Cornellà domina els relleus

Cornellà domina els relleus

Dues victòries i un segon lloc en quatre proves, balanç del conjunt del Baix Llobregat al Campionat de Relleus de Catalunya. Agrupació de Catalunya (Or i Plata), Colomenca (dues plates) i L’Hospitalet Atletisme (dos bronzes) van ser els equips més destacats. UA Terrassa i Muntanyenc també s’emportarien un bon botí.

El Campionat de Relleus de Catalunya sempre acaba sent molt emocionant, sigui quan sigui i en l’època i el lloc on sigui. Hi ha clubs on es treballa molt més i s’acaba veient, d’altres que tiren de qualitat i alguns que se sorprenen d’aconseguir segons quins èxits.

Després d’una llarga i profitosa jornada de control, l’Estadi Serrahima va viure la festa dels relleus, sense el FC Barcelona (va i ve depenent la temporada) però amb tota la resta de clubs portant uns bons relleus.

Comencem pel 4x100m. En el femení vam viure el final més igualat en molts anys. L’Agrupació de Catalunya, amb Patricia Gainza, Clara Gabaldón, Estela Garrido i Andrea Florina Sabou es van emportar finalment la victòria amb temps de 47.53, a res es van quedar les segones classificades, la UCA, que amb uns canvis perfectes i força entrenament darrere van estar apunt de donar la sorpresa (47.72). L’Avinent Manresa seria el tercer equip (47.88), només dècima i mitja per davant de les 4rtes, el Cornellà At.

Cal comentar que en aquest relleu, el Muntanyenc de Sant Cugat, amb Elda Romeva, Paula Rodríguez, Helena Santacana i Martina Zunino van aconseguir el rècord de Catalunya sub16, el que demostra l’alt nivell any rere any de l’escola de la ciutat santcugatenca.


En el 4x100m masculí vam viure la cursa més accidentada. Van sortir vuit equips però només van puntuar quatre. El Cornellà Atlètic, amb absolutament tot, Bernat Canet, Adrià Reina, Iker Martín i Marc Gale, van guanyar de manera folgada amb temps de 41.83. S’havia de decidir la plata, finalment per l’Agrupació amb 42.22, seguit de L’Hospitalet Atletisme, sumant el bronze amb 42.40 i uns molts bons canvis. El Molins aconseguia la quarta plaça amb un equip també treballat (43.41). L’UCA acabava la cursa però amb desqualificació, i UA Rubí, Barcelona At i Manresa tindrien problemes amb el canvi de postes i no podrien finalitzar.

Els 4x400m també van tenir emoció. En el femení, la victòria semblava clara des del principi, amb un Cornellà Atlètic dominador, amb Marina Carrasco, Laura Girol, Karla Mongay i Anna Tuñón al capdavant i amb temps final de 3:56.58. En segona posició arribaria, en un final també frenètic, l’UCA, amb Marina Pérez, Meritxell Pajuelo, Teresa Calsina i Sofia López, amb temps de 4:00.55. La tercera posició, a només dos segons, seria pel CA Igualada, que superaria l’Universitari en lluita frec a frec.

Finalment, en nois, les marques ens demostren una cursa treballada, lluitada i amb uns canvis i unes sortides dels atletes memorables. En l’última corba podria haver guanyat qualsevol. Finalment, L’UA Terrassa, amb un magnífic equip format per Ivan Azuara, Zakaria Cherkaoui, Joan Fuentes i Vladislav Katerynchuk van aconseguir un tros de marca (Rècord del club) de 3:14.94. No acabarien lluny ni Cornellà Atlètic (3:15.53) ni L’Hospitalet Atletisme (3:15.88) que també estarien lluitant l’or fins a l’última recta. El més sorprenent és que l‘Universitari, amb Roger Pons finalitzant, també podria haver guanyat, i va acabar 4rt amb 3.15.97. Espectacle.

D’aquesta manera, Cornellà Atlètic amb tres medalles, Agrupa amb dues (un or), UCA, L’Hospitalet i Terrassa van ser els grans guanyadors de la nit, deixant l’Estadi Serrahima de nou, com les grans nits, amb la gent animant des de la graderia. Pur atletisme.