Maria Vicente, la més destacada fora de Catalunya

Maria Vicente, la més destacada fora de Catalunya

En el segon cap de setmana d’atletisme global, diversos catalans han competit més enllà del nostre territori. Per una banda, el míting de València va ser la primera presa de contacte per molts dels nostres atletes; per l’altra, cal destacar el desplaçament de la Maria Vicente a França, les actuacions dels catalans arreu del territori espanyol, i els residents als Estats Units. Al marge de la crònica valenciana, que mereixia un text apart, en aquest article recollim les actuacions dels nostres atletes pel món.

Clermont-Ferrand (França)

La Maria Vicente (CD Nike Running) va ser, sens dubte, una de les protagonistes del cap de setmana. La catalana entrenada per Ramon Cid havia avisat en les darreres competicions que el seu estat de forma era molt bo, i va confirmar aquest fet al seu primer pentatló de l’any.

La Maria va obrir la combinada marcant 8.30 als 60 m.t., registre que hagués suposat un nou rècord de Catalunya si la Xènia Benach (Alcampo Scorpio 71) no l’hagués batut el dia abans, deixant-lo en 8.22. No obstant, la del Nike es va endur una nova marca personal i un bon grapat de punts. Posteriorment, va saltar 1.76 a l’alçada, la seva segona marca de sempre.

Els problemes van arribar al pes. També la sorpresa. En entrar al cercle, Vicente no va alinear els peus com ho feia normalment. Uns segons després, la confusió donava pas a la incredulitat en comprendre que estava llançant amb tècnica rotatòria. Aquest canvi, que suposa començar gairebé de zero a nivell tècnic, li va representar una sèrie de problemes en la fase final dels llançaments, que van impedir veure un bon registre. Això va fer que l’artefacte es quedés en uns pobres 9.99 m, mostra clara de les dificultats d’un canvi tan agosarat. No obstant, si la Maria aconsegueix dominar aquesta tècnica, no podem saber fins on volarà la bola. Al calentament se li van veure bons llançaments.

Cartell del meeting X-Athletics 2021, anunciant la presència de la Maria Vicente.

Després de la decepció del pes, la Maria va entrar al passadís de llargada. I allà, de nou, va treure la fera competitiva que porta dins. Es va refer de manera brillant amb un primer salt de 6.38 metres, registre que suposava un nou rècord de Catalunya absolut. La resta de la sèrie va ser també molt bona, amb intents de 6.34 i 6.32. Per últim, la catalana va completar el 800 en 2:20.87, marca personal en pista coberta, i 4 segons millor que el registre que va realitzar en el transcurs del seu rècord estatal.

La conclusió d’aquest primer test per la Maria Vicente va ser una puntuació de 4.299 punts, el seu tercer registre de sempre. Amb un pes dins dels paràmetres normals per ella, hagués estat a prop del seu rècord. Les sensacions que va transmetre durant la prova van ser bestials, des del principi fins el final. Sí, també al pes. Agafeu-vos fort, que venen corbes!


USA

La informació des dels Estats Units ens arriba sempre de mà del Carles Baronet, a qui recomanem que segui a Twitter a @Trackinsun. Aquesta setmana, l’Antonio López (At. Intec-Zoiti) va córrer de nou la distància dels 1.000 metres llisos, on va acabar registrant 2:23.61, millorant el seu millor registre personal en exactament un segon. El propi atleta va anunciar per Twitter que en dues setmanes buscarà baixar de 4 minuts a la milla. Caldrà restar atents, doncs el rècord català Sub23 de la distància és del Teófilo Benito amb 4:01.26

Saragossa

‘El Huevo’ va acollir a dos tanquistes catalans de bon nivell, ambdós membres del Fent Camí Mislata. El Pau Aragonés va imposar-se a la única sèrie disputada amb 8.77, per davant del Sergi Felis, que va marcar 8.84. El primer, a més, es va animar també amb la llargada, on va aconseguir un salt de 6.34 metres. En aquesta prova, l’especialista en combinades Eric Rossell (Alcampo Scorpio 71) va ser tercer amb 6.55 m. Els atletes només van poder realitzar quatre salts.

En l’apartat femení, l’Andrea Florina (AA Catalunya), atleta estrangera amb llicència catalana, va aconseguir saltar 5.65 metres al salt de llargada.

Madrid

Estela Garcia (Independent), la velocista que ha residit i entrenat al llarg dels darrers anys a Catalunya, va estrenar el 2021 amb 7.60 als 60 m.ll. Aquesta temporada ha decidit deixar terres catalanes i mudar-se a Madrid a entrenar, canviant també la llicència a la seva nova ubicació.

Gerard Ribé (AA Catalunya) va ser desqualificat als 1.500 m.ll, mentre que Khadija Mendou (CA Ascó) va abandonar a la mateixa prova.