La 1a Jornada de Clubs es presenta interessant

La 1a Jornada de Clubs es presenta interessant

Aquest diumenge, i en un format força innovador i quelcom rar (les quatre finals a la mateixa hora i mateix dia) es disputa la primera jornada del Campionat de Clubs de Catalunya. S’arribi com s’arribi, sempre és un gran interès seguir-la. Recordem que fa dos anys que no es disputa.

En general no entenem molts dels moviments que es fan des de la FCA a nivell d’imatge, horaris, logística i comunicació. Queda clar que posar les quatre finals de la 1a jornada del Campionat de Clubs el mateix dia a la mateixa hora dificulta la feina a periodistes i fotògrafs, entenem que també a jutges, però això ja son figues d’un altre paner. En tot cas, mirarem d’informar de tot allò que ens arribi.

Opinions a banda, diumenge al matí es viurà en quatre punts de la geografia catalana la primera jornada de la lliga. Aquest cop en un format reduït de només dues jornades, sense final, amb la suma del còmput global. Barcelona (Estadi Serrahima), Mollet del Vallès, Palafrugell i Santa Coloma de Gramenet seran els focus d’aquesta primera pedra de toc.

La Final A es disputarà a l’estadi Serrahima amb els candidats al títol: Barça, Agrupa, L’Hospitalet Atletisme, Cornellà Atlètic, Lleida UA, JA Sabadell, Avinent Manresa i CA Igualada. Haurem de veure com arriben els atletes a la cita, però a priori sembla que la gran majoria de clubs porten el millor que tenen.

Un dels moments de la Final B del Campionat de Clubs. Foto de Pere Tibau (Atletisme Català)

De fet, estàvem expectants per saber que faria el Barça. És evident que no porta a tota l’artilleria però han conjuntat un equip en nois i noies prou solvent per aconseguir la victòria (no sense lluitar-ho al màxim). A priori veiem noms com els de Pau Fradera, Aleix Porras, Laura Redondo, Marc Alcalà, Àlex Gràcia, Aleix Pi, Jota Ortega, Mar Vico, Geena Stephens, Naiara Estanga o Cora Salas, suficients per sumar un bon grapat de punts.

Els outsiders també presenten un bon conjunt. Atletes com Marc Gale o Adrià Reina (Cornellà At.), Miquel Doménech o Sara Gallego (L’Hospitalet At.), Lahcen Aït Alibou (Igualada), Nora Taher (A. Manresa) o Andrea Alarcón (Agrupa) estaran presents el diumenge a l’Estadi Serrahima.

La Final B es disputa a Santa Coloma de Gramenet, amb autèntics rivals de pes. Aquí trobarem L’UCA (en PC el tenim a la final A), el CA Canaletes (els últims anys amb els grans), el CA Tarragona (un altre candidat a pujar), el Barcelona Atletisme i el CE Universitari (de Barcelona i amb ganes de donar la sorpresa), CA Granollers, CA Laietània i GEiEG Gironí.


Dels apuntats destaquem la presència de Jan Sants i Laurine Marimon (CA Tarragona), Elvin Canales i Abderrahim Ougra (GEiEG), Víctor León (CA Granollers), Saúl Ruiz (Barcelona At.), Marina Lamata (UCA), Paula Blasi (CE Universitari) i Laia Boixet (CA Laietània). En general els clubs han pogut conjuntar els millors grups, tot i que veiem clubs com el CA Canaletes que ha notat molt les baixes dels darrers anys.

La Final C tampoc tindrà un dominador clar, tot i que té dos clubs amb més opcions. Es disputarà a Mollet del Vallès i el club local, el CA Mollet i el CA Gavà parteixen amb avantatge. CA Nou Barris, Lluïsos de Mataró i CA Sant Celoni també tindran opcions d’aconseguir lluitar les posicions capdavanteres. El CA Vic i el CA Sant Just completen el grup que ja tenien fa dos anys, on s’afegeix l’Esportiu Penedès.

El Club Atletisme Igualada en una de les últimes lligues absolutes. Foto de Teo Tovar

Entre els apuntats destaquem a alguns medallistes de Catalunya i d’altres atletes que han destacat en campionats estatals. En la llista veiem a Pol Casals (CA Sant Celoni), Manu Gómez i Julen Garralaga (CA Gavà), JA Salgado i Martín Parejo (CA Mollet), Bemnet Vidal (CA Nou Barris) i Douae Ouboukir (CA Sant Just), l’actual campiona de Catalunya dels 10.000m

La Final D serà l’única en disputar-se fora de territori barceloní. Ho farà a Palafrugell, amb 10 equips i alguns nous respecte l’última edició. A priori, UA Terrassa parteix com a favorit (després d’haver estat a la Final B molts anys). Clubs com el CA Castellar, UA Rubí o CA Molins ja tenen experiències recents. El Pratenc i l’Andorra Atletisme seran els altres dos clubs que venen competint en lligues darrerament que es veuran les cares. Tanquen el grup el CA Parets, el CA Canovelles, l’UGE Badalona (atenció amb diversos dels noms que porten) i el club local, el CA Palafrugell.

En aquesta final hi figuren atletes com Ivan Azuara, Jordi Sánchez, Marta Gironés i Paula Juárez (UA Terrassa), Pol Moya i Lerato Pagès (Andorra Atletisme), Marc Garcia, Laia Zurita i Andrea Vizuete (UGE Badalona), David Jiménez (UA Rubí), Daniel Ruiz i Carles Geronés (CA Palafrugell).

La passada temporada no vam poder viure el Campionat de Clubs degut a la pandèmia de la COVID-19, de fet s’havia programat pel novembre de 2020, però finalment el següent confinament perimetral i la suspensió de les competició d’àmbit català va acabar provocant la seva suspensió total. Ara retorna amb l’alegria de sempre: una prova que per a uns pot ser una pedra a la sabata (pel calendari) i per d’altres és passió i unió dels clubs catalans.

En les finals hi podrà haver “cert” públic. Els clubs podran entrar als quatre recintes amb 15 acompanyants i 4 delegats. S’haurà de veure si els atletes que han finalitzat la prova poden restar a l’estadi o bé seran ells qui ocuparan les 15 places per equip.