Lamdassem i Mechaal 5ens; galimany sumant experiències

Lamdassem i Mechaal 5ens; galimany sumant experiències

Participació dels últims tres catalans presents als Jocs de Tòquio amb excel·lent nota. Ayad Lamdassem i Adel Mechaal van acabar 5ens en les seves respectives proves, mentre que Marta Galimany corria la marató mantenint el nivell.

Els Jocs Olímpics de Tòquio arriben a la seva fi i ho han fet amb la disputa de les dues maratons i les últimes proves a l’estadi Olímpic. En aquestes proves hi participaven tres catalans, els quals han obtingut excel·lents resultats.

La primera en participar va ser Marta Galimany. L’atleta de Valls competia en els seus primers Jocs després de dos magnífics anys. En una cursa densa en els últims kilòmetres, Galimany ha patit sobretot a partir del 30, quan les condicions climatològiques també han jugat una mala passada. Finalment ha acabat 37a de la general amb marca de 2:35.39.

Galimany es va mostrar contenta per poder explicar per fi que era olímpica, tot i que també va ser crítica, doncs comentava que va pagar no poder aguantar el ritme que s’havia imposat. Aquesta marca significava la millor de la temporada per una atleta que ja havia aconseguit la mínima pels Jocs de 2020, i la preparació a causa de la pandèmia ha sigut més llarga del que s’esperava.

Al tartà de l’Estadi vam viure una de les millors actuacions d’un atleta català als Jocs. Adel Mechaal participava en la final del 1500m, amb opcions reals de lluitar per un bronze, que al final es va demostrar com una realitat. L’atleta palamosí va fer una cursa molt intel·ligent i només es va veure superat en els últims 300m pels medallistes, doncs va lluitar fins al final per la 4a plaça.


Mechaal va acabar 5è amb 3:30.77, amb marca personal, a tocar del rècord de Catalunya i 4rt a nivell estatal de tots els temps. En una temporada difícil per la malaltia de la seva mare, l’atleta va treure forces d’on no n’hi havia per plantar cara. És el millor resultat de la seva carrera.

L’altra gran notícia a nivell català l’hem viscut aquesta matinada. El veterà atleta Ayad Lamdassem ha aconseguit un magnífic i meritori 5è lloc a la Marató disputada a Sapporo, després d’estar gairebé tota la cursa amb els líders, on destacava el medallista d’or Eliud Kipchoge.

Ayad Lamdassem abans de participar en la marató. Foto RFEA

Lamdassem ha fet una cursa molt bona, en tot moment a la zona capdavantera i fins i tot amb plantejament possible d’una medalla. Amb 39 anys significa la culminació d’una carrera atlètica molt densa, amb diversos campionats i amb participació en proves diferents. L’últim parcial de 7:04 l’ha permès acabar amb un temps de 2:10.16.

Mechaal i Lamdassem han sumat els dos únics diplomes a nivell català. Ambdós han aconseguit resultats esperats després de les seves trajectòries àmplies dins del mon de l’atletisme.

Finalment destacar també la presència a la Marató d’Ivan Zarco, atleta barceloní amb la samarreta d’Hondures, que ha acabat 76è de la general amb 2:44.36

distancia ı mans ı mascareta | ventilació