Les emocions a flor de pell

Les emocions a flor de pell

Barça, Manresa i Cornellà rematen la feina. Agrupa i Hospi els hi tocarà patir, a les noies riberenques menys que als nois. Nova jornada amb d’alts i baixos a Divisió d’Honor i 1a Divisió

En nois, el Barça disputarà la final del títol com a primer, mentre que Agrupa i Hospi disputaran la final de salvació en 13a i 14a posició però només amb dos punts sumats del global. En noies, Barça 2on i Manresa 7è aniran a la final del títol, mentre que L’Hospitalet Atletisme i Agrupa ho faran a la de salvació, tot i que en aquest cas amb tres punts sumats, per sobre de dos equips, Valladolid i Marathon.

La Segona jornada ens va deixar diversos moments molt interessants. A Sòria vam veure a Pol Retamal fer 21.13 amb -2.7 de vent, o a Aleix Porras guanyant el 400t però deixant-lo amb mal sabor de boca. A Aleix Pi i Dídac Salas dominant la perxa, amb el segon tornant amb força. Ramon Adalia i Pedro Jose Martín, totalment intractables al Triple i al Martell, amb 15.80m i 70.22m, a l’elit de l’atletisme estatal, i uns relleus sense treva.

A Castelló, L’Hospitalet Atletisme va haver de lluitar amb molts titans per aconseguir sortir en vida. Realment van plantar cara, malgrat acabar quarts. D’aquesta jornada pels catalans cal destacar dues coses: el magnífic salt de Dani Lorente en Alçada, victòria i líder espanyol durant una estona amb 2.10m i el relleu 4x400m, segons amb unes postes magnífiques. De cara a la final els hi tocarà lluitar amb Intec Zoiti, Marathón i Agrupa per no baixar a 1a Divisió.

El grup femení de L’Hospitalet Atletisme quan va acabar la jornada a Castelló. Foto L’Hospitalet

Precisament, Agrupació de Catalunya en nois també quedaria 4rt, en aquest cas a Barcelona (Serrahima). També els salts d’alçada van ser el més destacat a nivell català, doncs Àngel Torrero va saltar 2.16m i es va erigir com el líder espanyol del moment. A la llargada, els vells roquers mai moren. Robert Díez, sempre disposat a competir, va guanyar la prova amb un bon salt de 7.21m.

Pel que fa a l’àmbit femení, volem començar destacant al CA Manresa. El conjunt del Bages fa temps que destaca en el seu grup de noies, però any rere any es mantenen a l’elit. Disputaran la final del títol amb els grans gràcies a acabar segones durant la jornada del cap de setmana. Destaquem la tercera plaça de la sub20 Bethelem Manzano en els 1500m (4:43.36), la també Sub20 Sofia de Sousa, acabant segona al 3000m (10:20.09), la victòria al 110t d’Emilia del Hoyo (13.73) i tercera plaça de la figuerenca Jana Brusés i el bon repertori a obstacles (Marina Guerrero i Mercè Guerra) i en salts (pletòrica Nora Taher a Triple i Llargada).

L’Avinent Manresa a Valladolid. Foto CAM

A Pamplona, el Barça va agafar embranzida, tot i que en la classificació provisional el Playas de Castellón va sumar més punts. Menció especial aquí de la tornada de Jaël Bestué, un cop superada l’operació, amb 23.70 al 200mll. Stephanie Saavedra aconseguia una gran marca al 400mll amb 53.59. També vam veure les evolucions de Maria Vicente, amb salt de 6.50m. Laura Redondo i Naiara Estanga, que mai fallen, i els dos relleus, van donar la 1a plaça folgada al conjunt culer.


La permanència estarà renyida però ambdós conjunts catalans estan igualats a tot. D’entrada, L’Hospitalet Atletisme va estar a un dit de poder acabar segones (superant el Cuevas de Nerja) a Castelló. Només tres punts, que hagués sigut a la inversa si el 4x400m hagués tingut color taronja (en una recta final agònica va guanyar el conjunt andalús). Sara Gallego, amb 57.22, i Mireia Urrutia, guanyant la marxa, van ser les catalanes més destacades, amb menció especial per Aitana Radsma, guanyant amb el Playas els 100t amb 13.82.

D’altra banda, a Saragossa, Xènia Benach batia el rècord Absolut de Catalunya, aconseguia MMP i mínima per l’Europeu sub23 al 100t amb temps de 13.24 (superada per Teresa Errandonea). En aquell grup hi era l’Agrupació, que es va quedar aprop del Super Amara Bat. Atletes amb recorregut com Alba Manzano o Sara Dorda acabaven 4rtes, d’altres com Katia Coquis, segona a la Javelina o Rosa Maria Buscà, tercera al triple. El millor resultat, per la millor atleta en aquest moment del club, Andrea Alarcón, que va tornar a guanyar el disc (48.65). Berta Castells amb el València, guanyava el martell i Elia Saura corria el 800mll.

A 1a Divisió, el Cornellà Atlètic masculí va deixar escapar una oportunitat d’or per poder arribar a la final molt més tranquil. Amb tot, ho té molt de cara per aconseguir l’ascens, tot i que la final serà molt lluitada. Van acabar segons a Getafe per tres punts respecte a l’Atletisme Alcorcón. Les victòries de Bernat Canet, Marc Gale, Dani Álvarez, Julen Sayago, Jaime Guerra, Roger Mogas i Kevin Cerro van donar múscul al conjunt verd, que cedirien el 4x400m als seus rivals. En el mateix grup, el Lleida UA acabaria en darrera posició, molt lluny del tercer, i amb les victòries catalanes de Dani Cogul al Pes, Abdelmounim El Joukh al 1500m i de Mohamed Maman al 800m.

El grup masculí del Lleida UA al finalitzar la seva jornada. Foto Lleida.

A Vallehermoso, les noies del Lleida UA acabaven terceres i sumaven punts importants de cara a la final. Clàudia Martínez (Pedala) guanyava el 200mll amb 25.59, Marwa El Khouya (de la cantera del Terres de Ponent) feia el mateix al 3000m (10:27.10), amb tres altres segons llocs, com el de Noa Rodríguez a la marxa, Elena Sanz al martell o Verónica Casado al 400mll.

Finalment, a Cartagena, les noies del Cornellà sí aconseguien fer la feina, guanyant la jornada i sumant 4 punts importants (7 en total). Irene Clemente, com ve sent habitual, la més destacada amb la victòria a l’Alçada (1.74m) i al Triple (12.58m). Mar Buyreu feia el mateix a la Perxa (amb 3.40m) i Beatriz Cantero a la Marxa. La gran regularitat es va veure als segons llocs: Dos d’Aintzane Castarlenas (100 i 200), el d’Andrea Bernal als 3000 obstacles, els dos de Diwa Vila (Triple i Llargada) i el de Maria Vega al Disc.

Els dos equips del Cornellà disputaran la final per pujar a Divisió d’Honor, mentre que els del Lleida ho faran per salvar-se. Els desenllaços el cap de setmana del 12 de juny.