Els sub16 tanquen la pista coberta

Els sub16 tanquen la pista coberta

Les 15 medalles a Oviedo son un bon símptoma però alguns dels atletes es van quedar a les portes de més metalls. No ens podem quedar només amb això.

Com sol ser habitual, els sub16 han tancat la temporada de Pista Coberta, i ho han fet amb el Campionat d’Espanya, que molts d’ells van viure no fa pas tant, a mitjans del mes de desembre, aquell que quedava suspès pel confinament i que es va disputar a finals d’any. Tres mesos després, alguns noms han canviat, però d’altres segueixen guanyant siguin de primer o de segon any.

És el cas d’Elda Romeva. L’alteta del Muntanyenc s’erigeix com l’atleta amb el potencial més gran del club de cara al futur. Romeva va aconseguir una de les victòries catalanes, en el Triple Salt, la primera medalla de la vetllada, amb una marca d’11.76 al Triple Salt. En la mateixa final, Victòria Zunino, també del Muntanyenc, acabava 8a amb 11.07.

Precisament, Romeva i Zunino serien posteriorment protagonistes. La del Muntanyenc en guanyar la segona medalla del campionat, una plata als 300mll amb temps de 41.26s. La seva companya d’equip després d’aconseguir la segona posició en la final dels 60mt (9.20m).

Victòria també en un triplet històric en llargada. La saltadora del Terres de L’Ebre, Gabriela Ruiz, donava l’única medalla al conjunt taronja amb un or molt treballat amb marca final de 5.52 aconseguit en el darrer salt. La planta, també catalana, amb Blanca Weber (CE Penedès) fent 5.23m. El Muntanyenc tornava a col·locar una atleta al podi, amb el bronze de Paula Rodríguez (5.22).


El triplet històric a la llargada sub16 amb Ruiz, Weber i Rodríguez. Foto RFEA

L’última victòria femenina la viuríem al matí del diuemenge. Marwa El Khouya va polvoritzar el seu rècord en els 3000m amb 10:02.58 i la medalla d’or per a l’atleta del Terres de Ponent. L’únic or masculí vindria de la mà de Pol Mendoza. L’atleta de l’UCA (company del saltador Edgar Climent), va sumar la victòria amb un salt d’1.84m. En aquest cas vam viure doblet català: el saltador de l’UA Rubí, Aketza Sumell, aconseguia la plata amb 1.82m. 6è acabaria Eudald Gonzàlez.

En la velocitat també podem gaudir de bon nivell. En els 60mll no vam obtenir la victòria, però dues atletes catalanes, Jazmín Romeu i Mar Buchaca, van pujar al podi i van mostrar de nou l’alt nivell que prometen. Romeu (Penedès) acabava la final amb 7.86, després d’una semifinal amb gran marca de 7.79. Buchaca (CA Igualada) sumava el bronze amb 7.91. En nois, en el 300mll, Biel Cirujeda aconseguia la plata amb temps de 36.32.

Les últimes medalles serien per a Noa Martínez en Perxa, que es penjava la plata amb 3.28m (atleta de l’AA Catalunya), Diana Fernàndez, 3a als 300mll amb 41.54 (per darrera d’Elda Romeva i també atleta de l’Agrupa) i Ona Bonet a l’Alçada, amb un bronze pel CA Manresa i marca d’1.61m.

Amb tot, d’altres atletes es van quedar a tocar d’una medalla, com Roger Conde als 60mll (MMP de 7.25), Martí Bertran al 1000m (4rt amb 2:39.89), Adrià Ripollès a la Perxa (4rt amb 4.00 i escola UA Montsià), Sofia Rubio a l’Alçada (4a amb 1.57m), Carla Cagigós a la llargada (5a amb 4.91m), Irina López als 60mll (5a amb 1:38.78), Ingrid Valcarcel al Pes (5à amb 11.94m) i Enya Lechuga als 1000mll (6a amb 3:03.31).

El Muntanyenc Sant Cugat, amb les medalles aconseguides, seria el millor equip català classificat. Amb aquest campionat es va tancar la Pista Coberta. Curiosament, aquest cap de setmana es tanca la de Cros i ja la propera poder dir que comença Aire Liure. Tot va molt ràpid. Any de pandèmia amb tot encara per veure.