Esther guanya, Carla la fa grossa

Esther guanya, Carla la fa grossa

El curs atlètic en ruta ja ha agafat ritme, el passat dissabte la Milla de Berango, amb Esther Guerrero aconseguint la seva 1a “Txapela”, i Carla Domínguez i Santiago Catrofe sent segons.

Els migfondistes aquestes setmanes tenen el calendari atapeït de milles en ruta, fa uns dies Madrid, ahir Berango i en breu la Milla Urbana Manuel Pancorbo a Jaén, la Milla Internacional de Bilbao i el Campionat d’Espanya a Parla (Madrid). La Milla Internacional de Berango (Biscaia) està considerada com la millor milla que es celebra a Espanya, a la cursa d’aquest dissabte una llarga llista d’atletes Olímpics com Esther Guerrero, Marta Pérez, Carolina Robles, Ayad Lamdassem, Adrian Ben, Fernando Carro, Dani Arce, Jesús Gómez, Kevin López, i molts d’altres de internacionals absoluts o en categories Sub23 i Sub20.

Pels interessos catalans, Esther Guerrero (New Balance Team) amb un llarg atac es feia amb la victòria i d’aquesta manera aconseguia la seva 1a “Txapela” a Berango amb 4:51, millorant el rècord de la prova, que estava en poder de la migfondista càntabra Iris Fuentes-Pila. Esther es treia l’espineta de la Milla de Madrid, on es va veure superada per Marta Pérez i Marta Garcia. La gran dominadora de Berango als darrers anys, Solange Pereira amb 5 triomfs entres els anys 2013 i 2017, enguany no finalitzava entre les 5 primeres.

La gran sorpresa de la cursa la va protagonitzar la “benjamina”, la terrassenca Carla Domínguez (JA Sabadell). La Campiona Europea Sub20 en 5.000m, amb un actitud de valentia i sense mirar enrere decidia seguir a Esther Guerrero. La jugada va sortir rodona doncs les dues catalanes aconseguien obrir un forat que seria definitiu, Carla Domínguez entrava a meta en un fantàstic 2on lloc, tenint en compte l’alt nivell de les rivals. Ella mateixa després de creuar la línia de meta i saludar-se amb Esther, feia una cara de sorpresa, com dient “Això és cert?, sóc 2ª?”. Doncs sí, amb 4:53 pujava al 2º calaix del podi, 3a va ser Mireya Arnedillo amb 4:56.


Esther Guerrero, Carla Domínguez i Mireya Arnedillo, el podi a Berango.

La cursa masculina va comptar amb la participació de 2 atletes catalans amb un perfil molt diferent, per una banda l’especialista en 1.500m Santiago Catrofe i per l’altre al maratonià, 5è classificat als JJOO de Tokyo 2020, Ayad Lamdassem. Clarament el protagonista de la cursa havia de ser l’atleta del CA Santa Cristina d’Aro, i així va ser. Santiago Catrofe en tot moment va ocupar els llocs capdavanters de la cursa i demostrava que tenia fortes aspiracions. Catrofe atacava a manca d’una volta i aconseguia liderar la cursa, però als darrers metres es veuria superat pel portuguès Isaac Nader, atleta de 1:46 el 800m. Tots 2 entrarien a meta amb un temps de 4:14. Tercer seria Saúl Ordoñez amb 4:16.

Isaac Nader, Santiago Catrofe i Saúl Ordoñez, podi a Berango.

El proper diumenge 17 d’octubre a casa nostra també tenim una cita amb la milla en ruta, es disputarà la 29a edició de la Milla Urbana de Santa Eulàlia (L’Hospitalet de Llobregat). Aquesta milla que tradicionalment es celebra el 1 de maig, enguany a causa de les restriccions per la pandèmia de la COVID-19, es va veure forçada a endarrerir la data a la tardor. Els migfondistes catalans tindran una bona oportunitat per començar a treure la “carbonilla” a les seves cames.

Cartell 29a Milla de Santa Eulàlia

Foto de Capçalera: Motorpress_Sports