La FCA dona llum verda a la PC pendents de la participació

La FCA dona llum verda a la PC pendents de la participació

Es va publicar l’horari i la normativa dels primers controls la propera setmana. A priori, queda restringit als 50 millors del rànquing absolut-sub23. Caldrà saber si la resta poden participar

La Federació Catalana d’Atletisme va publicar ahir l’horari i la normativa dels controls de Pista Coberta al Palau Sant Jordi del primer cap de setmana de competicions. Previstos pel 16 i 17 de gener, s’han programat quatre controls: un sub16, un sub18-20 i dos absoluts. Del primer esbós han desaparegut el control de Proves Combinades, cosa que ha indignat als practicants d’aquesta modalitat.

A priori, el 16 de gener se celebraran els dos primers. Durant el matí del dissabte es disputarà el control sub16, destinat a tots els atletes que hi vulguin participar, tot i que s’ha posat un barem per limitar l’accés (per exemple, en els 60mll només podran participar 32 atletes segons marca). Començarà a les 9.30h del matí i hi haurà un total de 9 proves diferents. La FCA ha volgut posar èmfasi en la idea de l’ordre previ a la prova, és a dir, així com succeeix als campionats, hi haurà una cambra de requeriments. Aquí podeu veure tot el document.

Durant la tarda viurem la celebració del primer control Absolut al Sant Jordi. Aquí, teòricament, les coses queden més limitades. Es demana de manera insistent que tots aquells atletes que no siguin sèniors o sub23 (entenem també els màster) no hi participin (tot i que se’ls donarà accés si registren un marca molt important). A més, i segons el document FCA, només podran participar les 50 millors marques del rànquing passat (tot i que la federació es reserva l’opció de donar entrada amb antelació aquells que no acreditin la marca).

Això ha portat certa polèmica, doncs s’està limitant molt la pràctica competitiva als atletes d’un nivell inferior als d’elit o habituals en campionats absoluts. En tot cas, sempre segons els estaments federatius, l’actual situació sanitària i les restriccions (només poden entrenar els atletes amb llicència RFEA) provoca que els qui tenen fitxa només catalana tinguin menys opcions. Els controls començaran a les 16h i entre dissabte i diumenge es podran disputar totes les proves del circuit. Aquí teniu més informació.


Diumenge, a banda del segon control absolut per la tarda, tindrà lloc el control sub18-20 durant el matí. La competició començarà a les 9.30h i es disputaran vuit de les proves del calendari. També hi haurà cambra de requeriments i a priori hi ha participació per rànquing. No obstant, a la pràctica, és gairebé segur que podrà participar tothom qui ho demani. Aquí teniu més informació

En tots els controls s’haurà de portar firmat el document d’autoresponsabilitat i el document que permet accedir al centre. No hi haurà públic, i en teoria els atletes no es podran quedar al pavelló a veure competir altres companys. A diferència d’altres anys, la inscripció als controls absoluts s’haurà de fer abans: dimarts serà l’últim dia i dimecres es publicarà la llista.

Caldrà estar pendents de l’aprovació dilluns per part de la RFEA de la nomenclatura final dels controls, doncs en un principi, perquè es puguin dur a terme, hauran de ser de com a mínim de Nivell II. També s’haurà de veure si atletes amb llicència RFEA i llicència territorial competeixen junts o es fan proves separades.

Malgrat les limitacions, algunes protestes justificades (la desaparició de les combinades del circuit ha sigut molt estrany) i els dubtes, sembla que la setmana que ve gaudirem dels primers controls a Catalunya de Pista Coberta. Deixem en l’aire una altra pregunta: com estarà el tartà després de tants anys?