La FCA Aprova el calendari aire lliure

La FCA Aprova el calendari aire lliure

El Campionat de Clubs es disputarà l’11 i el 18 d’abril i el Campionat de Catalunya absolut el 6 de juny.

La Federació Catalana d’atletisme ha aprovat el calendari previst per Aire Lliure de 2021. Després de l’any pandèmic, i encara amb l’amenaça de la COVID-19, la junta i els diferents membres han acordat les dates definitives (sempre i quan la pandèmia ho respecti) compresa en tres mesos (abril, maig i juny) i amb un quart (juliol), que es tancarà amb algunes proves destacades.

D’entrada, la primera competició important serà ben aviat. L’11 i el 18 d’abril es disputaran les dues jornades del Campionat de Catalunya de Clubs, aquest any en format de dues jornades i encara amb els grups i les seus per determinar.

El primer campionat que viurem serà el de 10.000 absolut i 5000 sub20-18, el proper dia 4 d’abril.

El segon gran esdeveniment de l’any serà la disputa del Campionat de Catalunya Absolut, previst pel 6 de juny, també amb seu per determinar. A partir d’aquí, cal destacar la disputa de sis controls absoluts previstos per la FCA en diferents seus. Trobem a falta la disputa del Critèrium Campmany els dimecres a l’Estadi Serrahima, tot i que potser es disputen durant els dimecres en els controls detallats en el calendari. El Campionat de relleus absolut serà el 9 de juny.


Durant el mes de maig també viurem importants esdeveniments. L’1 i 2 es disputarà el Campionat de Proves Combinades. El 16 de maig viurem el Campionat de Clubs sub20, el 22 i 23 el Campionat de Catalunya de Clubs d’escola, amb els sub10-12-14-16 i finalment amb el primer campionat individual, el Campionat sub23, previst pel 30 de maig.

Durant el juny és on es concentren més campionats. D’entrada, el d’Espanya de Federacions sub18 a Granollers, previst pel 5 de juny. El Campionat de Catalunya màster s’ha de disputar el mateix dia. El 20 viurem el Campionat de Catalunya sub20, el 26 el campionat de Catalunya sub10-12-14 (amb jornada prèvia el 12) i el 27 el Campionat de Catalunya sub16.

De cara a Juliol tindrem possiblement el Miting Ciutat de Barcelona, el 8 de juliol, el Campionat de Catalunya sub18, el 10, el Campionat d’Espanya de Federacions a L’Hospitalet de Llobregat, l’11, i tancarà el curs el Campionat de Catalunya de Decatló de Veterans, el 17-18.

Entremig s’han de disputar 6 sis controls sub10 a sub20, els campionats màster de 10.000 (9 maig) i el de Pentatló de Llançaments (el dia anterior), i els controls que els clubs vulguin organitzar, a banda dels Mitings de Gavà, Mollet, el de la Mar Bella de Veterans o controls a l’Estadi Serrahima.

D’aquesta manera, la temporada d’aire lliure començarà coincidint amb el final de temporada de Pista Coberta i Cros, entre aquest cap de setmana i el proper.