de llançadores i saltadors

de llançadores i saltadors

Els sectors de salts i llançaments tindran una representació d’una trentena d’atletes catalans (17 homes i 13 dones) amb totes les proves cobertes a excepció del pes femení.

llançaments

D’aquesta trentena d’atletes cal fer una menció especial a Laura Redondo (FCB), la gran favorita en martell i recordwoman estatal que té els Jocs Olímpics de Tokyo a tocar. Està la 34a del rànking mundial a dues places d’entrar en el top-32 de les escollides i a menys de 2m de la mínima (72.50m per 70.76). Potser guanyant la competició amb un registre molt semblant a la seva marca podria ser suficient i també podem somiar en un intent agrait per assolir, directament la classificació amb la mínima exigida, que creiem-com el seu entrenador-que la té potencialment al seu abast.

Laura Redondo (FC Barcelona) al Campionat d’Espanya de Llançaments d’Hivern 2020 – Chuchín Mateo

Per posar-li les coses difícils i més que difícils, està l’anterior recordwoman, Berta Castells (València) que sempre apareix en els moments importants per mostrar les seves grans qualitats (ja ha llançat a 68.11). Belén Bermejo (CG.Tarragona) completa el trio de catalanes que van pujar al pòdium a l’absolut català (53.76)

En homes, el representant català més ben situat és Pedro José Martín (FCB), segon del ranking estatal en llançament de martell (74,93m) per darrera del recordman CIenfuegos (Playas) que lidera amb 77.11m. L’acompanya amb la 5a millor marca dels inscrits el company de club David Martín amb 64.52

Deixant el martell com la prova de llançaments que té més salut de l’atletisme català, citarem la resta d’atletes que no tenen massa possibilitats d’obtenir una plaça de podi exceptuant el disc femení amb Andrea Alarcón (AA.Catalunya) que està la 4a de les inscrites amb 52.29 a poc més d’un metre de la líder i a menys de mig metre de la 3a millor marca de les inscrites.

En pes està Jesús Javier Ortega (FCB) amb la 6a millor marca, en javelina Jordi Sánchez (UA.Terrassa) també 6è i Jhon Luís García (AA.Catalunya) mentre que en dones estan Aina Ramos (L’Hospitalet) 5a millor marca i Katia Coquis (AA.Catalunya) 6a. Finalment, en disc, el jove Aaron Solà (Playas) 9è classificat amb 54.04m. aquesta temporada (55.93) amb la gairebé darrera oportunitat per fer la mínima de l’Europeu sub23, una mica difícil: 57.00m


salts

Com ve sent habitual, la prova que té més representació catalana és el salt d’alçada masculí amb 5 atletes dels 13 inscrits i amb totes les opcions per Àngel Torrero (AA.Catalunya) que es presenta amb 2.16m (PB), millor marca dels inscrits juntament amb Boledo (A.Numantino) que la té de la pista coberta. La mínima per l’europeu sub23 no està molt lluny: 2.18. Després estan amb 2.10 Javier Llorente (L’Hospitalet), Marc Sánchez (Igualada) i Xesc Tresens (FCB) mentre que Daniel Torrero (AACatalunya) parteix amb 2.09. No sembla que el podi estigui per sota dels 2.12m…

Angel Torrero, campió d’Espanya Sub23 a València 2021. Foto: Carrerlliure

En noies només tenim una única representant en salt d’alçada, que també participarà en triple salt: Irene Clemente (Cornellà At). En perxa, la millor posicionada és Mònica Clemente, que arriba amb una millor marca i millor posició (5a) de 4.21m, acompanyada de Clara Fernández (CD.Nike) amb 4.05m.

En la perxa masculina, un altre atleta, com Torrero, que opta a l’or: Didac Salas (FCB) sembla que ha tornat (5.55) després d’absent a la pista coberta. Recordem que té 5.61 del 2018 i l’any passat 5.51. Els blaugranes Aleix Pi, 5è amb 5.40 i Alex Gracia, 8è amb 5.25 completen el trio d’una prova que sempre té bona salut a Catalunya.

En quant als salts longitudinals, el de llargada inclou a dos joves amb mínima per l’europeu sub23: Maria Vicente (CDNike) que anirà als Jocs Olímpics en heptatló si no passa quelcom improbable, és la 2a amb 6.50m per darrera de Diame (València) que ha fet 6.62. Recordem que Vicente també farà 200m on és la líder estatal del moment. Elena Llobera (Ria Ferrol) amb 6.12m també estarà a Getafe. L’altre jove que saltarà llargada amb la mínima sub23 a la butxaca és Jaime Guerra (Cornellà At) el 7è dels inscrits (7.71) d’una llista força comprimida que lidera Eusebio Cáceres amb 8.04.

Maria VIcente en la cursa del salt al campionat d’Espanya de pista coberta 2021 a Madrid. Foto CarrerLliure

Finalment, en triple femení 3 participants catalanes i en el masculí, dos. El que més a prop està del posible podi és Ramón Adalia (FCB) 6a millor marca amb 15.88. La seva PB és 16.33 feta a l’absolut de l’any passat a la mateixa pista, esperem que enguany segueixi portant la mateixa sort l’escenari madrileny on va assolir el bronze. L’acompanya Daniel Pacheco (Cornellà At) amb 15.36 (9è). El triple femení català està liderat per Naiara Estanga (FCB) amb 13.06 i 5a de les inscrites, seguida de Diwa Vila (Cornellà At) 6a amb 12.83 (mínima europeu sub23 és 13.25) i 9a Nora Taher (AV.Manresa) amb 12.67