Gran espectacle de Cros a Itàlica

Gran espectacle de Cros a Itàlica

A l’entorn de les runes romanes d’Itàlica, aquest passat cap de setmana es va viure un espectacle atlètic de gran nivell al Cros d’Itàlica i Campionat d’Espanya de Cros per Clubs. Abdessamad Oukhelfen, Ayad Lamdassem, Adam Maijó, Èlia Saura, Marc Fernàndez, Carla Domínguez, FC Barcelona i CA Manresa, va ser els atletes i clubs catalans més destacats.

Per ordre cronològic dissabte al migdia es va disputar el Campionat d’Espanya de Relleus Mixtes, amb la presència de 2 clubs catalans. El JAB Berga es classificava en el 21è lloc i el CA Vic en el 29è, d’un total de 34. El Campió per 3er any consecutiu, el totpoderós i omnipresent Playas de Castellón.

Equip Mixte JAB Berga. Foto: ig JAB-Berga

Ja a les curses de diumenge, amb interessos tant a nivell individual, per poder obtenir una de les places que donen dret a formar part de la selecció estatal de cara al proper Campionat d’Europa de Cros a Dubín el proper 12 de desembre, com a nivell col·lectiu pel Campionat per Clubs.

Abdessamad Oukhelfen i Ayad Lamdassem a meta. Foto: Atletismo RFEA

A la cursa absoluta masculina, l’atleta del Playas de Castellón Rodrigue Kwizera es feia amb la victòria del Cros i el seu club es proclamava Campió d’Espanya. Entre els catalans, Abdessamad Oukhelfen (CD Nike Running) i Ayad Lamdassem 2º i 3er entre els estatals, ja s’han guanyat la plaça per l’Europeu. En 5è lloc el del Sta Cristina d’Aro, Santiago Catrofe, uns llocs més enrere Ibrahim Chakir i Adel Mechaal (New Balance Team). A la classificació, per clubs Ayad Lamdassem obtenia el sots-campionat amb l’Atletismo Bikila, Ibrahim Chakir el 3er lloc amb l’Atletismo Numantino, i Reyes Estévez feia medalla de xocolata amb l’ADA Calvià, club al que milita també el triatleta Mario Mola. Entre els catalans, L’Hospitalet Atletisme era 12è i el JAB-Berga 19è.

Equip de Cros de L’Hospitalet Atletisme. Foto: L’Hospitalet Atletisme

A la cursa femenina el FC Barcelona, amb una ampli marge de punts sobre el Playas de Castellón, confirmava que actualment és el club més potent, i guanyava el Campionat. Això li dona dret a participar al Campionat d’Europa de Clubs a disputar el 6 de febrer a Oeiras (Portugal). Les 4 atletes que han puntuat entraven en el Top 7, Agueda Muñoz, Marta Garcia, Blanca Fernández de la Granja i Carolina Robles, sent la sevillana Robles la millor entre les estatals. Com a 5a atleta Esther Navarrete.

Equip de Cros del FC Barcelona. Foto: Diputación de Sevilla

El CA Manresa aconseguia un gran 6è lloc, només per darrera de 5 grans combinats i de gran tradició en el cros. La millor entre les del Bages, era Meritxell Soler també 1a entre totes les catalanes, Guarner, Tió, Guerrero i Guerra, també realitzaven una meritòria actuació. El CA Vic era 25è, 34è el JAB-Berga, el GA Lluïsos amb només 2 atletes a meta no es classificava.


Equip de Cros CA Manresa. Foto: CA Manresa

A la cursa Sub23, vam tenir grans resultats individuals. Adam Maijó (Independent) obtenia el triomf i Èlia Saura (Valencia CA) un 2on lloc, d’aquesta manera també són fixes per l’Europeu. Laia Casajoana (AD Marathon) amb un 5è lloc haurà d’esperar a la confirmació, també grans resultats per l’andorrà Nahuel Carabaña (Playas de Castellón) 7è i Andrea Bernal (Cornellà At) 8a. A la classificació per clubs, el CE Universitari era 11è amb en Joan Solé com a més destacat i el JAB-Berga 9è. Gràcies a actuacions d’atletes catalans, el AD Marathon de Laia Casajoana era sots-campió i el Atletismo Albacete 4at, amb Elias Rachidi, Carlos Saez i Kevin Fernández.

Adam Maijó 1er Sub23. Foto: ig xavierdomenech

Al campionat Sub20 seguim amb les bones noticies a nivell individual, l’atleta de Terrassa Carla Domínguez (JA Sabadell) 2a i en Marc Fernández (AA Catalunya) 3er, també obtenen el passaport pel Campionat d’Europa a Dublín. Mentre que per Eric Lore (CA Canaletes) 7è, Aida Alemany (Lleida UA) 8a, Marina Martínez (CA Laietània) 10a, Marina Travé (CE Penedés) 11a, Clara las Heras (L’Hospitalet At) 14a, sembla que les opcions s’esvaeixen. A la classificació per clubs, un destacat 4at lloc per el JA Sabadell en categoria femenina, el 7è pel CE Universitari amb Víctor Blasi 14è com a millor atleta, i 30è AA Xafatolls a la maculina.

Equip de cros Sub20 CE Universitari. Foto: CE Universitari

A la prova Sub18 ja sense l’objectiu del Campionat d’Europa, van destacar Àmbar Tomàs (JA Sabadell) 2a i Alex Vives (AA Catalunya) 4at. Els millors clubs catalans van ser el CA Canovelles 17è, JA Sabadell 18e i CA Castellar 28è en categoria femenina i el CA Granollers 7è, AA Xafatolls 12è, i CA Mollet 15è.

Equip de Cros UA Terrassa, amb la seva presidenta Marta Gironés. Foto: IG martagironescastella

Al Campionat Sub16, bons resultats a nivell col·lectiu, en categoria masculina el FC Barcelona es feia amb el títol, amb un combinat format per Albert Alsina, Alex Cabrelles, Albert Bartolí, Beltran Toronell, Bruno Maturana i Max Ordoyo. El CA Canovelles 11è, amb Lluc Casal com a més destacat, i el JA Sabadell 28è. A la cursa femenina, destacades actuacions del CA Canovelles 5è, CA Terres de Ponent 6è i AA Catalunya 11è. Amb Marta Mitjans (CA Canovelles) 7a i Marwa El Khouya (CA Terres de Ponent) 8a, com a millors classificades entre les catalanes.

Podi Sub16 masculí, amb el FC Barcelona campió. Foto: Atletismo RFEA

Enllaç a les classificacions a totes les curses del Campionat.

Equip JA Sabadell Sub20 Foto: ig marionacortes