El Sant Jordi viurà un absolut impredictible

El Sant Jordi viurà un absolut impredictible

Arriba molt, amb atletes apuntats que no han corregut aquest any i amb la sensació que és l’any escollit per viure sorpreses de tot tipus

El proper diumenge viurem al Palau Sant Jordi el Campionat Absolut (i sub23) de Catalunya, amb la sensació d’haver gaudit de molt poques competicions fins al moment. En un horari que no vèiem des de feia anys (jornada condensada al matí fins a primera hora de la tarda), els atletes buscaran pujar a l’esglaó més alt de l’atletisme català, sense l’esperança de fer grans marques.

I és que si ens hi fixem en la llista d’inscrits ens donem compte que la gran majoria dels atletes catalans hi seran presents. Només faltaran algunes de les primeres espasses que tenen altres compromisos (Esther Guerrero o Abdessamad Oukhelfen) o bé que han decidit que això del Campionat de Catalunya no va amb ells i no lluitaran per convertir-se en els millors.

En nois, destaquen els noms d’Arnau Monne als 60mll, Pol Retamal als 200mll, Bernat Erta al 400mll, Marc Alcalá al 1500mll, Xesc Tresens en alçada o Igor Bychkov a la Perxa. Pel que fa a l’àmbit femení cal destacar a Ona Rossell als 60mll, Carmen Sànchez al 400mll, Douae Ouboukir (que està apuntada al 1500mll i al 3000m), el gran duel en tanques (Xènia Benach al capdavant i amb Del Hoyo o Aitana Radsma), Mònica Clemente i Laura Weyrowitz a la Perxa i Laura Redondo al Pes (allunyada de la seva prova, el martell).

Xènia Benach Ciutat de València PC 2021

Serà interessant veure el nivell de diversos atletes que, o bé no han competit, o bé no han estat al nivell que ells desitjarien. En la velocitat, veiem a Pol Retamal apuntat al 60mll i al 200mll, tot recordant que no va acabar de sentir-se còmode en la pista. També veiem a Patrick Chinedu, el veterà velocista del Playas que encara no ha debutat aquest any. En el 800mll serà interessant veure els duels entre joves atletes com Èric Guzmán o Jan Badia.

Altres duels interessants poden ser en el 1500 a Miquel Doménech i Llorenç Sales acompanyant a Alcalà, en el 3000m entre un andorrà com Nahuel Carabaña i Lahcen Aït Alibou, en els 60mt tots contra Marc Gale (el gran candidat), a l’alçada la lluita per les medalles entre Edgar Climent, Eduard Fàbregas, Héctor Ramos, i els germans Torrero, en Perxa la competència de Bychkov, Aleix Pi, que va executar un magnífic concurs al de clubs, el triple amb Ramon Adalia i joves com Andrey Lavila o Marc Sala amb opcions i el sempre duel interessant en Pes entre Aaron Solà i Jotas Ortega.

Foto Carrerlliure

En l’aspecte femení, tenim en la velocitat grans duels i amb resultat encara per resoldre. A la ja mencionada Rossell, en velocitat tindrem el debut d’Anna Obradors (amb moltes ganes de poder plantar cara), Laia Sola, les tanquistes Benach i Del Hoyo i les joves Anna Monsó i Marina Lamata. També en el 200mll el resultat és difícil de predir.


En el 400mll, sense Gallego, baixa d’última hora per unes molèsties, el torn ha de ser per a les dues atletes del barça, Stephanie Saavedra i la jove Geena Stephens, que lluitaran juntament amb Sànchez, la gran candidata. Tant en el 800mll com en el 1500mll veiem apuntades a Irene Bonafonte i Marina Guerrero, amb diferents rivals: a la primera prova a Irene Bonilla i a l’actual rècord sub20 català, Marina Martínez, i a la segona a joves com Paula Blasi. Ouboukir, en el 1500 i en el 3000, tindrà clares opcions tot esperant a veure com reacciona. Naima Ait Alibou la tindrem al 1500m.

Douae Ouboukir i Marina Guerrero lluitant pel 3000 obstacles. Foto Carrer Lliure

També viurem duels interessants a l’alçada (amb joves com Irene Clemente o Ona Bonet), a la llargada amb una Cora Salas en nivell ascendent, amb Diwa Vila al costat, en el Triple amb Naiara Estanga com a gran candidata i en el Pes a Ariadna Domínguez i Anna Ruiz com a rivals de Laura Redondo.

El mateix cap de setmana viurem el campionat de Proves Combinades. Els dos campions d’aire lliure, Mar Vico i Jesús Castillo, hi seran presents. Sense Àlex Valverde ni Adrià Navajón , atletes com Julen Garralaga. Pol Vila o Miguel Garcia poden guanyar paperetes per estar entre els primers. En l’àmbit femení, Èlia Rovira i Paula López tornaran a ser les atletes amb més opcions de poder pujar al podi, a l’espera d’altres sorpreses.

Jesús Castillo guanyador del decatló absolut. Foto Carrer Lliure

Cal tenir en compte que es distribuiran les medalles absolutes i també les sub23. El campionat de Proves Combinades començarà dissabte i diumenge tindrem, entre les 9h i les 16.20h, set hores de moltes proves, molts podis i un assortit de marques que haurem de tenir en compte. El joc ha començat.

Ho podreu seguir tot com sempre a les Xarxes Socials de Carrer Lliure, amb els Directes d’Instagram i per Twitter

Teniu el llistat d’inscrits aquí.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació