Estrenes catalanes més enllà del Sant Jordi

Estrenes catalanes més enllà del Sant Jordi

La temporada de pista coberta ha arrencat, per fi, a Catalunya. I, paral·lelament, ho ha fet a la resta de l’estat. Tot i que algunes comunitats ja havien realitzat algun control esporàdic, aquest ha estat el primer cap de setmana de l’any d’atletisme global.

Actualment hi ha diversos catalans residint i competint fora de Catalunya, mentre que d’altres s’han desplaçat expressament per gaudir de l’atletisme de competició. A continuació, fem un petit recull dels atletes que han competit al llarg i ample de l’estat espanyol, i comentem alguns resultats destacats de fora del panorama nacional.

San Sebastián

El nom propi per excelència del nostre atletisme és el de Maria Vicente (CD Nike Running). A les ordres de l’ex-sel·leccionador espanyol, Ramon Cid, la catalana ha començat l’any de la millor manera, fent marca personal sota sostre als 200 metres amb 23.88, i saltant 6.21 metres a la llargada, el seu millor debut de sempre. Tot i això, la Maria, que ultima els preparatius pel seu primer heptatló de l’any, va deixar-nos amb ganes de més amb el seu missatge a Instagram: va fer “nuls llargs a la llargada”.

Antequera

Per altra banda, volem celebrar el retorn de la Cristina Lara (FC Barcelona). Per fi recuperada de la lesió al genoll que la va obligar a passar pel quiròfan, i encara en procés d’adaptació al nou grup d’entrenament, la blaugrana va estrenar el 2021 amb 7.62 als 60 metres.

València

Les combinades catalanes es van desplaçar al velòdrom Lluis Puig per començar la temporada. L’actuació més destacada allà va ser la de la Mar Vico (FC Barcelona), que va acabar 3ª un pentatló de gran nivell amb un registre de 3.689 punts. Va estar acompanyada al llarg de les 5 proves per les dues germanes del GEiE Gironí, Ivet i Èlia Rovira. La primera, en edat Sub20, va totalitzar 3.344 punts, mentre que la segona, Sub23, va aconseguir-ne 3.106.


A l’apartat masculí, el participant més destacat era, a priori, el Jesús Castillo (Cornellà At.). El campió català dels darrers anys va quatllar una actuació on van destacar els 13.33 metres del pes i els 3.80 metres a la perxa. Passades les 6 primeres proves, Castillo va decidir no sortir als 1.000 metres, de manera que no va acabar la combinada. L’Àlex Valverde (Cornellà At.) va aconseguir 4.473 punts al mateix heptatló, mentre que el Pau Aragonés (Fent Camí Mislata) va marcar 9.07 als 60 m.t.

Saragossa

Daniel Cogul (Lleida UA) va desplaçar-se fins la pista coneguda com El Huevo per disputar el llançament de pes, aconseguint un registre de 13.76 metres.

USA

L’estadístic Carles Baronet (@Trackinsun a Twitter), ha aportat informació sobre l’actuació de tres atletes catalans que resideixen aquest any als Estats Units. Cal destacar en gran mesura l’estrena de l’Adrià Navajón (FC Barcelona) en aquesta temporada sota sostre. L’especialista en proves combinades va debutar a la NCAA amb una molt bona prova de salt d’alçada, en què es va elevar fins els 2.05 metres, aconseguint així una nova marca personal. També va participar al salt de llargada, on va volar fins els 6.98 metres.

Per altra banda, el focus va recaure sobre dos fondistes: el Toni Baños (Avinent Manresa) va completar els 3.000 metres amb un registre de 8:20.19, que representen una nova marca personal, mentre que l’Antonio López (Intec-Zoiti) va realitzar un 1.000 en 2:26.01.