Copa tenyida de blau i grana

Copa tenyida de blau i grana

El FC Barcelona aconsegueix el títol en nois i la medalla de plata en noies en la Copa RFEA i Copa Iberdrola. La superioritat en els atletes de fora de Catalunya va decantar la balança a nivell masculí. En Femení, el Playas agafa el relleu d’equip a batre del València Atletisme

L’antiga Copa del Rei i de la Reina (Ara Copa RFEA i Copa Iberdrola per motius comercials) va desembarcar al Palau Sant Jordi amb molta expectació: per saber si la pista seria un handicap pels atletes o bé si veuríem grans marques, també per saber si el Barça, jugant a casa (tot i que amb molts atletes de fora) aconseguiria pujar al més alt del podi en ambdues categories. Davant tenia al sempre totpoderós Playas y d’altres outsiders (València, Numantino o Fent Camí) disposats a plantar cara.

Cristina Lara amb el títol de sots-campiones. RFEA

Curiosament (o no tant) els dos premis a millors atletes de les dues categories els van recollir dos atletes de fora de l’estat espanyol, la saltadora Yuliana Elisabeth Angulo i el llançador de Pes polonès Konrad Buckowiecki. De fet, les marques més espectaculars vindrien d’atletes estrangers, doncs en salt de llargada masculí, el Fent Camí presentava a un magnífic atleta alemany, Maximilian Entholzner, que aconseguia rècord dels campionats amb 7.97s.

Pel que fa al Barça femení, la presència d’atletes catalanes com Maria Vicente i Cristina Lara, que feien el seu debut a Catalunya aquest any, van donar un plus de presència al combinat català. La primera acabant el 200mll amb 23.98 i la segona amb 7.57 als 60mll (ambdues terceres).

El club blaugrana va aconseguir quatre victòries: la segoviana Águeda Muñoz als 800mll (2:13.37), la balear sempre present Caridad Jerez als 60mt (8.36), la perxista Andrea San José (4.42 i RCAM) i l’atleta dels 3000m Carolina Robles (9:09.32). Cap victòria catalana en noies. Bé, almenys a nivell individual, doncs el 4×400 va aconseguir RCAT amb 3:42.60 (i només dues atletes amb llicència catalana, Geena Stephens i Stephanie Saavedra).

També cal destacar dos segons llocs catalans fora dels clubs de casa. El Playas té a les seves files a Ona Rossell i Aitana Radsma. La maresmenca va acabar segona als 60mll (7.48) i l’empordanesa amb 8.52 als 60mt.

L’altre club català present, l’Agrupació de Catalunya, acabaria últim amb només 23 punts i molts darrers llocs que el van deixar fora de combat. Cal destacar la presència de Laia Zurita, atleta juvenil del Badalona, que va acabar 4a als 400mll amb 56.83.


Laia Zurita quan es disposava a debutar a la Copa Iberdrola. RFEA

Finalment, el Playas de Castellón guanyaria la partida per 67 punts, davant dels 62 del Barça. El València acabaria 3r amb 55 punts.

Pel que fa a la Copa RFEA, aquí sí els nois del Barça van mostrar una forta superioritat respecte a la resta de rivals. Amb set victòries (dues d’elles catalanes), el conjunt blaugrana va derrotar al Playas. I ho va fer amb finals renyits (tot i que amb marques allunyades de la realitat) i amb un arsenal molt gran d’atletes top.

Dos catalans, Pol Retamal i Àlex Gràcia, van donar la victòria en 200mll i Perxa. Ambdós els veurem a València aquest cap de setmana al Campionat sub23. Retamal aconseguiria la victòria amb temps de 21.39, mentre que Gràcia aconseguiria MMP amb un salt de 5.41, quedant-se a tocar del salt de 5.50 en dues ocasions.

Les altres victòries del Barça serien al relleu 4×400 (amb Porras i Fradera), Alexis Copello al Triple Salt (16.84), el gallec Adrian Ben als 1500m(3:57.04), Pablo Sánchez-Valladares als 800m (1:50.26) i Lucas Búa als 40mll.

De nou, l’Agrupació de Catalunya acabaria en última posició amb només 23 punts, amb algunes posicions o actuacions més destacades que d’altres, com la d’Ángel Torrero a l’alçada o Guillem Verdaguer al Triple (i MMP de 14.72).

Altres catalans que van destacar serien Guillem Valls als 400mll, acabant segon amb temps de 48.85 (amb la samarreta del Fent Camí) i Ibrahim Chakir amb l’Atletismo Numantino als 1500 (3:57.86).

Guillem Valls després d’acabar el 400mll. Foto Carrer Lliure

Finalment, els 69 punts aconseguits deixaven el Barça campió, recuperant el títol perdut la temporada passada. El Playas acabaria segon i l’Atletismo Numantino, de manera sorprenent, acabaria tercer.