La I Copa catalana de clubs a escena

La I Copa catalana de clubs a escena

Aquest diumenge es disputa a l’Estadi Serrahima la primera competició d’aquest tipus, a l’estil de la Copa LaLiga Sports a nivell estatal que es va celebrar fa dos cursos

No estem pas en el moment adequat a nivell de pista per veure bon atletisme absolut. Si de cas, sí a nivell sub16, com vam veure en el Federacions, tot i que també grinyolava una mica la data. No obstant, per a molts, aquesta primera Copa Catalana de Clubs arriba en un moment curiós i difícil per veure els atletes en un moment interessant de forma.

De fet, la gran majoria no deu haver tocat tartà amb claus a l’arribada de les vacances d’estiu. Amb tot, possiblement aquest no era l’objectiu de la Copa, més aviat poder veure una nova rivalitat entre clubs catalans, amb proves mixtes (els relleus) i amb alternança masculina i femenina en les diferents modalitats.

Equips com el Barça, el Cornellà o L’Hospitalet Atletisme ja no hi participaven de bones a primeres, a última hora el Sabadell també ha renunciat. No obstant, trobem a Agrupació de Catalunya (amfitrió), Avinent Manresa, Lleida UA o CA Igualada, altres equips punters dins del “Big Eight” català, i a clubs amb una millora exponencial en els últims anys, com Colomenca o Barcelona Atletisme. Completen la llista el GEiEG Gironí i el CA Nou Barris.


La llista d’atletes inscrits ens dona una idea general del que veurem. Destaquem la presència d’Andrea Alarcón, John Louis Garcia, Daniel Torrero i Jordi Belenguer (Agrupa), Albert Romeo (Barcelona Atletisme), Mercé Guerra (A. Manresa), Elia Rovira (GEiEG), Edgar Climent (Colomenca) i Jordi Matsuoka, Marc Sánchez i Eloi Santafé (Igualada). Però a banda d’ells, serà una bona oportunitat per veure joves talents.

Entre els inscrits figuren dos dels futurs més immediats de l’Avinent Manresa, Jan Díaz i Biel Cirujeda, la mig-fondista de l’Igualada Carla Bisbal, la perxista 1r any de cadet Noa Martínez (Agrupa), i també Laia Rodríguez (Colomenca), Marc Sala (Agrupa) i Pablo Oliver (Lleida UA).

La competició donarà inici a les 10:30h i s’allargarà fins la 13:10h, amb podi pels tres primers classificats. Aquest model és molt similar al que va provar la RFEA juntament amb la LigaSports durant l’estiu pre-pandèmia, amb semblança en quan a proves i horaris.

La pregunta és clara: Val la pena una competició en pista de clubs un 17 d’octubre? La resposta la veurem el proper diumenge on, de ben segur, i com a mínim, els participants i seguidors podran recuperar el “cuquet” de l’atletisme català després d’uns mesos.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació