Cuenca saluda als sub16

Cuenca saluda als sub16

Catalunya es presenta a la cita del Campionat de Federacions sub16 amb una selecció molt potent, tot i que l’època de l’any no ajuda de cara a veure un espectacle més gran

Sempre es diu que si una categoria pot competir a un nivell alt i fins i tot batre marques portant un mes i escaig entrenant és la sub16. Els antics cadets tenen per endavant molts anys de millora, i fins i tot en època de càrrega de treball (i la mal dita pretemporada) poden aconseguir marques importants.

Ara bé, l’objectiu a Cuenca el proper cap de setmana per part dels atletes catalans serà sens dubte buscar la victòria final. Les dues últimes edicions (2018 i 2019) van acabar amb victòria catalana, mostrant l’alt nivell de la selecció en campionats de Federacions. Ara bé, es van disputar al juny, haurem de veure com arriben els atletes a la cita durant el primer cap de setmana d’octubre.

El Campionat se celebrarà a les pistes Luís Ocaña de Cuenca durant dissabte i diumenge. Les 38 proves seran disputades per uns 750 atletes de totes les comunitats autònomes. La RFEA ha permès l’entrada de públic sempre i quan s’ompli prèviament el formulari d’accés que es pot trobar al web de la federació espanyola.


Pel que fa a la selecció catalana, cal destacar diversos noms. Potser a nivell general ens hi fixem en campions d’Espanya, com ara Hailu Estrampes (Ascó) en Javelina, Biel Cirujeda (CA Manresa) en 100mll o Aketza Sumell (UA Rubí) en Alçada, el sots-campió en 1500obts Lluc Casal (Olot-Terra de Volcans), el 3r classificat en 3000mll Albert Alsina (FC Barcelona) o els 4rt classificats en el passat campionat a Lleida, Iván Sánchez (UA Rubí), i Sergi López (AA Pratenc).

Pel que fa al grup femení, destaca la presència de les campiones d’Alçada Ona Bonet (CA Manresa), Perxa Noa Martínez (Agrupa) i Triple Elda Romeva (Muntanyenc), les sots-campiones de 300mll Queralt Vallbona (CA Manresa), de 1000mll Marta Mitjans (CA Canovelles) i de 300t Martina Zunino (Muntanyenc) i les 3es classificades en 600mll Irina López (FACVAC), en 100t Paula Rodríguez (Muntanyenc) i en Javelina Erika Sellart (Terres de Ponent).

La competició començarà a les 16:30h del dissabte i acabarà a les 14h del diumenge.

En les dues edicions anteriors hem vist com destacaven noms com Roger Pons, José Gonzàlez, Pol Ferrer, Andrey Lavila, Carla Gascón, Clara Fernàndez, Julia de la Piedra, Irene Clemente o Griselda Serret.