La cursa XL de Cornellà

La XL Cursa Popular “Ciutat de Cornellà” amb les seves proves de 5 i 10km va ser la protagonista de la ruta catalana d’aquest passat cap de setmana. Amb organització del CA Cornellà Atlètic, els guanyadors van ser Alexandra Toapanta i Jordi Pujol en els 5km, i Daniel Álvarez i Mariona Soler en els 10.

Amb una bona participació d’uns 700 corredors a les curses absolutes i més de 200 a les de categories de promoció, des de pre-benjami, fins a infantil, a Cornellà s’ha viscut una fantàstica matinal atlètica. La cursa Ciutat de Cornellà també té la seva part solidària, doncs s’ha col·laborat amb “Reto Dravet”, per a la lluita del Síndrome de Dravet i també amb “Corre Solidaris”.

Corredor donant visibilitat al Reto Dravet. Foto: Pako Beer

A la vessant esportiva el Cornellà Atlètic va desplegar tot el seu potencial atlètic, tenint gran presència a totes les curses i aconseguint diverses places de podi. També gran participació del club local Triatló Cornellà. Tot i sortir 10 minuts més tard, els primers en creuar la línia de meta serien els corredors de la cursa de 5km. Jordi Pujol atleta de la AA Catalunya, però representant al Club Atlètic TMB en aquesta ocasió, tindria el privilegi de ser el 1er a meta amb un crono de 15:18, seguit de prop per Kevin Fernández (Cornellà Atlètic) 15:26 i ja a més distància seria 3er Sergio Bejarano (Castillejo RT) amb 15:53.

Jordi Pujol (C.A. TMB) guanyador dels 5km Foto: Pako Beer

A la cursa femenina, l’atleta equatoriana Alexandra Guada Toapanta amb 18:10 era la clara dominadora dels 5km. Amb 18:30 va ser 2ª Sònia Giménez (Pratenc AA) i 3a Carla Palomar (Triatló Cornellà) amb 18:59.

Alexandra Toapanta guanyadora 5km Foto: Pako Beer

La cursa de 10km “Ciutat de Cornellà” ja amb 40 edicions és de les més veteranes entre les curses en ruta catalana, gairebé al nivell de La Cursa de La Mercè que compta amb 43 edicions. El podi masculí va estar format per 2 atletes del Cornellà Atlètic, el campió Daniel Álvarez amb 32:00 i el 3er classificat Juan Manuel Álvarez amb 33:24. Entre ells dos, en 2º lloc José Manuel Vieito (CA Sar Vermú) que amb 32:01 va disputar la victòria fins als darrers metres. Un altre protagonista de la cursa va ser el marxador Paul McGrath, el Campió d’Europa Sub20 de 10.000m a Tallinn i medallista de bronze al Mundial de Nairobi, amb 35:18 es classificava en 8è lloc als 10km.

Daniel Álvarez (Cornella Atlètic) Foto: Pako Beer

En categoria femenina, degut a la sortida organitzada per calaixos les diferències de temps entre el real i l’oficial va ser considerable en alguns casos. La guanyadora va ser Mariona Soler de Corredors.cat, club que va tenir una nombrosa presència, amb una marca oficial de 43:54 (43:00 real). En 2on lloc Silvia González (independent) amb 43:58 i en el 3er lloc trobem la “polèmica”. Tercera oficial va ser Eulàlia Alonso (Sedentaris.cat) amb 44:27 (44:20), però resulta que la 4a classificada Neus Gutiérrez va marcar un temps real de 43:58, però el reglament era clar, indicant que la classificació s’establiria per temps oficial.

Mariona Soler (Corredors.cat) guanyadora 10km Foto: Pako Beer

La cursa popular Ciutat de Cornellà, coneguda com “La més dolça de Catalunya” per regalar un molt valorat croissant de xocolota obra del mestre pastisser Pallarès de Barcelona a tots els corredors, va deixar un bon regust a tots els participants. Desprès de 40 edicions, sota la bona organització del Cornellà Atlètic està ben assentada en el calendari català.

A la cursa Ciutat de Cornellà es van cuidar tots els detalls, fins i tot la samarreta amb la que s’obsequia als corredors tenia missatge: “No et posis límits, com més somiïs més lluny arribaràs

Enllaç als resultats de totes les curses.