De més verdes en maduren

De més verdes en maduren

Els atletes absoluts van debutar aquest cap de setmana a la Pista Coberta del Palau Sant Jordi. Per fi tenim pista, sí, però s’ha de dir tot: l’estat en el que es trobava el primer dia no era l’òptim per competir. Tot i així, ens hem de felicitar de poder tenir-la

Ja era hora. Per fi vam poder debutar en Pista Coberta. No ha sigut fàcil, però els i les atletes catalans/es van tenir un primer tast aquest cap de setmana amb la disputa dels primers controls absoluts (abans de cada control s’havien disputat les proves sub16 i sub18-20). Poques bones marques, diverses opinions i rostres de felicitat amagada, expectants per saber com evolucionarà tot, però en general, cares de satisfacció per poder tornar de nou al ring.

Ja des de primera hora de la tarda vam poder copsar diverses coses que no estaven bé. D’entrada, la recta del 60mll tenia diversos sotracs i el tartà s’aixecava en segons quins carrers, com si d’un petit turonet es tractés. No obstant, durant la disputa del 60mll no vam patir cap ensurt. Tan sols dues relliscades d’starting (a Sabadell també passava) que van provocar que una de les sèries es repetís. Bona gestió dels jutges, que van entendre el problema i van repescar els atletes.

Llorenç Sales va debutar dissabte en el 800mll. Foto Carrer Lliure

Els noms destacats del primer dia van posar tota la carn a la graella però anant amb precaució. En els 60mll, Ona Rossell estrenava condició d’atleta del Playas volant amb un temps de 7.52. Pel que fa als nois, qui va volar va ser l’Arnau Monne, amb una marca de 6.84, amb la nota magnífica dels 6.88 de Ramon Garcia, de l’UA LLeida.

També va debutar Pol Retamal. L’atleta penedesenc no va acabar gaire content en general, tot i que el seu 200mll, malgrat la primera presa de contacte amb la pista, va ser molt bo, 21.39 (amb 21.83 d’Oriol Madí). En noies, Rossell acabava amb 25.21. Al finalitzar el control, Retamal ens va atendre i ens va explicar com havia vist la pista.

De la resta destaquem el debut de Naiara Estanga com a atleta del Barça (12.52 en Triple Salt), la “final” del 800mll entre Llorenç Sales i Marc Alcalà (1:53.86 i 1:54.19), la bona marca de Daniel Torrero a l’alçada (2.07m) i les victòries d’Elies Rachidi i Douae Ouboukir al 3000ml, el primer debutant amb nova samarreta (Atletismo Albacete, 8:24.22) i la segona destacant per sobre de la resta (9:49.86).

Podeu revisar els resultats aquí


Durant el control del diumenge vam tenir una bona allau de figures a la PC del Sant Jordi. La primera final que vam viure va ser la de 60mt femení, amb l’alt nivell que demostren les atletes catalanes actuals. Victòria de Xènia Benach, que debutava amb l’Scorpio, amb marca de 8.35s (posteriorment faria 7.67 als 60mll). També començava fort Marc Gale en les tanques masculines, amb marca de 8.18.

Mireia López ens explica la seva visió de la Pista Coberta.

Dues de les marques més destacades van venir amb els salts. En Perxa, sembla que Aleix Pi està de tornada, després del seu salt de 5.10m. També cal destacar la marca d’Elena Llobera, amb 6.03m a la llargada.

Sara Gallego preparada pel 400mll. Foto Carrer Lliure

Però el debut més esperat va ser el de Sara Gallego. Molta gent estava expectant per saber com començaria i ho va fer amb una marca de 55.04 al 400mll, corrent amb molta desimboltura. El seu homòleg al CAR a nivell masculí, Samuel Garcia, va disputar també el 400mll, amb temps de 47.56. L’atleta canari ens va atendre al final del control valorant l’experiència al Sant Jordi.

També cal destacar la victòria en Pes de Jose Javier Ortega amb 16.91 (en un magnífic debut), el 7.18 de Jordi Matsuoka a la llargada i els dos duels en el 1500: en el masculí victòria de Carlos Sáez amb 3:51.43 per davant de Miquel Doménech amb 3:52.45. En dones, Douae Ouboukir no va poder derrotar a Naima Aït Alibou en l’sprint final (4:36.13 per 4:36.17).

Jose Javier Ortega en el llançament de Pes. Foto Carrerlliure

Podeu veure els resultats aquí.

Com va avançar Raúl Chapado a l’entrevista de Carrer Lliure, i confirmat al cap de setmana, el Campionat de Clubs a nivell estatal es disputarà al Sant Jordi. Veurem si per aquella època el tartà queda una mica més consolidat. Els atletes també es van queixar de la zona d’escalfament, una mica rudimentària. Si arriben els millors clubs de l’estat a competir, no hauria de quedar tot una mica més polit? Les properes setmanes marcaran l’evolució de la Pista Coberta, que sí, que tothom està molt content, però les opinions dels atletes s’han de tenir en compte.