De marxadores i decatletes

De marxadores i decatletes
El Campionat d’Espanya de Getafe no comptarà amb noies catalanes a les proves combinades, ni amb nois a la marxa atlètica. Ara bé, el podi serà un objectiu tant al decatló com a la marxa femenina.

Els podis seran difícils, però estaran posats entre cella i cella. Les protagonistes seran la Raquel Gonzàlez (FC Barcelona), la Mar Juàrez (Avinent Manresa) i el Jesús Castillo (Cornellà At.).  

Les primeres participaran a la prova dels 10.000 metres marxa de Getafe. Una prova que comptarà amb tres atletes que competiran als Jocs Olímpics de Tòquio, de les quals una, molt probablement, serà catalana. L’actuació de la Raquel Gonzàlez a la Copa d’Europa de Marxa de Podebrady el passat mes de maig, on va ser quarta amb 1:28:37, li valdrà la selecció olímpica sempre i quan no hi hagi ensurts pel mig. Un dels tràmits que li queden per complir és la participació al Campionat d’Espanya, on és una de les favorites al triomf juntament amb la Maria Pérez (València At.) i la Laura García-Caro (Atmo. Ciudad de Lepe).

Ambdues van quedar davant seu a la Copa i, molt probablement, ambdues l’acompanyaran a l’aventura olímpica. Entre mig, però, el duel sobre els 10 kilòmetres en pista aixecarà emocions fortes. Cal tenir ben presents els 42:14.12 de la Raquel, que consten com a rècord estatal des del 2016. El registre correrà perill a tres bandes.

La Mar Juàrez, a priori, es trobaria en un segon grup de favorites juntament amb l’atleta del Playas de Castellón July Takacs. Ara bé, la manresana ve de batre les seves marques en totes les distàncies aquesta temporada, i de ben segur buscarà acabar l’any atlètic amb un nou rècord personal. Una tercera catalana estarà present al Campionat: la Gemma Mora (L’Hospitalet At.), que buscarà millorar els 48:53.90 amb què ve acreditada.


Les combinades catalanes seran exclusivament cosa de nois, vista les baixes de la Maria Vicente (CD Nike) i la Mar Vico (FC Barcelona), les principals representants els darrers anys en el campionat. El Jesús Castillo, l’etern campió català, buscarà pujar a un altre podi estatal absolut, que aquest any sembla molt complicat degut a l’alt nivell que ha reunit la competició.

Enfront del Jesús es trobarà un Jorge Ureña (Playas de Castellón) que realitzarà un darrer atac als 8.350 punts que suposen la mínima olímpica; el millor Pablo Trescolí (Playas de Castellón), que va coquetejar amb la barrera dels 8.000 punts fa dues setmanes a Arona, fins que va fer-se mal al genoll, molèstia que veurem com ha recuperat, i un jove Bruno Comín (At. Numantino) que ha superat els 7.400 punts aquest estiu. A més, els ja clàssics rivals dels campionats d’Espanya com Mario Arancón, Pablo Martínez  i Sergio Jornet.

El Jesús estarà acompanyat del seu company de club, el Ferran Merino (Cornellà At.), que buscarà la barrera dels 7.000 punts.