALÍ (W50) amb 4’58”49 al 1.500 m.

Com és habitual en aquest tipus de reunions s’entrega un premi al millor coeficient masculí i femení Màster (segons taules internacionals), però l’organització tenia preparat 6 més, i aquests van ser:

Campions a les Curses:
– Juan Carlos Saco Gonzalez (CA Nou Barris) amb un coeficient de 94,25%
– Maria Rosa Escribano Checa (Playas de Castellon) amb un coeficient de 96,46%


Campions als Salts:
– Jaume Vila Massegue (CA Granollers) amb un coeficient de 83,48%
– Lluïsa Casanovas Gaset (Barcelona At) amb un coeficient de 92,06%

Campions als Llançaments:
– Jose Maria Ribera Banzo (Barcelona At) amb un coeficient de 81,77%
– Heidi Klett Carl (Barcelona At) amb un coeficient de 81,92%

Jaume Vila Massegue, de CA Granollers amb el seu trofeu com a millor coeficients als concursos de salts masculins.

I per tant, amb els millors coeficients i guanyadors del meeting,  Juan Carlos Saco Gonzalez del CA Nou Barris, amb un coeficient de 94,25% al 1500m amb una marca de 4’20”09, i Maria Rosa Escribano Checa (W60) del Playas de Castellón amb un coeficient de 96,46% al 80mt i una marca de 13”87.

Una jornada atlètica de primer nivell que va donar un glop d’aire fresc al nostre atletisme veterà.

Homenatge a Emiliano Moro, llançador del CA Gavà que ens va deixar al principi de la pandèmia.

Cal mencionar que durant la competició hi va haver un moment per fer un petit homenatge a l’atleta local Emiliano Moro Corral, amb la presència de la seva família a l’estadi, atleta que malauradament ens va deixar a les primeres setmanes d’aquesta crisi sanitària que encara no ha acabat. En els mesos vinents s’aniran produint un seguit d’homenatges pendents que la situació no ha permès fins ara.