Els Sub18 afinen

Els Sub18 afinen

La setmana vinent es celebra el campionat d’Espanya al Palau Sant Jordi i els atletes sub18 van competir en el de Catalunya en una matinal amb diverses proves interessants a comentar

Començaré amb una petita crítica. A vegades ens queixem de la poca visibilitat que té l’atletisme en general, el català en concret, però quan es posen pals a les rodes llavors aquesta màxima no s’acaba d’entendre. Son fets puntuals, aïllats, sí, però que no s’entenen. I és que durant la disputa del Campionat, el nostre mitjà va emetre diversos directes des del Palau amb l’objectiu que arribés a casa de molts companys i companyes, entrenadors i entrenadores que no podien anar al pavelló. En una de les proves, la de Pes femení, al redactor de Carrer Lliure (en aquest cas, servidor) no se’l va deixar emetre el directe, desconeixent el motiu i sent apartat de la zona de molt males maneres. No volem assenyalar a ningú. Només demanar que, tenint en compte la necessitat de difusió, segons quines accions son claus per aconseguir aquest fet.

Dit això, el Campionat ens va deixar, d’entrada, alguns doblets, tot i que cap amb dos ors. El polivalent Víctor León guanyava el concurs de Perxa amb 4.45m i també aconseguia la Plata als 60mll (7.15m). En els mateixos 60mll, Jan Díaz aconseguia el bronze (7.19) i l’Or als 60mt (amb una excel·lent marca de 7.98). En les mateixes tanques, Jordi Sánchez sumava la plata (8.23) i després aconseguiria la victòria en el Pes (amb 14.06).

El podi dels 60mt, amb la victòria d’en Jan Díaz. Foto Carrer Lliure

Claudia Martínez, del Pedala Balaguer, seria la més polivalent dins de la velocitat, doncs sumaria la plata al 200mll (25.83) i al 60mll (7.94). D’altra banda, Laurine Elisa Marimon sumaria l’or al Triple (11.93m) i la plata a la llargada (5.50m). També doble medalla per Igambo Muakuku, amb dos bronzes, a les tanques (8.85s) i a la llargada (5.39m). Laia Rodríguez va sumar l’Or a la llargada (5.57m) i la plata al Triple (11.57m)

A banda dels doblets, cal destacar un RCAM. El magnífic atleta de l’UA Barberà, Adrian Gómez, va acabar amb 1:55.00 el 800mll, amb molta diferència respecte a la resta.

Molts dels atletes preparaven la propera cita, precisament al Palau Sant Jordi, buscant mínimes i millors marques que els aproximessin. En velocitat, Pol Elvira, amb 7.11 als 60mll, va demostrar estar a un nivell molt alt. També l’Arnau Gómez, que guanyaria el 200mll amb molta solvència, amb temps de 22.56. L’UGE Badalona té a dos grans atletes en les proves de velocitat. D’entrada Marc Garcia, que aconseguiria l’or als 400mll amb temps de 50.77, i de l’altra Laia Zurita, que no té rival en els 400mll FEM i va acabar amb 57.51 amb l’or.


La Carla Bisbal, en el 800mll, tampoc sembla tenir rival si està en bona forma, victòria amb 2:14.89 i una cursa molt completa. Diferent el 1500m, on malgrat que va guanyar la teòrica candidata, Bemnet Vidal (4:46.06), la cursa no es va definir fins al final, amb la segona posició de Maria Taggi (4:46.46) i la tercera de Merem Gabriel, a dos segons.

Martí Serra preparat pel salt de Perxa. Foto Carrer Lliure

Adam Mounim va vèncer en els 1500m amb temps de 4:11.45. Una altra de les figures va ser Ferran Martínez, del CA Molins, amb un salt d’1,90m a l’alçada aconseguint l’or. Pere Casanovas, amb un magnífic salt de 6.84 a la llargada, va demostrar el bon nivell dels atletes de CA Granollers (d’on també és Víctor León). Amine Ettalydy, amb 13.74m, guanyava el Triple.

El podi de la llargada femenina del sub18. Foto Carrer Lliure

En dones també cal destacar l’or de Jana Brusés a les tanques, candidata també a nivell estatal, amb marca de 8.64s. Aina Eberle guanyaria l’alçada amb 1.56m i Silvia Ruiz la Perxa amb 3.50m, per davant de dos atletes de L’UA Montsià, Ana Cardona i Mireia Félix. El Pes el guanyaria Daniela Fernàndez, del CA Olesa, amb 13.01m.

El podi del Pes femení amb la victòria de Daniela Fernàndez. Foto Carrer Lliure

Finalment, Erika Duro i Ruben Liste, els dos grans favorits, no tindrien dificultats en sumar la victòria als 3000 marxa. CA Igualada Femení i Avinent Manresa Masculí sumarien l’or en els relleus 4x400m.

La setmana vinent viurem el Campionat sub18 també al Palau, amb esperem una bona quantitat d’atletes que vam gaudir ahir. Com a mínim, unes cinc opcions de victòria existiran pels atletes catalans.